Fossisar

Idag är det dags för vägning och mätning.
Garmin

Jag blev nominerad av smartson att bli testpilot för Garmin GTU-10. Och nu har jag fått den! Tack SmartsonHar inte satt mig in i hur den fungerar än, men den får följa med mig på min semester i alla fall!


Post

Post är alltid roligt, det borde komma varje dag.
Igår blev jag överraskad igen, jag fick en påse med playmais från ekoleko. Ekoleko säljer barnleksaker som är giftfria och bra för miljön.


Med majsbitarna kan man bygga en massa roliga saker. Perfekt pyssel för en regning dag!


Sommar och sol

och då ska det badas.
Det här är nog områdets snyggaste badtjejer!


Grattis till de tre

Grattis säger jag till:
Lisa, Rebecca och Susanne.

50 kr på Lindex till er!


Måndagmorgon

Vi (jag och David) började dagen kvart i sju. Lite morgonmys innan första nap. Första nap har inte slagit in än, vilket jag trodde.
Just nu sitter plutten i sin gåstol och spelar de oerhört tröttsamma melodierna. Jennifer sover än och gör väl så en timme till. Fredrik har vi väckt, men jag vet inte om han har somnat om.

Jag ska försöka komma till duschen, sen väntas frukost och en dag i Uppsala. Det blir en dag i shoppingens tecken. Tyvärr ingen rolig shopping. Det ska handlas en ny vattenspridare och gödsel till gräsmattan.


Sova över

Jennifer och S diskuterade det här med att sova över igen. Det har ju inte riktigt fungerat de senaste gångerna. Men nu var de övertygade om att de skulle fungera. I alla fall Jennifer för det är ju hon som kommit hem igen.
S sprang hem o frågade och det gick.
Hon kommer tillbaka och säger...

Jennifer, du får sova över, men du måste upp tidigt. vi måste upp tidigt i morgon, halv noll.


Även detta försök att sova hos S misslyckades.


Sommartips

I onsdags var vi på Barnens parksommar i Uppsala. Barnens parksommar är under sju onsdagar i sommar. Ett bra budgetalternativ till sommaraktivitet.
Där finns pnnyridning, chokladhjul, ansiktsmålning och mycket annat. I onsdags hade cirkus Aros uppvisning. Därefter fick alla barn testa på olika stationer.
Jennifer var först ut med att cykla på en enhjulingFiskdammen (20 kr) var obligatorisk


Påsen innehöll minimalt med godis, enbart en klubba faktiskt. däremot fanns det russin, en ring och andra småsaker. Bra att inte bara ge godis.

Sommarschemat ser ut så här:
29 juni allsång för barn med sångpiraterna ( 20 kr)
6 juli Aya Baya Band (20 kr)
13 juli Sjung med Pettson (20 kr)
20 jul Mamma Mu & Kråkan (20 kr)
27 juli Mojjes sommarshow (80 kr)
3 aug Kalas hos Maja Gräddnos ( 80 kr)

Värt sitt besök!
Väntar på sommarkänslan

Go morgon. Jag känner mig konstigt nog mer utvilad med två barn och en katt i sängen än vad jag gör när Fredrik sover bredvid mig. Ha ha.
Men det kanske beror på att barnen ligger still, Fredrik river halva sovrummet när han sover. För någon natt sedan vaknade jag av ett himla liv, inbrott, tänkte jag.
Men det var Fredrik som rev ner allt från sitt sängbord. Och hur han fick ner lampan mellan sängen och sängbordet är fortfarande en gåta..
David hjälper också till att få mig piggaren, han somnar nu tidigare på kvällen än tidigare, vilket gör att jag också får lite kväll. Men nattningarna tar tid i alla fall.

Fredrik har jobbat i natt och nu ska han väl komma hem ganska snart, sen börjar vår ledighet tillsammans. Vi får väl se hur länge vi kommer njuta av att umgås med varandra. Ha ha.
Jag har ju tidigare inte haft någon sommarfeeling. Men det börjar bli dags nu när midsommar har varit.

Sommarens planer börjar också ta form vilket känns lite roligare.  I veckan kommer bästa Malin, min brorsdotter. Hon är saknad, så det är på tiden att hon kommer.
Sen kommer vänner från Götet och myser några dagar. När dom har åkt ska vi till musikveckan i Östhammar för att Jennifer ska på Erik Saade.
Därefter ska vi själva till svärisarna och Götet. Andra saker som ska ske är ett besök till Hudiksvall och spana in huset Anso har köpt, och håller på att renovera. Så då passar jag på att träffa syster och syskonbarnen.
Om nu David är en duktig kille i bilen ska jag planera in en resa till mamma också.

Men nu, är det dags att byta en stinkande bajsblöja.

Hörs!


Fotoskolan

Jag har hoppat på en fotoskola som bedårande Happy days håller.
Kalasklara

Dagen börjar ta slut. Idag har det varit sol och regn, en typsik sommardag kan man säga. Vårt stora projekt idag var att hitta present. på torsdag är det dags för 2-års kalas, och då kan man inte komma utan present. Ett stort och hårt paket borde uppskattas.Kortet har jag knåpat ihop själv, med inspiration från  Creative Kidz. Boffen är medlem och fick sitt första paket för någon vecka sedan.


Smakis

I morgon blir David 4 månader. Jag fattar inte, det har redan gått fyra månader. Det känns helt galet. När jag tänker på operationen så är den faktiskt bara två veckor bort, men det känns däremot som ett halvt sekel eller nåt. Skumt.

Hur som helst så gjorde jag entré på barnmatshyllan idag. 0-4 månader. Det fick bli en mangoburk, en potatis- och majs och lite gröt. Jag hoppas att gröt kan fungera som komplement till amning på kvällarna snart. Jag drömmer om att han sover längre med gröt i magen.
Någon välling blir det inte. Det använde jag aldrig till Jennifer. Ett ställningstagande som vi både är överens om, för uppfattningen är att vällingen ska till i tid o otid annars. Men det är nog bara min föreställning. Så därför kör vi på gröt istället. Hörde också att barn i Sverige är mer glutenkänsliga än andra barn. Vilket kan har ett samband med att barn i Sverige dricker välling i större utsräckning. Det är inte helt bevisat, men det kan ligga något i det. Men å andra sidan ger väl gröt samma besvär....
Det är inte helt lätt med mat till barn.

David ska i alla fall introduceras med mat i morgon!

Långa dagar

Jag förstår nu varför jag aldrig är färdig för utgång vid 8-9 tiden på morgonen, så som alla andra småbarnsföräldrar är.
David har ju minimalt med sömnbehov, han startar dagarna vid 6 eller 7 och somnar sent på kvällarna. Med sent så menar jag 10, halv 11. Vi får liksom ingen kväll eller morgon för oss själv.
Klart han sover på dagarna, men det är inte alltid det är långa stunder. Jag känner mig så sliten och för att dölja det krävs ju många minuters make over varje dag.
Så innan vi kommer utanför dörren så är klockan minst 12.


GoodieBag

Idag blev jag överraskad med posten. Min Goodiebag kom! Jag beställde den i fredags, och redan idag, måndag kom den.Jag hoppade in i duschen på en gång, duschcreméen luktade super och var riktigt bra. Barnängens bodylotion var inte lika bra. Jag gillar inte doften.


Vill du också få goddiebag? Klicka här


50 kr på Lindex till dig?

Glöm inte att du kan få 50 kr på Lindex att shoppa för.

Kolla här


Långpromenad

Det bästa med att gå på långpromenad är att komma hem!

Idag blev det första riktiga långpromenaden med David. Och det dröjer nog till nästa =)

Jag är en sann latmask!


KnorrtestarnaSmaklig måltid!


Safari

David har varit på safari idag, han blev attackerad utav en tiger.Sötnosen ♥


Shoppa på Lindex?

Är du i behov av lite påfyllning till sommargarderoben, en bikini, fina klänningar eller varför inte coola kläder till barnen?

Jag lottar ut fem st presentkort på 50 kr på Lindex shop online. Allt du behöver göra är att lämna en kommentar och hoppas på tur.
Lämna en kommentar senast 27 juni.


E.L.F

Är du i behov av smink, men vill inte betala hur mycket som helst?
Då tycker jag du ska skynda dig att beställa lite smink från E.L.F, fram till kl 15 idag är det fraktfritt.Jag har testat E.L.F tidigare, mineralsmink och är supernöjd. Använde I.D Bare Minerals tidigare. Vilket också är riktigt bra, men riktigt dyrt.

Vill du handla fraktfritt, ange då kod: Euship

Jag väntar mitt andra paket nu!Slut på oväntat besök

Med barn nr 2 blir allt lite annorlunda, man vet liksom lite mer. Vilket gör en lite coolare. Och med mitt första barn lärde jag mig att inte prata om sömnrutiner, för så fort man nämnde dom så ändrades dessa på natten. Därför har jag inte lagt ner någon större kraft åt Davids sömnrutiner, och framförallt vill jag inte prata om dom.
Men nu tänker jag göra det i alla fall. Och det för att jag vill ha ändring. =)

Igår somnade David vid åtta-tiden. Jag var osäker på om det var hans sju nap som var sen eller om han planerade att sova för natten. Han planderade det senare. Men istället så vaknade han vid halv tre istället. Med grus i ögonen kikar jag ner i sängen och möts av ett leende. Det var bara till att klä på sig och kliva upp. En timme senare somnade han igen. Den här vakentimman brukar komma vid 6 tiden, vilket känns bättre.
Så nu har jag pratat om det, nu får vi se vad som händer till natten...=)

Så i natt vid tre tittar ju ut på vår baksida och ser något litet och lurvigt på gräsmattan. Jag känner igen den, haren som kom o hälsade på för nån dag sedan. Men nu rörde den inte på sig. Den är här helt ofrivilligt. Den har blivit hitsläpad av besten Tyson och lever inte mer. Gissa om jag blev ledsen. Stackaren har mött en hemsk död. Jag kan ju bara tänka mig att Tysons metoder skulle klassas som tortyr. Den lilla haren som var så söt. Gissa om jag är sur på Tyson, nu får han utegångsförbud nattetid!
Rea

Ni glömmer väl inte Polarn o Pyrets rea som startar i morgon kl 8.


Bild lånad från Polarn o Pyret.


Väljer du att shoppa på nätet börjar rean redan kl 7.
Kom ihåg att det här är bara för medlemmar, icke medlemmar får vänta till kl 10.


Oväntat besök

Alldeles utanför dörren låg en liten skrämd harunge.Lillplutten har kommit bort i från sin mamma, och på vår tomt är det allt utom tryggt. Bakom hörnet väntade en glufsande Tyson. Han upptäckte harungen när han nästan trampade på honom och då tog en ett ordentligt tag över ryggen.
Jag skrek för att skrämma iväg Tyson, vilket lyckades. Men pulsen på harungen blev väl ännu högre.
Usch, jag blir så blödig när jag ser små sötisar. Fredrik bar iväg med honom till en skogsdunge. Och jag undrar nu om det kommer hitta sin mamma igen. Klarar den sig helt själv?

Igår skojade jag med F och sa att vi borde köpa en bur, det var rea. En bur för framtida kanin. Han avskyr djur i bur och har sagt att det aldrig kommer finnas hemma hos oss. Men hade vi köpt buren igår hade vi kanske fått användning för den idag :)
Jag måste nog googla lite om harar, får se hur stora chanser den har att överleva.


Pallen

Nu står den på sin plats, pallen från Kids Concept

Så nöjd!


Vem vill ha?

Som buzzador får jag möjligheten att testa en rad olika produkter för att ge feedback tillbaka om produkterna. Jag har nu fått möjligheten som Buzzador att testa nya Knorr Bag of Taste.Jag har tolv middagar att lotta (buzza) ut. Är du intresserad av att testa Bag of Taste- barbecue, lämna då en kommentar.
Eftersom jag har så många läsare tror jag inte att det blir krig om påsarna. Om det nu skulle bli det så lovar jag en rättvis lottning. Portot bjuder jag på!
Det enda jag vill är att du testar Bag of Taste och skriver ytterligare en kommentar om vad du tyckte.

Lämna en kommentar senast fredag 17 juni kl. 12.00.

Tisdag

Go morgon. Vi började dagen hos tandläkaren med Boffen.Hon har klagat på att det är kallt på en tand. Det visade sig vara hennes 6-års tand som har en porösare emalj, vilket gör att den är känsligare. Efter lite korttagning och bananlack så var besöket över.

Nu har jag segat lite i soffan. Nästa misson blir ett besök till Sigtuna för att hämta pallen.


Tisdag

Go morgon. Vi började dagen hos tandläkaren med Boffen.Hon har klagat på att det är kallt på en tand. Det visade sig vara hennes 6-års tand som har en porösare emalj, vilket gör att den är känsligare. Efter lite korttagning och bananlack så var besöket över.

Nu har jag segat lite i soffan. Nästa misson blir ett besök till Sigtuna för att hämta pallen.


Kattbebis

Tyson har blivit mer galen än vad han var tidigare. Jag vet inte om det är för att han ser vad vi gör med David eller om det är för att gammelnuckan, Pip, inte finns längre.
Tyson älskar babysittern, och man får verkligen vända den upp o ner för att Tyson ska masa sig ur. Så fort vi plockar David därifrån så kryper Tyson dit.
Vi har också hittat honom i matstolen från Ikea. Idag hittade vi Tyson sovandes i vagnen. Han låg först i soffan och sov, men kom väl på att David brukar sova i vagnen. Så varför inte testa själv.
Snart är det katten vi drar omkring med här i området. Tyson kom precis in för det har börjat regna. Vart lägger han sig då?
I gåstolen såklart. Han har försökt tidigare, men inte kommit ner. Men nu masade han ner fläsket och där ligger han.

Snart får vi nog bära omkring på honom i Baby björn. Ha Ha

Nu ska jag gå och gosa lite med honom. Sen ska jag nog sova.

Imorgon har Jennifer en tandläkartid 08.10. Jag funderar på vem det är som vinner duellen att få åka dit?
Andra projekt för morgodagen är att hämta pallen, lämna tillbaka lite kläder jag köpt, kanske köpa något annat och boka en klipptid.

Sov sött!


Tejpbyte

Ännu en dag full med sol och värme. Jag var redan igår inställd på regn, men det kom aldrig. Nu ser det ut att börja regna vilken minut som helst.
Igår, söndag, var en riktig hemmadag. Det hände inte så mycket. Jag putsade lite fönster såklart. Nu börjar jag tycka att det är pinsamt. Jag putsar fönster ofta, alltså flera gånger i månaden. Men i det här området ser jag aldrig någon annan fixa med sånt. Alla ordnar med städhjälp, fönsterputsning, matkassar osv. Jag kör fortfarande på det tradiotionella, fixar själv.
Jag kommer ha städhjälp när jag börjar jobba igen, kanske matkasse också. Men fönsterputsningen kommer bli för mycket att lejja bort, jag putsar ju ändå så många gånger.

Idag var det en stor dag för oss. Det var dags för David att byta tejpen för första gången. Efter operationen i tisdags skulle tejpen sitta i sex dagar. Operationsdagen var dag 0, så i morse efter frukost rycktes den bort. Det ser så fint ut. Jag är så tacksam att det fixades så bra. All ära till Malin Hakelius. Om jag nu ska lägga mig under skalpellen på plastikkirurgen så ska det vara just hon som håller den. Hon är otroligt duktig och noggrann.

Nu ska vi musmsa glass från glassbilen. Ha en trevlig kväll!


Årets första

Idag plockade vi årets första smultron, stora som jordgubbar.
Shoppat

Jag kunde inte motstå denna snygga pall!

http://kiddoz.se/visa_produkt.asp?t=Trappstegspall&id=481&lang=sv

Den har jag shoppat. Om den inte blir bra i Davids framtida rum, kommer den passa utmärkt i hallen med en grön växt på!

Här kanske:


Det bästa var att jag upptäckte att butiken finns i Sigtuna, hur nära som helst!
Annat bra var också att Kiddoz har just nu 25% rabatt på alla varor. Vill du också ha rabatt? Kolla här
Till barnrummet

http://kiddoz.se/visa_produkt.asp?t=Gungvespa+%2D+blue&id=914&lang=sv

Coolaste gungvespan.
Finns att köpa på kiddoz


Den perfekta överraskning till vårt vardagsrum

Hur roligt vore det inte att få hem den här?
Jag anmälde mig på Smartson. Det vore grymt roligt att få testa den.

Den här tv:n skulle till och med få mig intresserad utav att kolla på tv!


Min räddare

Jag har ansökt hos Smartson att få vara med och testa GTU 10 från Garmin. Det är precis vad jag behöver för att hitta hem!Den kommer också hjälpa mig att hålla koll på Jennifer! Den verkar himla bra, måste bara få testa!


Fortsättning från förra

Jag var nog lite för snabb att kommentera Davids somnande sist. Precis när jag hade skrivit klart började grymtadet från sängen däruppe. Och det höll i sig till klockan 11. Precis som dagen innan. Han skriker som om han blivit slagen så fort han hamnar i sängen. Och helt plötsligt så händer det, han somnar i sängen.

Igår var samma sak, han somnade redan klockan 7 i famnen, jag höll honom tills fingrarna domnade. Lade ner honom på dynan bredvid mig, han gallskriker. Så höll vi på till 11 igår också. Med undantag från att vi båda somnade i sängen vid tio-tiden. Men när han vaknade var livet katastrof.

Det funkar inte, kvällarna blir förstörda och han får ingen sömn. För att tro att han skulle sova längre på morgonen är fel.

Jag börjar tro att det kan ha något samband med operationen att göra. Han blev ju då lämnad till okända människor och somnade inte på ett obehagligt sätt. Nu är han livrädd att det ska hända igen, därför sover han nära mig.
Kan det vara så?
Men det håller inte, för på dagarna somnar han ändå in relativt bra.

Just nu önskar jag bara att det vänder snart.

Idag är det söndag och det känns som en tråkdag, det är molnigt ute och ingen här verkar vara på humör för att göra något.
Kanske det blir till att plocka fram pusslet..


Que

Om det tog tre timmar igår att få honom att somna, så hann jag inte ens påbörja nattningen idag.Nu ligger han så sött o sover. Undrar hur länge för han har varken fått mat eller medicin...


Fredag

Fredag igen, visst går väl veckorna snabbt? Det är tre dagar kvar tills vi ska byta tejp på David, ska bli spännande och se hur det ser ut, under. Några utav stygnen från näsan har redan lossnat.

Igår kväll nattade vi honom i tre timmar. Det är lite svårt att veta om det är av smärta eller värme han skriker av. Men oftast blir han tyst när vi bär honom. Vi har glesat ut medicinen, vilket gör mig lite osäker.

Idag har vi mest varit ute, inne är som en bastu och David blir helt galen av denna värme.
Han badar på dagarna för lite avsvalkning. Även om man inte ska ge bebisar vatten så får David lite vatten mellan varven.
Det är ju inte så bekvämt att amma, gör fortfarande lite ont. Så flaskan blir lättare att smutta på. David fixar inte ens att amma inne, han blir så varm och skriker bara. Så han är verkligen en "äta ute" kille. Det får inte fortsätta när han börjar äta vanlig mat, då blir det dyrt. Ha Ha

Tävlar

Jag är med och tävlar hos Hannaz. Vinn ett armband från Snö Of Sweden.


Bild tagen från Hannaz

Vill du också vara med och tävla? Klicka här!


Latte take away

Äntligen har jag hittat lattemuggarna, take away. Nu är det bara ta med sig sitt egna goda kaffe och njuta ute i solen.

De här muggarna är från Toppits, jag hittade dessa på City gross.


Pris: Ingen aning.


Dag 2

Det blev en dålig uppdatering igår. Men det var bara en sån skön känsla att komma hem. Slänga allt i tvätten, ta en dusch och äta. Det var precis det jag gjorde när jag kom hem igår. Jag tog även en nap på eftermiddagen, vilket var behövligt.
Jag sov bara tre timmar natten till igår. Not so fun! Inatt har det blivit bättre sömn, men ögonen är rätt grusiga när David ska få sin medicin vid 3.

David återhämtar sig snabbt, och jag ska aldrig mer uttrycka mig om att han är en känslig liten kille. Han är så glad fast att han får stå ut med smärtan. Min lille prins! Han får ju bara smärtlindring var 6.e timme vilket innebär att det finns timmar på dygnet då han inte har någon smärtlindring, men han fixar det. Han ammar till och med utan smärtlindring.

Idag blir vi nog bara hemma och tar det lugnt, behöver dock ta mig till ett Apotek för att köpa mer Alvedon.
Just nu sover han ute i vagnen, vi får se hur lång napen blir.

Så här såg piggelin ut i går, han var nog också glad att få komma hem igen!
Den nya lille prinsen! Lite blodigt vid näsan, han var för ivrig att äta efter op!


Home sweet home

Nu är vi hemma igen och det är bara så UNDERBART!


Framsteg

Ingen (jag, f eller boffen) har riktigt känt igen David idag. Det är verkligen annorlunda nu när läppen är "lagad".
Jag kommer sakna hans breda överläppsleende. Men nu är David helt perfekt. Vi träffade Malin som snyggade till honom i eftermiddags. Jag trodde hon hade gått hem, men hon ville inte gå förrän hon sett David. Enligt henne har allt gått bra, hon är lite utav en perfektionist. Så hon har även fixat lite med näsan. Så stygnen går upp i näsan.
David har sovit så gott som hela dagen. Han får morfin och alvedon, nu har han dropp som tar slut i natt. sen är den skiten över. Malin tyckte även som mig, David behöver en haircut =) Kalufsen är lång! Ha Ha

Under operationen tyckte jag nog att det värsta med den här resan var att David skulle vara fastande från kl 04.00. Det är fruktansvärt som mamma att se sitt barn så ledsen och det enda som kan hjälpa är ett bröst, och så får man inte ge det..
Men det gick ju ändå över förväntan bra, det här jag så glad för.
Jag var ju så orolig för detta innan, och det är väl typiskt mig. Att oroa mig för saker o ting innan jag är där. Oftast oroar jag ju mig i onödan, men jag lär mig aldrig.

Det har varit så skönt att F har varit här idag. Även Boffen såklart, men helst hade jag nog sett att hon varit hos någon kompis eller så, mest för hennes skull. Att vara på ett sjukhus i flera timmar är inte skoj. men hon är så bra, hon fixade det utan problem. Hon klagade inte en gång.
Jag måste ju också bara berätt att mannen i mitt liv pallar inte så mycket.... ha ha

Efter förlossningen var han så trött och somande väldigt tidigt på kvällen, dessutom klagade han på sängen. Han fick ont i ryggen. Själv hade jag bara en spräckt svanskota och tryckt ut en bebis... Nåja, den psykiska pressen tar ut en.
I natt har jag slumrat på en tältsäng, F har sovit hemma i sängen och sovit hela natten. I eftermiddags när jag hittade honom i lekrummet såg han helt förstörd ut. Så han tog en nap inne på rummet med David.
Han säger att han ska lägga sig tidigt idag för att komma hit igen vid 10 eller 11 kanske.
Han är ju bara för söt....
Men utan honom hade jag aldrig klarat det här. Jag älskar dig så ♥. Nu har vi fixat det här, starka tillsammans!
Det hade självklart också varit tyngre och mer nedstämt om inte Boffen stod ut. Mamma älskar dig. Det är klart att det är jobbigt att höra
-vadå för nåt, 3000 gånger per dag och bli ifrågasatt så fort man öppnar munnen. Men du är världens härligaste Boffa.

Sen vill jag ge de varmaste kramarna till alla er som skickat hälsningar på ett eller annat sätt. Tack, det värmer och gör min tid här lättare.

I morgon planeras det för hemgång, jippie!!!

Nu blir det billys panpizza till middag! Tjoho va äckligt


Lättnadens ögonblick

För ganska precis två timmar sedan fick vi går ner till David på uppvaket. Sköterskorna säger att op gått bra. Vi har inte pratat med läkarna än. Men vad gör det, nu är David tillbaka där han ska vara. Hos oss!
Nu släpper jag inte taget mer. Boffen har åkt och badat med pappa, hon tycker det är görtråkigt här.
David sover här bredvid mig, det enda som hörs är droppmaskinen och tangentbordsknapparna. Okej, det är studenten i Uppsala, de hörs också!

Det var liksom en annan David vi såg i uppvaket. Konstig känsla, men han är så fin. Och jag ska aldrig mer klaga på att han är en känslig kille. Han har fixat det här!
Fortfarande kvar på uppvak, efter en amning. Därav den blodiga näsan!
Han är proppad med Alvedon och Morfin så då är det inga problem att amma.
Min duktiga superprins!

Nästa mål är att få ta bort droppet och nålarna som sitter i varsin fot, nästa mål är att åka hem och skölja av sig sjukhusbacillerna!


Varje minut känns som en timme

Nu har det gått en timme sedan jag lämnade David på plan 1. Jag hoppas att han sover nu och att allt går bra. Jag orkar inte med några komplikationer.
Frukosten har jag inte svalt, fick i mig lite yoghurt, resten står kvar. jag gjorde mig i ordning istället, på med fasadmake, trodde det skulle kännas bättre. men icke. David får väl kanske en vackrare syn när han vaknar. Ha ha.

Jag är rastlös samtidigt kan jag inte göra något, tv.n är på men jag hör ingenting. Jo, jag hör, men jag tar inte in något.
Utsikten är fin, men om fönstrena hade varit putsade hade det varit tip top. Jag är nu tf granne med slottet och domkyrkan..

Jag kanske kan erbjuda mina tjänster i denna väntan. Fönsterputsning mot lugnande medel...


Stark mamma ännu starkare DavidJaha, nu har jag absolut ingen kontroll längre. David är nere på plan 1, operation. Jag sitter här i det tomma rummet utan säng.

Som tröst har jag kvar hans Findus, David håller till godo med sin dinglis.
Natten har varit okej för hans del, det har gått förvånansvärt bra utan att äta. Sista måltiden vid 3, sen lite saft vid 6. Det var premiär för saft för hans del idag. Han somnade i vagnen vid sju och vaknade vid halv åtta. Det var väl sugarrusch som gjorde att han vaknade och var på gott humör. Han skrattade och pratade med sköterskorna.

Vid åtta tog vi sängen och åkte hissen ner. Det var mycket folk så David stirrade runt. Sen tog en sköterska honom och försvann bakom dörrarna. Gråten kom så klart. Jag har ju ingen kontroll längre, får inte vara med honom på flera timmar.
Hoppas hoppas att det går bra.

Frukost har jag fått serverat, så nu ska jag försöka få i mig kaffe, yoghurt och en smörgås. Fredrik och Boffan .

Därefter ska nog vara på ingång.


Incheckad

Jaha, nu sitter jag här i ett rum på akademiska. David sover, men vaknar nog snart och vill ha lite mat. Hans mamma känner sig förvirrad. Det känns som vi sitter på ett sjukhus i öststaterna eller nåt. Sängen är bara av metallstänger, rummet är slitet och jag ska slagga på en tältsäng. Men jag har en platt-tv på rummet i af. Det är inte hotelllikt på nåt sätt, och allt ska jag göra. Jag ska ta temp på honom i morgon, vilket jag inte vill göra. Det tycker jag nog att personalen ska göra. Jag har i alla fall beställt väckning med dom kl 03.30 för Davids sista måltid innan operation.
Hela kvällen har jag googlat spaltbloggar.
Det är inte bra för mig, jag behöver inte matas mer. Jag borde istället bara lägga mig ner för att få lite sömn. Men jag kan inte koppla av.

I morgon kl 08.00 är det dags för plutten att opereras. Jag kommer gråta blod när de drar iväg med hans öststatsinspirerande säng. Fredrik och Jennifer kommer hit vid nio.

Allt är osammanhängande, vilket speglar mig just nu! Jag hoppas innerligt att dr. Malin som ska operera David sover gott och vaknar utvilad efter en skön helg! Det är upp till dig nu Malin, snälla gör det bra!

David har i alla fall badat och är redo med sjukrockenPappa gjorde han fin i håret också!

Go natt på er!Söndag=Ångest

Idag är det dagen före inläggning på sjukhus. Det är typ det enda som snurrar i mitt huvud just nu.
Tiden har gått så fort med David, men ändå inte. I februari då han föddes, ville jag bara att de skulle operera honom så att det var gjort. Men nu vette f*n.
Han kommer aldrig mer få till sina enormt söta smile igen. Och David kommer se annorlund ut. Vår lilla David.
Konstigt vad det kan svänga..

Hur som helst så går ju vardagen ändå på nåt sätt. Det är svårt att stanna klockan. Efter fredagens konflikt med Jennifer då jag regrederade till en tonåring sa jag till mig själv att jag inte ska prata med henne mer, aldrig säga åt henne vad hon får göra eller inte göra...
Mmm det höll ju, INTE. Herregud det är min älskling och jag ska ju finnas där för henne ALLTID. 6-års trotsen är annorlunda än tidigare trotsperioder.
Jag har hittills tyckt att 2-3 år trotsen var jobbigast. Och det tycker jag fortfarande. Den här trotsen som Jennifer har nu är irriterande. Nu har hon ju svar på tal till allt och argumenterar på ett sätt som man inte är van vid. Det är helt klart en annan utmaning. Hon, gullefjunet, vet ju vad hon ska säga för att göra mig galen!

Som sagt, efter fredagens konflikt, tillbringade vi dagen i Sigtuna igår. De är himla mysigt på Stora gatan, med de små butikerna som är fyllda med fina ting.
Jennifers och S bjöds såklart på glass. Sen var det dags för andmatning. Tyvärr kom måsarna och tog 90% av all mat. Nästa gång tar jag med mig geväret =)David var fullt fokuserad att överleva tigerattacken!
Ovän med alla

Nu är jag ovän med alla i familjen. Jennifer beter sig som världens tonåring och ignorerar eller skiter fullständigt i vad jag säger. Och jag beter mig som en tonåring mot henne, orkar inte prata med henne.
David vägrar sova, nattningen tar flera timmar. Och då passar F på att gå till grannen. Hmmm
Nu har David varit vaken sedan 1 och han gallskriker verkligen om jag lägger honom ned.
Nu har jag gett upp om att få sömn. Jag sitter påklädd och är beredd att börja städa eller vad som helst. David är konstigt nog tyst i sin babysitter.

De här utmaningarna är alldeles för mycket för mig. Just nu vill jag bara säga upp mig som mamma och gå ut genom dörren.

Nu börjar monstret att grymta igen!

Hoppas att ni andra sover gott i alla fall


CoopVarning

Nu har det hänt igen!
Undrar hur många hundralappar man har gett till Coop och andra affärer för att de i kassan tar "extra" betalt.
För någon månad sen tittade jag på kvittot av en slump och såg att jag hade betalt 320 kr eller mer för en vitlök. Det var inga problem att få tillbaka pengarna, men besväret att åka tillbaka gör mig matt.
Sen dess har jag nog inte tittat på kvittona, vilket jag kanske borde har gjort extra noga.. Hur som helst. Igår spanade jag en gång till, och märkte då att de tagit betalt för tre mjölk, men jag köpte bara två.
Nu handlar det om 11 spänn så jag tänker inte åka tillbaka.
Jag undrar om det är en affärsidé, att stämpla in lite för mycket ibland. För majoriteten av människorna kanske inte kontrollerar sina kvitton.

Från och med nu ska jag lusläsa alla kvitton och skrika till för varje öre som är fel. Det är inte konstigt att våra "matpengar" inte räcker. Det är inte matpriserna som stigit det är kassafolket som lurar av oss pengarna!

Att titta på mina kvitton har också ett annat syfte, att öka min prismedvetenhet. Jag har tyvärr ingen aning  om vad saker och ting kostar. Vad kostar en liter mjölk? Ingen aning. När jag handlar plockar jag det jag vill ha och betalar vad det kostar. Men nu ska det bli ändring!


Underbart

David sover i vagnen under myggnätet, markisen är utfälld, en glass smälter i magen och nu softar jag på uteplatsen med datorn i knä. Det kan inte bli bättre.
Snart är F hemma och jag hoppas att han har nåt gott med sig hem.. Sen är det helg på allvar!!


Senaste nytt från Molly

Han är ju bara för söt! Fullt rufs i håret och med den kroniska förvånande blicken är det ju svårt att tycka nåt annat.


David läser morgonens Molly när vi andra äter frukost.


Nitor back to black

Förra veckan kom paketet med Nitor back to black, men jag har inte orkat testat förrän igår.
Jag tyckte det var omständigt att man ska använda det på rena kläder samt tvätta flera gånger innan det blir klart.
Men igår kom kraften och jag tog ett par svarta byxor. Jag tyckte nog att mina byxor var svarta innan, men det är nog svartare nu. Det fungerar!
Jag hade hellre sett att det är något som fungerar ihop med tvättmedel så att det färgar tillbaka den svarta tvätten under ett vanligt tvättprogram, så att man slipper tvätta det flera gånger.

Det finns också en påse Nitor back to White, som jag är mer intresserad av att testa. Jag tycker alltid att min vita tvätt blir dassig med tiden. Kanske är värt att testa, vad det är för pris har jag ingen aning om.
Först ska jag nog testa med något husmorstips på hur man får vit tvätt vit igen. Allt för miljön!
Tokfia

Äntligen en dag med strålande sol som inte innehåller orkanvindar, än! Jag är så trött på att det blåser hela tiden, det blir så kallt och håret blir rufsigt.
Jennifer tycker ju att det är sommar bara för att solen är framme. Så den där dagen som inte var så bra för mig, då skulle hon bada i poolen.
Hon tjatade hål i huvet på oss, så F tog till slut fram poolen. Vi försökte förklara för henne att vattnet är för kallt, det fylldes bara med kallvatten från utomhuskranen.
Nä, säger hon. Jag ska bada!
Vi trodde inte riktigt på det, men bada det gjorde hon!
Röd dag

Nu när jag är hemma så vet jag knappt vad det är för dag, jag har inte tittat i en almanacka sedan jag slutade jobba. Vilket är skönt på många sätt. Det innebär ju också att jag glömmer en del och att det var en röd dag idag, det var för mig okänt. Ha ha.
Det är långledigt för de som arbetar, det måste vara härligt. För min del är alla dagar lika. Aldrig sova och bara följa Davids vilja...

Han och jag har varit i Uppsala och jag har shoppat! Till mig själv. Konstigt eller hur. För så brukar det inte vara. Jag kan vara bestämd innan jag går in i en affär att jag ska bara kolla på kläder till mig. Men av någon anledning går jag snabbt förbi med kommentaren om att det inte finns något. Två minuter senare står jag och rotar bland kläderna på barnavdelningen. Varför är det alltid så?Nu

Men idag fyndade jag ett linne och en tröja till mig själv. David fick vara utan, Boffa fick footisar och en kjol. Det fanns mycket fint på Lindex, men jag ska fortsätt min shopping på nätet. där har jag ju hel 50 kr rabatt.

Nu är det time att ta fram kycklingen ur frysen om det ska bli någon middag. Jag pallar inte en till noggerglassmiddag, som igår. Chicken tikka masala står på menyn!
Sista bilden

Det här är nog bland de sista bilderna på sötis med sin läpp.Världens sötnos!


Är det något som är oklart, eller?
Sjukhusdag

Jaha, varför var vi på Akademiska hela dagen? Effektiv tid har nog varit 20 minuter, resterande tid, typ 3.5 timmar har vi tillbringat i lekrummet


Mina änglar var superduktiga. Jennifer lekte på hela dagen och frågade inte en gång när vi skulle hem.
David var lugn o fin tills en mormor ville hålla honom. Men det gick snabbt över.
Fredrik satt mest o gormade över all väntan, han var den som var svårast i sällskapet idag. Ha Ha!

För mig gick det väl rätt okej. Jag började må dåligt så fort vi svängde in på sjukhusområdet. Bättre blev det ju inte när man kommer in och ser de gröna golven, med en massa vagnar. I hate!David har haft tur och träffat på gulligaste tandläkaren, Fatima och bästa överläkaren Malin.
Malin är en liten kändis, vilket jag inte har fattat. Hon har tydligen varit med i tv, när hon var i Etiopien och hjälte barn med spalt.
Enligt familjeliv så ska Malin vara grymt bra. Så vi har fullt förtroende för henne.

Nu blir det middag, noggerglass!

Jag vill bara vara där nu.. En vecka kvar.

dsc02953 (MMS)

Jag vill bara vara där nu.. En vecka kvar.


Inskrivning

Hela familjen är på Akademsika idag. Förberedelser inför operationen nästa tisdag.


RSS 2.0