Ångest, oro, blä jag vill inte

De första dagarna tillsammans med David var känslomässigt jobbigt. Inte för att han fanns eller att jag inte mådde bra, men för det som väntar honom.
Lilla plutten föddes med en läppspalt som ska opereras. Ibörjan var förvirringen total och alla läkare tjatade om spalten när jag själv bara vill stänga in mig och försöka förstå vad det innabar.

Redan inom en vecka fick vi träffa LKG-teamet (läpp-gom- och käk- teamet) som kan sin sak. Det lugnande beskedet då var att David enbart har en liten spalt. Spalt beror på en missbildning i 8-10 graviditetsveckan.
Operationen som förhoppningsvis bara blir en, kommer ske vid tre månaders ålder. 

När allt det där ändå lade sig så har jag faktiskt kunnat njuta av nuet. Självklart har jag tänkt mycket på kommande operation, men det har inte stört mig så mycket. Jag är inte orolig för själva resultatet, jag är helt övertygad om att det blir bra. Jag är knslomässigt störd över att det lilla krypet ska ha ont, få nålar i sig och utstå smärta. Inte operationen i sig, jag har fullt förtroende för LKG-teamet.

Så idag, då kom kallelsen.


Inskrivning 1 juni och den 7 juni ska han "laga läppen" som Jennifer säger.

Ikväll har jag bara tänkt på operationen och ser oss i en sal på sjukhuset. En gråtandes mamma med en förstående personal. Ångest ångest. Mitt största orosmoment nu är att David ska fasta innan, vilket innebär ingen amning. Ingen amning en skrikande David. En skrikande David en vaken mamma hela natten lång.

Jag kan vara på sjukhus jag är inte rädd!


David lille

Det var nio veckor sedan den lilla gossen föddes. Bubblan man lever i till en början är ingen bubbla längre. Jag har hunnit haft ångest för att själv bli gammal och sliten till att David växer och inte är det lilla knytet längre.
Jag har därimellan hunnit glädjas åt våra stunder och oroat mig för framtiden.
Det är väl så det är att vara mamma.

David har gjort enorma framsteg de här veckorna. Han är vaken och med i blicken, ler och pratar. Han hugger efter sina händer och i förrgår började han också se något som verkar intressant, sitt högra knä. Han har inte börjat greppa efter saker än, han inspekterar noga.
Även om han fortfarande kan få för sig att han ska upp 05 på morgonen så möts man av ett leende, då är det svårt att vara på dåligt humör.

Skrattet finns där och ibland undrar jag om han inte är lite "fullifan". Framförallt då han är trött för då kan gnället helt plötsligt gå över till skratt och tvärtom.

Idag på vägen hem var han inte så nöjd, men med lite lek blev det roligt. Tittut är redan roligt för honom.


4H

Idag drog hela familjen till en 4H-gård i Uppsala. Getterna var roligast och sötast att titta på. De släpptes ut och var helt galna.

Den var ju inte stor men tillräcklig. David som ju inte hela tiden och med tiden började han hugga efter mat. Men det vvar inte bara mat han ville. Han hade även andra behov. Sådana behov som gjorde att ett ombyte var nödvändigt. Mer detaljerad behöver jag inte vara :)


56 kläderna börjar bli riktigt tighta för David, och det var det enda jag hittade i väskan. Så därför blev det en liten sliskigare look. Kofta utan tröja.


Morgondagens raggare?Converse

Man sover lite "extra" gott med snygga skor på fötterna.Och ja, liggvagnen kommer vara för liten inom kort. Jag kommer få "trycka" ner honom i sommar.


Varför är det alltid så...

Jag blir så trött på mig själv. Nu har jag en bil och kan åka iväg och ha roligt hela dagarna, men tror ni att jag gör det? Nä för jag känner mig så fattig att jag inte vågar gå utanför dörren.
Det finns två barn och en mamma i familjen som har stora behov av kläder och skor. Men att David behöver kläder vågar jag knappt viska till F, han tycker vi köper kläder varje vecka. Han märker inte behovet lika snabbt som mig. Han brukar inte klä David. Det beror inte på att han är lat eller inte tar hand om honom, han är världens bästa pappa.
Men när han har klätt honom så brukar jag klä om. Det är inte alltid kläder passar med varandra. F har helt enkelt gett upp. Men så igår bytte han ändå stassen på David och då kommer han snabbt som den ut ur tvättstugan och säger att David inte kan ha byxorna, de är för små.

5 minuter senare så stod det kläder på inköpslistan. Ha ha, jag har mina strategier! Tjohoooo.

Jag hittade en massa fint som jag ville köpa till Jennifer och David men på min axel satt någon och ropade "fattiglapp". Så jag fick hejda mig.


Ser framemot helgen

inte för att det är valborg. Här kommer det inte hända något speciellt för just den dagen. Jag ser mer framemot att min f d sambo Anso kommer. Med sig har hon också sötnosen E, 7 månader. Det var så länge sen vi träffades, så det ska bli riktigt roligt.

Igår skulle det inhandlas presenter och självklart blev det en liten present till E. Ett nytt plagg, inget som jag hämtat från Jennifers gamla lådor :)
Anso undrade nämligen om jag spart nåt fint efter Jennifer, men jag kan inte komma på att hon hade nåt fint. Kanske gräver lite i lådorna till helgen.
Nappar

Så klart att det blev en nappburk från Cult Design
En tonåring har flyttat in

Hjälp vad har hänt med mitt barn? Hon är förvandlad till värsta tonåringen. Vad man än säger så struntar hon fullkomligt i det och gör precis som hon vill i alla fall.
Efter helgens bråk så känns det riktigt bra att hon är på förskolan nu.

När man på ett normalt sätt försöker prata med henne så svarar hon med attityden "i don´t care" och att säga förlåt betyder inte att man ångrar sig och inte ska upprepa samma beteende.
Hon snabb med sina motargument vilket gör mig ännu galnare.

Det måste vara jobbigt att fylla sex, det är nog värre än 30-års krisen jag hade :)

Hur ska jag göra för att inte bli galen, jag vill verkligen inte bråka med henne, men det är provocerande när hon inte verkar bry sig i vad jag säger. Allt blir till ett skämt för henne. Må det snart vara över och att den goa, underbara Jennifer flyttar in igen.


Vatten

En liten påminnelse till alla med Soda Stream. Det är tydligen dags för nya flaskor, de ska in användas efter april 2011.
Väggen

Nu är väggen komplett, i torsdags kom väggorden jag väntat på!

Det var meningen att det skulle bli en söndagsbild, men det får bli en måndagsbild!
David snackar

Eller han snackade innan jag började filma. Men några ljud fastnade ändå..
Smarriga efterrätten

Jag hittade ett smarrigt recept på chokladmousse med passionsfrukt- och mangosås. Tyvärr kommer jag inte ihåg vilken sida det var. Med största sannolikhet var det Tasteline eller Allt om Mat. Det goaste var såsen. Fryst mango mixad med passionsfrukt blev en fräsch sorbeaktig härlighet.
Glad påsk!
Sova

Igår planderade tjejerna att Jennifer skulle sova hos S. S åker bort idag så jag förstår att de "måste" vara med varandra så länge som möjligt.
Men vid 21-tiden igår kom Jennifer hem. Hon har inga problem med att sova borta, det är aldrig så att hon skriker efter oss eller är ledsen. Och så var det inte igår heller.
Hon fick helt enkelt inte sova för S. S skrek vakna, vakna, vakna till Jennifer hela tiden. Så då tog hon sina saker och gick hem. :)

Vi säger aldrig till Jennifer när hon ska gå o sova längre, hon vet oftast själv när hon ska sova. Så när halv åtta hos mig börjar brukar hon säga att hon ska gå o sova efter det, eller när hon känner sig trött säger hon till att hon vill gå o sova. Hur duktigt är inte det?


Buzzadorer sökes

Är du som småbarnsförälder sugen på att testa nya produkter och tjänster för barn? Produkterna får du hemskickad i lådan, nyttiga saker för dig och för dina kompisar.
Själv har jag precis testat Natsuan First touch, andra har testat nappar.

Så har du barn född 1/1 2010 eller senare, bli en buzzador, klicka här. Ju fler buzzadorer, ju fler kampanjer!


Karl Fazer

Nu söker smartson testpiloter för Karl Fazer. Jag har anmält mig såklart, för jag vill ha choklad! Jag kommer bli den bästa testpiloten eftersom jag kommer sluka chokladkakan på väg hem från affären!
Kossor

Vid frukost i morse funderade Jennifer varifrån kossor kommer ifrån. Och då menade hon från början. För kossor har väl inte alltid funnits säger hon.

Jag försökte mig på nån teori och förklaring, men den köpte hon nog inte.

Hon säger:
Jag tror att någon klädde ut sig till kossa.Rektorer

Rektorn från Jennifers förskola gick förbi huset. Jag ropade på Jennifer och frågade henne om hon var snäll.

Jennifer svarar:

- Ja, men hon är mest på rast.Kan det vara en annan David?

God morgon, förmiddag!
Det är så härligt att vakna upp till barnjoller. Det är inte vad jag har varit van vid senaste veckan. David har varit som ett monster. Han har inte sovit på dagarna. Okej, det är klart att det är mysigt när han är vaken, men han har inte varit så mysig. Han har bara skrikit och gnällt hela tiden. För att få lite tyst på honom har jag fått bära honom och gå runt, gå runt och gå runt. Han har blivit vansinnig om jag stått still. Aaaaah!

Men i morse tror jag nog att en annan David vaknade. Han var glad och låg i sängen o pratade tills jag vaknade. Trenden fortsatte när jag och Boffa åt frukost. Då låg han snällt och stilla i babysittern. Han var så nöjd med att äta på sina händer. Efter frukosten var det lite amning och sen somnade han. Och nu har han sovit i mer än de 5 minutrarna som han tidigare sov.
Även om han har varit ett monster på dagarna har nätterna varit bra. Han vaknar vid 3 och därefter vid halv 6. Jag hoppas att det sitter i.

I natt var det premiär för sovpåsen. Jag har fått för mig att sovpåse är bättre än pyjamas, just för att han kan känna benen mot varandra. På dagarna har han ju kläder på sig och är sällan naken. Då möjliggör ju sovpåsen att han kan känna sina ben och fötter mot varandra. Vilket kanske ökar kroppsmedvetenheten.
Jag gillar verkligen sovpåsen, det är en hit. Och David gillar den med, tror jag. Sovpåsen från PoP rekommenderas, den är rymlig och otroligt mjuk. Men priset 245 kr är ett minus. Går liksom inte att köpa 7 sovpåsar..
Men den är en favorit.


Nu vaknade han också! Shit!
PoP

Idag slank jag in på PoP (Polarn och Pyret) för att köpa en mössa till David. Jag har tittat på den förr och jag tänkte att 55 kr har jag råd med. Så jag tog mössan utan att titta på prislappen. Precis ovanför mössorna hängde det som jag länge letat efter, sovpåsen. Så en sådan fick också följa med mig hem.
Mössan kostade visst 95 kr. Men David blev så söt.
HJÄLMBild från Polarn O. Pyret.
Ursäkta det dåliga kortet, men det var Jennifer som knäppte. Hi hi

David sover i sovpåsen inatt så i morgon kommer en utvärdering. Jag har nämligen fått för mig att den är mycket bättre än pyjamas...

SOVPÅSE
Bild från Polarn O. Pyret.
Otursbarnet

Jennifer hade besök av farmor och farfar i helgen, vilket resulterade i att hon blev en studsmatta rikare. Några timmare senare kom hennes kompis L förbi och hoppade. Den lyckan varade inte så länge. Idag sitter hon hemma med ett lila gips från tå till lår. Stackaren har en fått en fraktur i knä. Igår var det Boffas tur att vricka foten igen.
Ändå frågade hon mig idag igen om hon fick hoppa. Jag skrek NEJ. Jag vill nog egentligen bara slänga studsmattan. Men vad gör det när alla hennes kompisar har en? Det är oundvikligt. Men det känns inte roligt när barnen gör illa sig på vår studsmatta.

Jag och Jennifer var till L för att kolla läget idag och lämna en liten pysselpresent. Hon får ju inte belasta benet på två veckor och i morgon får hon en rullstol levererad. Usch och fy vad hemskt det känns.. Dessutom har ju hennes äldre bror brytit armen för en eller två veckor sen. Så halva familjen är gipsad.

Bästisen S har ju varit bortrest så det var ju självklart att de skulle vara tillsammans idag. Jennifer stod utanför hennes förskola idag för att de skulle planera kvällen. Jennifer sprang dit så fort S kom hem. Och vad hände där?
Jennifer blev hemburen av S pappa, Boffa hade hoppat studsmatta. Vrickning av foten igen... Hon säger att hon ska ringa Malin i morgon för att berätta.


Och jag var ju inte den som tog hand om henne direkt. Jag var mer galen för att hon hoppade trots att jag sagt nej. Hon kommer hem o gråter och jag skäller....
Det var nog inte så allvarligt, för hon tryckte på sig ett par skor senare.

Idag köpte vi skor till henne som hon ska ha på förskolan. Jennifer hittade ett par skor som jag aldrig skulle köpa. Men hon ville ha skorna så gärna, även om hon inte kunde berätta när hon skulle använda dom. Det skulle jag få bestämma sa hon.
Skorna har nog suttit på hennes fötter sen vi kom hem. Hon har pussat på dom och är skitglad.
Det är roligt att göra hennes så glad, men det som gör mig ledsen är att vi inte har samma smak.


Bara det fortsätter

Jag hoppas kunna göra en favorit i repris idag. En kaffe på uteplatsenIgår kom ett litet paket till David. Skorna!


Inbjudan

Igår fick jag årets roligaste inbjudan.Det kommer nog bli en kanonfest. Problemet är att jag inte vet hur man beter sig bland folk längre...


8 veckor

Boken är framplockad igen.Jag börjar med att läsa att klängperioden kan vara allt från några dagar till två veckor. Grattis, här är perioden kronisk.
David har hittat sina flaxande händer, det händer att han med mer vilja än tidigare får in handen i munnen. Han har en fokuserad blick och ler ofta. Men det är inte mot mig. Han blir helt överlycklig varje gång han hamnar på skötbordet då han ser sina klistermärken. Framförallt när han ser fen och svamparna.


Bingo

På tv ser jag ganska mycket reklam om att spela bingo. Mina fördomar om bingo är gamla tanter som sitter i någon rökig källarlokal och spelar bort sin pension.
Men jag tror inte att "dessa" damer sitter på nätet och spelar. Så därför är jag lite intresserad av vilka det är som spelar bingo på nätet... Har du någon bingoerfarenhet?

Den bingo som jag kommer närmast är Bamses fyra i rad, vilket inte är bingo. Men närmare än så kommer jag nog inte... Och inte vinner jag något heller för motståndaren är Jennifer och hon har ju sådan tur. Och om turen inte är med hennes så drar hon till fuskeriet. :) Antingen så ändras färgen på tärningen när man tittar bort en kort sekund eller så ändras spelreglerna under spelets gång. För att lika snabbt återgå till de "riktiga" spelgreglerna.
Det ser ut att finnas många olika varianter av bingo. Undrar om jag kommer prova hur det fungerar?


Buzza

Idag blev det ett bad med Natusna babyoil som jag fick från Buzzador förra veckan. Att bada bebisar i babyoil är super. Och Natusan har jag alltid använt och kan rekommendera.

Så tycker David om badet.
Att bada har tidigare varit lite läskigt. Men nu börjar han gilla det. Det syns kanske inte på bilden ovan kanske. Hi hi.Hemklickat

Ett par snygga vårskor är väl David värd på sin 7 veckorsdag?!

De här kommer med posten hur som helst!


Babyshop har fraktfritt!

Kanske att jag beställde för stora skor...


Nappar

Det börjar bli många nappar nu. Jag har inget bra ställe att förvara napparna på. Jag behöver en fin burk, finns det några fina nappburkar?
Jag behöver tips!


Bild lånad från bring bling to everythingVåren

Igår var det ett helt underbart väder. Det var riktigt varmt i solen. Jag satt i linne på uteplatsen. Men några vita ben vägrade jag visa :)

Utemöblerna kom fram och även grillen såklart. Och grillat blev det! Mums
Vrickat

Jennifer vrickade foten för några dagar sedan. Liten svullen fot men med många pussar så stod hon ut. Malin visade att det faktiskt fungerade med sko på.
Så varför inte hoppa lite studsmatta? Vilket gjorde att hon vrickade den andra foten också. Hon blev hemburen av S:s pappa igår.
S satt här med Jennifer och hade lite empati. Hon blev överlycklig när Jennifer började gå på eftermiddagen.
Jag tror att den här foten fick sen en värre vrickning än den första. Hon tar inte på sig skon, så det fick bli mina tofflor istället.
Det var lite svårt att ta sig ner för backen. Men hon är tuff min tjej, ute o leka ska hon vara!

Det här med kärlek

Jennifer reagerade på att två tjejer pussades på tv. Jag förklarade för henne att det finns tjejer som blir kär i tjejer och killar som blir kär i killar.

Jennifer säger:
Jaha, för killarna är slut.


Vi har nog lite mer att lära henne. :)Kommer inte ihåg

Idag kom Jennifer ner med kort från tiden då hon var en liten plutt. Det är roligt att se och man förstår direkt att hon är en stor tjej nu.
Jag sa till Fredrik att det är galet att man inte kommer ihåg tiden då hon var så liten, det är ju första barnet och allt.

Jennifer säger
Inte jag heller!


KorvtestningHa ha, så nu ska jag och Boffa käka korv också!
Det är vad jag duger till! ÄTA


Vilken natt

God morgon!
Hoppas att ni har haft en bättre natt än mig.

Jennifer har fått en till öroninflammation (andra på en månad) och 39 graders feber. Hon var riktigt ynklig igår. Det är lätt att bli "lite" sjukare än annars, eftersom mamma är upptagen med en gallskrikande David.
David i sin tur fick värsta kolikutbrottet igår, skrek och skrek. Nu vet jag att det är minimalt med mjölk för min del. Jag drog ner på mjölken precis när han fick Semperdroppar, igår åt jag pannkaka. Bevisat!
David somnade inte förrän vid tio, vaknade vid elva. Sen sov han till kl 5, somnade igen vid 6. Och då var det lagomt att Boffa vaknade.

Nu sitter de så söta framför tv:n och Jennifer sjunger bä bä vita lamm. David ligger i Boffas famn och hon gungar honom så fint.

Idag hoppas vi på en bättre dag. Senare kommer Alma för att leka lite!


Söndagshopping

Jag vill så gärna iväg till Uppsala för att handla tyger. Nu ska det sys! Men det är söndag, affärerna är stängda och jag har ingen bil!

Därför blev det lite nätshopping istället. Men inga tyger, det tar jag nog i morgon.

En väggdekor från Unikdekor. Jag beställde även en canvastavla på mina skatter.Nanny bokad

Ja, äntligen efter några SMS blev min nanny bokad! Jag har berättat det för Jennifer och hon frågar hela tiden när hennes kusin ska komma.
Idag säger hon
Malin har ju redan sett David, så då kommer hon att leka med mig!
Pip

110331 blev Pips sista dag i livet. Hon vilar nu gott och har det bra. Hon blev mellan 80 och 85 kattår, så hon hade gjort sitt.
Lilla fisen. Usch vad det kändes hemskt att stoppa in henne i buren, skjutsa henne till djursjukhuset och betala för det hela.
Men det var den enda rätta och vi fick vara med henne in i det sista.
Sov gott fisen!


1:a tanden

I förrgår tappade Jennifer sin första tand. Den har varit lös länge och hon har varit rädd för att tappa den. Gissa om hon blev glad när den ramlade av.
Hon ville inte ens äta upp glassen hon hade smetat in i halva ansiktet...Den dagen fick jag höra "visst var det bra att jag äntligen tappade tanden" tusen gånger eller mer.


Kolikbarnet

David har haft ganska mycket kolik under en veckas tid. Minofom-dropparna har inte hjälpt speciellt. Då fick jag tipset om Semper-droppar, vilket nu har gjort susen. Tack EMELIE!

David blir helt slut efter skrikperioderna och det bästa stället att lägga honom på har varit just skötbordet.
Ser det inte skönt ut så säg!Goding!


Fredagsmys

Tjejerna intog sovrummet igår kväll för att se Talang. Gissa om vi fick torka vatten och plocka popcorn igår kväll?!
Lördagsbilden
Tigrar och lejon


Jag
Det finns tigrar i Knivsta.

Jennifer
Nähä

Jag
Joho

Jennifer
Pappa, är det sant att det finns lejon i Märsta?Sötsug

Nu har forskare tydligen kommit fram till att sötsuget är värst kl. 15:23.
Då har min kropp 15:23 hela tiden. Jag är en kroniker gäller sötsug

RSS 2.0