Stegtävling...

Nu har jag anmält mig till en stegtävling hos Tessa. Shit jag tror redan nu att jag kommer förlora... Hur som helst, jag kommer ju inte hinna blogga om jag ska upp och gå...


4-åringar!

Samtal mellan mig och Jennifer:
- (jag) "snart kommer pappa hem"
- (bompa) "varför kommer han hem idag?"

Var det inte i morse som var katastrof för att pappa inte var hemma kanske?!!!! Eller inte....


Det går bra nu

Det finns ingenting ont som inte har nåt gott med sig, heter det. Jag är beredd att hålla med.

Den kassa morgonen gjorde att jag samlade kraft till att städa tvättstugan. Nu är garderoberna fulla med kläder igen. Det akuta behovet av att köpa mer kläder som fanns igår är nu avhjälpt, väldigt tillfälligt dock. unhappy smileys
Vad sägs om att städa tvättstugan i dessa skor?

Jag vill så gärna ha skorna på Madonna, men jag kommer ju få så ont i fötterna. Jag måste nog lyssna på min kloka vän, Ann-Sofie, och välja några andra.

E, P och A kom förbi att titta till mig. Det är ju underbart. Så precis när jag sitter och beklagar mig över F och Mr P:s arbetsgivare så ringer F och meddelar att han har bokat hotellrum på Radison Sas i Gbg nästa fredag.
scuba diving

Då får Bompalainen vara hos farmor och farfar. Hoppas att det går bra. Jag har lite svårt för att lämna bort Bompis, men det ska ju bli så härligt med hotell och mys.

Innan familjen EPA går hem erbjuder de sig att vara barnvakt nångång under min sista semestervecka. De är ju bara för underbart goa!
Så nu är det min tur att hitta på nåt att överraska Fiddeman med.... hmmmm undrar vad vi ska göra??

Nu sitter jag och smaskar på en latte och väntar på att F kommer hem.

Aftonbladet 090731

läste nyss på aftonbladet om en stackars tjej som fick missfall efter ett våldsam vårdtagare.  Jättetråkigt för henne och den blivande pappan. En tragedi för henne, absolut.
Men det som upprör mig med det hela,  är ju att de redan vid 17-tiden skulle natta honom. Han hade inte skäl i världen att slå henne, men vad är det för samhälle??? Ska man verkligen behöva gå och lägga sig kl 17. Det gör mig så arg och får mig att hoppas på att inte bli gammal.


En bra start på dagen... NOT

Bompa kom in till oss i natt nån gång, jag var så off att jag trodde det var morgon. Hon brukar ju aldrig sova i vår säng. Även om hon sedan A föddes har frågat varför hon sover ensam. Jag var första gången så otroligt opedagogisk, fast jag trodde att jag var superpedagogisk. Jag sa att det var för att hennes föräldrar älskar varandra. I samma sekund som grodan flög ur munnen ångrade jag att jag sa så. Jag ville ju förmedla en trygg och familjekär familj, men Bompa drog genast slutsatsen att vi inte älskar henne. Samma kväll var hennes argument att få sova i vår säng "jag älskar ju er".....
Den största anledningen till att hon inte ska sova i vår säng är ju att VI inte får sova. Hon snurrar runt som en propeller.
Så när hon kom inte blev det inte så mycket sova av. Men jag kunde ju slumra till ute på sängkanten tydligen. För kl. 06.00 ringer F:s arbetsgivare som ligger på min minst önskade -lista. F ska till jobbet!
Jaha, men vi då? Vad får vi för tillägg för att aldrig kunna planera dagarna och aldrig ha nån framförhållning? 
Som sagt, han drog iväg till jobbet, och jag fick fortsätta snurra runt i sängen för att försöka somna om.
Jag lyckades till slut.
Vi vaknar något senare. Och Bompa är på sitt allra bästa monsterhumör. Behöver jag säga att mitt tålamod var kortare än nånsin.... Och när jag gormar tillbaka så ska hon göra sig till ett större offer än vad hon är. Tjejen är ju expert på det.
"Pappa är inte hemma, jag saknar honom".
Och när, kära Bompa är pappa så viktig som när han inte är hemma??
Några kramar efter sitter vi nu i soffan och tittar på Bolibompa.


Ett erkännande...

Äntligen är det bevisat att jag hade rätt. F har börjat snusa igen.
Han höll upp i två år och har de senaste månaderna snyltat från sina kollegor och påstått att han har det under kontroll. Men igår kom erkännandet.. Jag visste det!

Grannarna har kommit hem och Mr P kom förbi med racervagnen. Och lilla A sov som vanligt. Och mössan hon fick i present hade hon på sig =) Sötnos!
Grabbarna snackar bilar och börsen, inga pengar finns det. Sekunderna efter sitter de som hökar och spanar båtar på Blocket. Det finns nog bara två som står ut med dessa, och det är jag och E. WASP Diving Knife


Uppdraget avslutat

Idag kommer våra grannar hem och jag hann leverera en present, det trodde jag inte att jag skulle fixa. Jag tänker inte säga vad det är än, för tänk om de läser bloggen innan de kommer hem? Eller så läser de den inte alls....
Samtidigt passade vi på att prata med de andra grannarna som var jättetrevliga. Det stora samtalsämnet nu är gatufesten som kommer att vara i september. Det verkar som att de flesta ska gå. Den ser jag verkligen fram emot.scuba diving news

Idag kom min älskling hem med goa saker igen.free smilies
Så klart somnade han och då passade jag och Bompa på att köpa sushi. Så himla smaskens...


Och eftersom jag länge har spanat in lite affärer i närheten av sushistället så besökte vi dem idag. Och vem kan gå in i en affär och kkomma tomhänt ut? Inte jag, Det blev en ny klänning till Jennifer bland annat..


Jag har även fått mod till att spika upp lite på väggarna. Tidigare har jag varit så rädd att göra hål eftersom jag tänkt att det kanske blir fel. Så här ser en utav väggarna ut däruppe. Meningen är att jag ska fylla på med mer kort. Men det är en början...Nu ska jag göra pärlplatta. Det är en tjock mage på en groda som behöver pärlor. Jennifer säger att hon har så ont i benen att hon inte kan bygga längre. Men färdig ska den bli!

Gårdagens bilder

som jag inte visade igår, här kommer de!
Här är tre av inbjudningskorten!

Och nu till de egenodlade morötterna. Woolaaaa!Och om förhoppningarna om att det skulle vara soligt och varmt idag, så kan jag meddela att de är krossade. Det regnar ju inte men var är sommaren??
Väggord

Unikdekor 01

Jag är med och tävlar om en valfri väggdekoration från Unik Dekor hos Agnes.
Var med och tävla här du också!

Vinnaren utses genom lottning.
Tävlingen varar i 2 veckor och avslutas måndagen den 10 augusti klockan 12:00!


Börjar få förhoppningar om en bra onsdag

Då var det kväll igen. F blev nöjd med bilen och hans misstankar om att någon kört bilen verkar inte finnas längre.

Jag vill ha sushi!!!

Solen har kommit fram och det är så att till och med jag tycker att det är varmt, det gör att jag börjar bli glad igen och hoppas på en sommardag i morgon.  Vi plockade upp lite morötter från landet, så små och söta. Bilder kommer i morgon.

I det här inlägget kommer det inte bli några kort, kameran är i köket och jag har inte överfört några bilder. Jag orkar bara inte gå och hämta den.

Jag måste börja gå, eller åtminstone röra på mig! Ja, jag är i så dållig form. Hoppas jag kommer igång snart. Grannarna i området bor i elljusspåret och jag får dåligt samvete. Ni förstår väl i vilken form jag är som inte orkar hämta kameran =)

Jempa hade en bra dag igår, hon var sitt gamla jag. Men idag vaknade monstret till liv igen. Arg och tillrättavisande.


Okej, det var inte snart.

Som jag skulle hämta bilen, men nu är det snart... Dagen har gått åt till att göra inbjudningskorten till klaset i augusti. Bilder kommer senare, kameran laddas....
hörs!


Ändrat profilbild på facebook

Nu har jag också hittat kraft till att ändra min profilbild på facebook. Jag har verkligen kommit igång nu.


Snart iväg igen för att hämta bilen. Ha de gott så länge!

Mmmmm va gott...

Absolut raspberri och sprite är det goaste som finns.

Bompa älskar sin "drink"; sprite och is i dinoglaset.F-n va internet är bra

Det är så sjukt bra med internet. Även om det tar lång tid för mig att komma igång så funkar allt så smidigt. Jag ska nog fira med en drink!
Äntligen har jag framkallat lite kort, hoppas att de hinner komma den här veckan!
 Blä, jag kan inte infoga bilder =(

Min bil är bäst!

Måndag och veckan har börjat. Idag var jag uppe kl 7 redan eftersom bilen skulle in på lite lacklagning. F är så galet rädd om bilen att vi åkte två varv runt verksta´n för att kontrollera att de inte var ute och körde hans bil. Den killen har många gubbpoäng.
Själv glider jag fortfarande nöjt runt med min bil. Den är nu 1 och 5 dagar. Den är verkligen min bästa kompis. Oljelampan började lysa vilket gjorde att vi var tvugna att åka in till stan. Och när man ändå är där kan man ju lika gärna shoppa. =) Så det var precis det vi gjorde. det blev lite mer scrapbooking-saker. Nu ska jag ordna med lite inbjudningskort till kalaset, Äntligen!
Jennifer ska få bjuda sju barn, fullt hus!

F:s semester närmar sig och vi planerar för Gbg resan.

På återseende.Positiv dag

Den här söndagen verkar ändå sluta bra. Efter surigheterna i morse pysslade vi lite, resultatet blev:
Och som en överraskning ringde det på dörren vid ett tiden, Det var Fredrik som hade kompat från jobbet. Så glad så glad blev jag.. Han hade till och med varit och handlat och givetvis tänkt på mig. Det blev både rosor och ingridienser till kvällens drinkar. Han är så underbar, hoppas att han vet hur underbar han är också!
 
Sen bar det iväg till slottet i Skokloster. Vi tillhör inte de kulturella typerna, men gick en gudiad visning i slottet. Visningen var ungefär en timme, och Bompalainen klarade det utan problem. Stora tjejen! Men det gjorde ju de andra barnen också som var med. Fast jag är stolt i alla fall.
Och som vanligt var det F som ställde frågor. Jag är helt övertygad om att han var grabben i klassen som ställde alla frågor och pillade på allt vid utflykter.
Skokloster
Väl hemma igen så var det bara att rensa avloppet i badrummet. Så där roligt kan jag ju säga... Jag är ju som sagt expert på att starta projekt och dra fram en massa grejjer, men när saker och ting ska tillbaka på sin plats så tar det längre tid. :-)
Men idag gick det ju superbra. Så nu ska jag ta mig en drink och hoppas på en fortsatt trevlig kväll!På lika dåligt humör idag också

Den gosigaste tjejen i världen är fortfarande på lika dåligt humör. "MEN mamma" är hennes ständiga fras när hon tilltalar mig. Hon ska altid tillrättavisa och berätta hur saker och ting ska gå till. Just  nu är hon familjens polis. Säger jag åt henne, så kommer hon med kritik tillbaka om saker som kan ha hänt för flera dagar sedan.
Att bli fyra år verkar inte vara hur lätt som helst. För tillfället sitter hon dock tyst i soffan och kollar på bolibompa.
  men alltid ett leende när hon ska vara med på kort  :-)  Ooooh vad jag älskar dig!

Lampan jag vill ha

Jag är på jakt efter en lampa till köket. Den jag tidigare ville ha (vill ha) kostar 12 000:-, men igår hittade jag nåt snyggare

tyvärr är den dyrare, 67 000:-. I want!!


Boring....

Nu har jag varit ledig i fyra veckor och är riktigt uttråkad. Och eftersom jag saknar total fantasi så blir det inte så mycket innehåll på dagarna. Jag, Fredrik och Jennifer spelade minigolf idag, alltid något... Självklart vann jag =). Jennifer hade betydligt större tålamod än förra gången, framsteg!
Däremot är hon i en hemsk period där hon talar till mig som om jag är dum i huvudet, hon ska alltid ha svar på tal och ha rätt. Därför köpte jag både trotsboken och "i huvudet på din bebis" igår. De var inte så bra som jag hade hoppats på, förväntade mig mer fördjupad kunskap. Det får nog bli en bok av Daniel Stern nästa gång. Men det vågar jag inte säga till F som tycker jag är puckad som köper böcker...
Igår kväll var vi även på "prodenad" vilket alltid innebär ett besök i lekparken...

Nu ska jag smälta alla grillade köttbitar jag stoppat i mig, måste sluta svulla...

Inställd resa till Öland.

Grrr vad arg jag blir. Jennifer har "magsjuka" och därför kommer vi inte iväg till Öland. Vi kommer missa dopet. =(. När jag bokade biljetterna ville jaginte betala extra för rätten att avboka resan, vilket jag surt ångrar nu... Men det drabbar ingen fattig =), jo det gör det visst!

Tur i oturen kommer Anso och Henrik i morgon. Så nu ska det planeras för nåt gott att äta och dricka. Nice nice...

Varför kan jag inte få bli hemmafru??? Idag inhandlade jag ett fotoalbum som ska pimpas.  
Ytterligare ett projekt. Jag hinner inte jobba. Jag ska ordna fotoalbum, blogga, blogga på petroom,se, ordna kalas, fixa 30-års firande. OCH SNART BÖRJAR JAG NYTT JOBB! Dessutom ska jag ha tid att shoppa inredning och inreda huset... Hittade en superbra sida idag för att få tips och idéer, själklart blev jag medlem också. Kika in på styleroom.

Kund of Willys

Idag var ledig tillsammans. Det är inte ofta det händer. Och alltid när det sker säger vi dagarna innan att vi "ska bara vara hemma". Det går bra på förmiddagen, men sen blir jag så rastlös att jag inte vet var jag tar vägen. Därför åkte vi till Chilli och suktade efter inredning. Jag är på jakt efter en stor taklampa till vårt kök. Det är så högt i tak där att en stor lampa är ett måste. Jag vill ha en vit trådbollslampa.

Därefter gjorde familjen Andersson sin premiär på Willys i Uppsala, o hjälp vad vi blev glada. Fredrik erkände att han var på dåligt humör på Chilli men blev på gott humör på Willys. Willys var stort, fräscht och billigt... Bye bye Ica.
Sen hem och starta grillen och dricka ett glas vin.

Jennifer försvann hemifrån på förmiddagen för ett besök hos Emelie, Peder och Alma. Hon verkar vara en bra barnvakt, och hon gillar verkligen Alma. Men det är nästan som om hon har fått ett syskon. Hon har blivit mindre igen och vill sova i sängen hos oss. Vilket hon aldrig har gjort tidigare. Ett tag ville hon även ha blöja, Inte nog med det så är hon i en härlig trots med. Jag ska köpa trotsboken så fort jag bara kan... Jag känner mig som en dålig morsa ibland. Jag behöver nog hämta lite mer kunskap ocm vad det är som händer.
Inte nog med det misstänker jag att hon har magsjuka me. Inte så bra planerat eftersom vi ska åka till Öland på torsdag.

Tyson är fortsatt känslig för beröring, men ibland är han bara så otroligt gosig. Problemet är bara att han själv inte vet hur han ska gosa....


Igår...

Igår var det bio och Ice age 3  som gällde, så här ser man ut då...  =). Jennifer orkade faktiskt sitta still större delen av filmen. Innan bion hann jag även med lite fönstershopping även om det inte alls var meningen. Varför finns det alltid saker som man vill ha??? I alla fall fick vi i oss en äcklig kebab.
Grabbarna hade redan bestämt tidigare på dagen att grannarna skulle umgås för det var dags för den dagliga ölprövarkvällen. Och det gjorde ju att middagen var ordnad med, grillat så klart.. Gott var det. Det var också då jag avslöjade adressen till min blogg, så nu måste jag väl vara snäll också =).

Några av grannarna på gatan har ordnat en gatufest i september, vilket vi har pratat om många gånger. Ett roligt initiativ eftersom alla är nya på gatan. Då ska vi spärra av vår gata och duka långbord, ha lite tipspromenader och dricka gott. Ett bra sätt att lära känna grannarna bättre. Tråkigt nog ska Emelie på bröllop, men hoppas det ordnar sig så att jag ser henne på festen.

Jag var galet trött igår så jag somnade tidigt, undrar om det berodde på Sommarens motion
bamintonmatchen mot Fredrik??


3 veckor har gått

Hjälp, det har redan gått tre veckor på min ledighet. Snart är den slut...4 kvar.
Igår var vi iväg till några vänner och grillade, Bompa badade och hade skoj.

Nu är jag äntligen nöjd med själva bloggen, eftersom man kan göra om så mycket, men hur fasiken ska jag klara det? Alla har så snygga bloggar. Jag försöker och försöker men hur jag än gör så lyckas jag inte... Hoppas att det blir bättre med tiden.

Senare idag kommer Alexandra med familj för en övernattning. Det ska bli skoj. Till henne har jag bakat dumle- och blåbärsmuffins. Till middag blir det ett laxpaket med sallad. Vädret är inte det bästa men jag hoppas ändå på att Fredrik kommer starta grillen.

I morgon kommer jag väl fortsätta göra mitt bästa för att pimpa min blogg.


Vill ha...


men det får väl vänta....

Välkommen till min nya blogg!

Hoppas att jag nu har hittat en som jag gillar utseendet med och kan göra lite mer personlig....

RSS 2.0