Bli en Buzzador Emelie!

https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Tigern1752


Inte som planerat

God morgon!

Den här veckan hade ju kunnat börjat bättre. redan igår kväll förstördes den. F:s semester är slut, men han hade en ledig dag idag, egentligen. Jobbet ringde sent i går kväll och sa "Välkommen tillbaka till jobbet i morgon, vi har väntat på att få ringa det här samtalet".

Jag hade ju psykiskt inte förberett mig för att ta hand om David och Jennifer helt själv idag. Få på oss kläder och fixa frukost samt att få Biffen till skolan i tid. Det skulle ju inte komma förrän i morgon. Men jag grejjade det idag också.
Jag har till och med fått lilleman att somna i sin säng nu, första nap för dagen.


 Under de senaste nätterna har jag tyckt att jag har varit vaken liten för många gånger, men jag tycker inte om att kolla klockan på natten. Det gör mig stressad.
Men i natt så kollade jag. Och jo minsann, visst är det väl så. David vaknar varje timme hela natten. Dessutom fick han för sig att vara vaken vid 3 tiden i natt. Så det var bara till att gå in i gästrummet för att inte väcka pappsen.
Men när han väl somnade tätt intill mig då kunde han minsann sova flera timmar i sträck. Själv sov jag sm en kratta.
Jag borde kanske ta en nap jag med, men nu har man varit ute en sväng och solen skiner. Känns inte rätt att gå o sova.
Jag får se vad jag hittar på.

I eftermiddag ska de la familia åka till Uppsala och vaccinera oss. Vi tog ju någonting innan Thailand, det behöver fyllas på.Buzz

Jag har genom Buzzador nu fått möjligheten att testa Vanish. Och bokstavligt talat, jag kommer kunna testa. Paketet jag hämtade vägde 8 kilo, och det innhöll alla produkter som Vanish gör. Dessutom 10 vanishpåsar att buzza vidare till andra.
Några påsar har redan åkt iväg till grannar. Buzzningen i området får nog fortsätta.

När Vanish började göra reklam trodde jag att de gjorde narr av all annan reklam och att det skulle bli seriösare efter inledningen, men icke. Jag kan inte tycka att reklamen är förtroendeingivande så att jag skulle köpa Vanish.
Att jag började använda Vanish var genom bekantas rekommendationer. Och sen dess, för något år sedan använder jag Vanish. Det är verligen en effektiv fläckborttagare.
Det som Vanish inte tar bort, försvinner inte hur man än gör!
Galen shopping

I fredags var jag återigen till Gränby centrum, de har byggt om och blivit större. Så den här helgen kantas av miljoner människor och en massa dåliga erbjudanden som får folk att shoppa vettet ur sig, inklusive mig.

Jag var så stolt att jag hade pengar kvar från förra månaden och var "rikare" än nånsin inför den här månaden. Tills jag besökte Gränby centrum.
Jag har i flera år spanat in Didriksons vita jacka, det har varit en stor "vill ha" faktor på den. Jag har testat den tusen gånger och vet precis hur den är. Ändå så testade jag den igen i fredags. Jag lade den till och med på vagnen i fall jag skulle ha den.

Sen när det var läge att gå, så tänkte jag hänga tillbaka jackan, men jag ville ju ha den. Men jag ville inte betala för den. Big problem!
F säger: Köp den nu!

Okej,krystar jag fram.
Tio minuter senare är jag fattigare än nånsin. Damm it!
Efterfrågad outfit

Puhh, nu har David vaknat kl 6 två dagar i rad, det är stor skillnad att kliva upp kl 6 jämfört med kl 7. Jag är helt slut, jag fick själv ta två nap igår på dagen... Som sagt, jag är inte 25 längre.

Det har trots det gått framåt med sömnen och David. Nu kan han faktiskt läggas vaken i sin säng och somna på egen hand. Det fungerar bättre när pappa lägger honom än när jag gör det. Står jag vid sängkanten vill han gärna amma, pappa har inte så mycket att erbjuda, varför det är lika bra att somna på en gång.
Han rullar nu också över på magen på 0 sekunder och hasar sig runt i sängen. Så varje natt ser man ett huvud som sticker upp..

Dessutom har David helt plötsligt börjat rulla över till mage, vilket har varit det värsta läget hittills. Kanske för att det börjar bli dags att förflytta sig. Han ligger på magen och drar upp benen under sig, sen åker benen ut i sträckt läge igen, vips så har han hasat sig framåt!
Duktiga David! Det är nog inte så långt bort innan han faktiskt tar sig framåt. Jag ska försöka fånga det på film också.

Idag ger jag gårdagens outfit på David. En ac/dc body från Lindex som brorsan köpte. Fredrik diggar den också.


Hur tuff som helst!


NyhetVet ni vad det här betyder?

David har nu fått sin första tand. Vi kunde ana den i förrgår, en liten vit spetsig tand har tittat fram i underkäken.

Förskoleklass

Nu har Jennifer gått sin första vecka i förskloeklass, förra veckan var en mjukstart med tre dagar. Jag och David väntade på henne utanför huset på gatan. Hon sprang och sprang när hon såg att vi väntade på henne.
Hon skrattar när hon springer och hon brister ut i ljuv stämma "jag har fått läxa mamma! Och mamma blir lika till sig. Ha Ha

Undrar om hon kommer säga så varje gång läxan finns nerpackad i väskan...
Erbjudande till Epaa-familjenDet finns en bumbostol med bord för utlåning till Epaa-familjen!
Den ska säljas, men innan den säljs får ni gärna låna den till mr spinkivinki. Säg till om ni vill låna den kostnadsfritt =)
I annat fall får ni köpa den för runt 1000-lappen, eller hyra den veckovis för 1000-lappen.


Gilette for kids

Dags att köpa Gilette for kids?
Whats wrong?

Dagen innan pengapåfyllning. Och när jag tittar i min plånbok hittar jag pengar. Nåt fel e de´ (NFED)

Jag drabbas genast av panik och huvudvärken slår till. Hur ska jag spendera dessa på snabbaste sätt?
Klippa och färga håret, köpa skor, tröjor?? Det bara snurrar i huvudet och jag inser att pengen räcker inte till så mycket.
Jag åker hem med pengen i plånboken, den får faktiskt ligga där till i morgon när jag kan fylla på med mer..


Missbruk

När man är van att shoppa varje dag så blir det lätt en rastlöshet här hemma när det inte står shopping på "to do" listan.
Därför var jag ju tvungen att komma på Ica shopping idag. Veckomatsedel, inköpslistor hej o hå. Det är ett företag innan man kan åka. Ska vagnen med, ska vagnen vara hemma?

Vi har bytt bilbarnstol varför det inte längre är lika lätt att förflytta en sovande David. Han somnade såklart två minuter innan vi kom fram. Typiskt.
Så det blev till att sitta i bilen för mig, ganska skönt ändå. Jag gillar inte att handla när jag är hungrig, och det var precis så det var idag.

För några dagar sedan gjorde vi samma misstag, åkte iväg och skulle handla med en hungrig Maria. Fredrik fick utstå mycket skäll och kunde inte räkna med respons från mig om det var något han undrade över. Jag blir en häxa när jag är hungrig. Jag lovar, jag tar nog inte i. Jag har några som kan intyga det? =)

Vi brukar alltid få för "mycke"t av något när vi handlar, det kan vara 14 shampoflaskor, tandkrämstuber you name it. nu har vi gjort det igen, med blöjor....

Rastlös

Efter några timmars Super Mario blir man lätt rastlös. Så därför sitter jag nu i en bil utanför Gränby centrum o väntar på David som ska vakna. Vilket han gjorde i skrivande stund. Nu går vi in :-)

Sköna söndag

Go morgon!

Den tråkiga regntrenden verkar hålla i sig. Men vad gör det, när man kan vara inne med gott samvete. Helgen är snart över och vardagen börjar tränga sig på. Boffen har gått tre dagar i förskoleklass, vilket fungerar toppen. Det var lite ångest i början, eftersom hon fick börja i en klass där hon inte kände någon. Alla hennes kompisar från området och förskolan går i den andra klassen. Ganska klumpigt faktiskt att låta en stackare hamna själv.
Men eftersom hon redan hittat kompisar i klassen så har det här nog bara stärkt hennes självkänsla och självförtroende. Det gäller att hitta det positiva i allt.
Nu när skolan börjat märker man också vilka klädbehov som finns, varför fredagseftermiddag innehöll mycket shopping till Boffen.
Hon har inte shoppinggenerna efter mig, för efter en stund säger hon
- Måste vi shoppa mer, vi har ju redan handlat supermycket.

Mer blev det, gympakläder, skor, gympapåse m.m. Sen läser man veckobrevet från skolan som berättar att det inte blir någon gympa i början för de håller på att lägga om golvet i sporthallen... Typiskt

I fredags kom även bror med familj, mycket trevligt. Det var ett tag sedan vi sågs. Söta Malin skulle vidare till Solna lyckades locka till sig skjuts. Hade hon inte fått det av sin mamma och pappa hade jag nog erbjudit mig skjuts. Hur roligt är det att åka tåg med byten liksom...

Igår hade vår familj sån tur att vi blev bjudna på middag, det får man för att man tar in lite post ibland.. ha ha. Maten var god, efterrätten super och roligt att träffa EPAA-familjen igen. Det var längesen de var inom räckhåll.

I övrigt nöter vi supermario på Boffens Nintendo, hur kul som helst. Jag vill även ha Ice Climber, cult!

Imorse tyckte David att dagen började strax efter sex. Så halv sju masade mig upp med honom. Nu sitter vi här i soffan och Lois o Clark rullar på tv:n. Det är vad vi får se om David får bestämma.
Höstens märke

I höst och vinter blir det mycket geggamoja, handlade precis från deras webshop. Hoppas nu att allt passar lika bra som jag föreställt.
Full fart

David älskar sin gåstol och för en vecka sedan kom han på att man även ka ta sig framåt i den. Tidigare har det varit lättast att förflytta sig baklnges, förutom när man ska riva bland blommorna. Då hlt plötsligt har han fått i framväxeln.
Men nu är det full fart åt alla håll, han kan verkligen förflytta sig till ett bestämt mål, oftast blommorna. Men idag körde han fast.


En liten Austin Powers, eller?


Sliten

Usch vilken dag! Jag är helt förstörd, sömnbrist, huvudvärk o illamående.
David som en kratta i natt och vi var vaken ganska mycket. Så typiskt när man ska upp tidigit och det händer något speciellt.
Boffen hade sin första skoldag idag. Åh som hon sett framemot det, tills vi kom till skolan.

Hon har ju av någon anlednign hamnat i en klass där hon inte känner någon, alla hennes vänner går i andra klasssen. Mycket tråkigt.
Men hon fixade det bra, hon var ledsen en vid fruktstunden och ville inte släppa mig. Men vid lucnh bröt vi upp och jag, F och D gick hem. Det var lika svårt för mig att lämna henne som för henne att bli lämnad. Men för att hon ska ta kontakt med andra så kunde vi inte stå där och hållas hennes hand. Så hon kommer nog gå stark ur det här efter några dagar.
När hon kom hem i alla fall så var det bara positiva saker hon berättade och hon ser framemot morgondagen. Det känns skönt.En stor tjej på väg till förskolan. Boffen valde en skolväska igår, adidas. Precis som jag själv gjorde när jag började skolan, en rosa adidasväska.

Snart dags för lite middag, innan höstterminens första ridlektion börjar.


Detaljer

I förrgår somnade David redan vi femtiden på eftermiddagen, ingen nap, utan för natten. Jag var inställd på att få kliva upp med honom vid tre tiden på natten men icke. Han sov till halv åtta. Helt imponerande. Trenden höll ju inte i sig, i går var det andra bullar.
Idag somnade han vid sextiden, få se om det också är för natten. Jag känner att jag behöver det idag. Bara såsa i soffan eller här, där jag sitter nu.

Inredningen av hans rum fortsätter. Idag kom ett paket med lite saker.

Bland annat den här fina helikoptern från teddykompaniet.

I övrigt så fick jag min efterlängtade sushilunch idag. Det var så längesen jag åt sushi, så gott!
Vi invigde också områdets nya lekplats idag. Den får höga betyg av Boffen. Fredrik önskade sig lite mer utmaning.David gungade för första gången i sitt liv idag. Men jag vet inte om han tyckte att det var så roligt.

Han håller sig hårt om händerna =) Hej o hå vad det gungade på...
Han kommer nog gilla lekparken senare. Det fanns en massa att klättra på.

Davdis outfit kan jag också bjuda på
Mössa Parvel från Åhlens, David lever verkligen upp till bad hairday. Ha ha
Ribbad body, byxa och strumpor från Lindex

Jag är på jakt efter skor till David, någon som kan ge ett bra tips?


Dagispåsen

För en vecka sedan beställde jag dagispåsen, även om jag inte har några dagisbarn. Igår kom den och den innehöll en massa bra saker.Påsen med en massa erbjudanden var gamla så därför hade jag fått några extra presenter, plus.

I påsen fanns bland annat, shoppingpåse vikihopbar, vattenflaska, russin, kritor och målarblad (perfekt för bilen) märken att täcka fläckar med m.m.


Födelsedag

Det känns fortfarande stressigt i kroppen. Inredningen av Davids rum kommer få mig att storkna. Jag vet inte hur många gånger vi varit iväg för att hitta en massa saker. Jag letar ju efter bestämda saker, och när de inte finns, ja, då blir jag galen.
Så nu återstår nätshopping för mig. Jag håller på att tappa greppet över vad jag har köpt, vad som är beställt och vad som ska köpas.
Jag är nöjd med shopping, men när jag säger det så är det ingen som tror mig. Ha Ha

Idag fyller bästa Boffa 6 år, vilket firades med frukost på sängen i morse. Hon öppnade sina presenter i ett rasande tempo. Hon höll på att tappa hakan när hon öppnade det sista paketet och insåg att det var ett Nintendo Ds. Synd att jag inte kunde fånga blicken.
Eftersom det är hennes dag fick hon bestämma vad vi skulle göra. Hon valde badhuset, så hon och F åkte iväg och badade.
Så vad blev över för mig och David? Shopping!
Efter badet blev det ett besök på Max.

Jag hade tänkt att ge er en bildbomb men batteriet på kameran dog, så det får vänta. Däremot kan jag bjuda på en video med en övertrött David.
Fullt upp

Fullt upp är en bra sammanfattning för mitt tillstånd senaste veckan. Det börjar lugna ner sig. Varför berättar jag mer om senare!


Äntligen

Äntligen äntligen så kom vi igång med målningen.
Bort med det bruna och in med det vita. Vem var det som tänkte sig att de bruna tapeterna skulle passa egentligen?


Ni ser min medverkan va??? Fredrik tycker att jag är duktig på att starta projekt som han får slutföra, förstår liksom inte vad han menar? Hi hi


Sommarläsning

Det är sommar, och här regnar det minimalt. Vilket borde innebära många timmar i solstolen med en massa bra böcker. Hur många har ni läst i sommar?

Det jag lyckas läsa är:
Kalasplanering

Nästa söndag är det dags för kalas. Jag ligger såklart efter vad gäller planering. Idag beställde jag hem lite kalasdukning. I år blir det hästtema, och eftersom ena företaget inte hade allt så blev det även från partytajm.
Redan i eftermiddag levererades varorna personligen från Partytajm, snabb leverens eller vad.
Det visade sig att företaget ligger i Knivsta och hon kör förbi mitt hus när hon åker till och från lagret, hon bor i området här någonstans.
Det var riktigt snällt att leverera varorna till dörren.


Dessutom driver hon även företaget BondeOfSweden, som gör riktigt fina pusselpallar. Jag har pratat om dessa förut och nu känns det nästan 100% att det blir en sån i Davdis rum.
Svårt att veta vad det ska stå bara...Prins, David, Gullunge, Busunge eller vad? Ja ja, ilandsproblem...

Jag beställde precis ett Nintendo till Boffen, så nu ska det inhandlas lite spel också. Annars blir hon nog galen nästa lördag. En spelkonsol utan spel, det vore nåt!

Shoppingen har gått i teknikens tecken, kaffemaskin och Ninstendo DS XL.

För att fortsätta tjata om renoveringen då går det väl framåt. Det är slipat och spacklat. Färgen är inhandlad och jag har maskerat med tejp och lagt papp på golvet. I morgon kommer det slängas färg på väggarna och därefter ska tapetet upp, jippie!
Sen kommer vi till det svåra, att veta vad för inredning som ska in. Det finns så mycket fint att jag har svårt att bestämma mig.

Till en början ska det vara
Säng, matta, lampor, byrå/garedrob, hylla med fina nallar på, lexingtonkuddar i sängen, gardinger/hissgardiner, krukor med blommor, förvaringsbox, gunghöst, fotölj (för mig att jäsa i) tavlor.

Har jag frågat Fredrik om detta? Nä, ska man det??? =)Kaffemaskin

Vi spanade på en ny kaffemaksin idag, en likadan som vi redan har. Den vi har, har några år på nacken och fungerar inte så bra längre. Det rasslar och brölar i den så vi väntar bara på att den ska pajja.
Vi planerade att köpa en likadan, men den var slut. Så därför fick det bli en lite dyrare, men som ändå var nedsatt. Så det blev nog överkomligt pris i alla fall.
Med den här maskinen kan man både ha bönor och pulver. Den suger upp mjölken och skummar mjölken automatiskt rakt ner i koppen. Man kan även bestämma om man vill ha liten, mellan eller stor kopp kaffe.


Jag har redan smakat en kopp och betyget är: Jag är nöjd!


Libero

Vi är inga användare av Liberoblöjor, men jag måste hålla med om att de är bättre. Inte böjorna men just att de har en klubb och att man smalar poäng som man kan byta mot bra saker. Varför har inte Pampers det?

Igår fick jag i alla fall ett paket från Liberoklubben som jag hämtade på Lindex idag.


Den innehöll mycket bra att ha grejor. Bland att våtserverbetter, strumpor och blöjor. Tack!

Jag gillar tyvärr inte blöjorna, de känns tjockare än Pampers. Inte lika sköna, men vad vet jag om det????


Onsdag

Byggarbetarna börjar 06.30, tidigare var det kl 7. Men deras semestertider är väl över och de har väl ingen tanke på mig o David som gärna hade sovit en timme längre.
Det är som vanligt bara jag o David som är uppe. Igår gick F upp tillsammans med oss. Egentligen hade han planerat att kliva upp så att jag fick sova. Men hans startsträcka är så lång att jag hann kliva upp. Och när jag väl har klivit upp så kan jag lika gärna vara uppe. Så där gick jag miste om en sovmorgon.. Hmmmm

Renoveringen av Davids rum går sakta framåt. Men igår blev det i alla fall slipat och spacklat. Idag inhandlar vi färg. Sen ska det gå i en reasande fart.. Ha Ha
Jag kikar runt på inredning till rummet, men tycker det är jättesvårt. Det finns så mycket som är fint. Jag vill ha en stilren möblering och mitt stora problem nu är att hitta en byrå eller nåt annat att förvara kläder i.
Ska det vara byrå eller garderob? Jag bestämde ju att den förra garderoben som stod där inne skulle bort, så nu är den i garaget.
Men garderober ser väl tråkiga ut? Jag vill ha en vit, gärna lite shabby chick byrå med fina saker på. Nackdelen är att det inte finns någon plats att hänga kläderna på.
Vad ska jag göra, tips och idéer tack!

Nu ligger plutten bredvid mig och det låter som det är dags för mat.


Fotoskolan

Idag är det dags för inlämning igen. Den här veckan handlade det om att leka med kameran. Till förra veckans inlämning fick jag till ett coolt kort, men tror ni att jag hade sparat det??? Nä, då. Varför skulle jag det?

Så idag i sista stund plockade jag fram kameran igen. Jag har inte fotat så mycket den här veckan, det kanske också är telefonens fel. :)

David fick bli fotooffer igen


Bilden ser lite glasig ut. Suddig men ändå inte.


Kalastider

Okej, var har de sista dagarna tagit vägen. Jag har inte bloggat på fyra dagar. Är det min nya telefon som gör att jag ratar datorn?
F har börjat sin semester, så nu är familjen hemma o myser tillsammans, nästan alla. J är hos S från vaket tillstånd till sovandes. Henne ser man inte mycket av.
Hur som helst så blir fröken 6 år nästa lördag. Fatta, 6 år. Hon börjar förskoleklass den 17 augusti, det känns stort.

Kalasplaneringen ligger jag efter med, men inte nån gång har jag varit i tid. Så det förvånar mig inte. Jag och Boffen gjorde egna inbjudningskort, för att bygga upp kalaskänslan. Den här gången blev det blommor som vi gjorde.


Ett hav av blommor. Det brukar vara lite svårt att få alla barn att komma på kalaset, det är fortfarande sommar och många är bortresta. Vi får se hur det blir i år..

Förra året hade vi svårt med presenter till henne, jag kommer faktiskt inte ihåg vad hon fick.
Men i år blir det skolsaker, cykelkorg och Nintendo Ds.


RSS 2.0