Tillbaka till verkligheten

Fy vilken vecka vi har varit med om! David har varit sjuk, jag menar sjuk!

Det började i onsdags, vi var och tränade som vanligt. Jag märkte att det inte var som vanligt. Mycket riktigt, David hade fått feber efter två veckors förkylning.
Och det var inte slut där. I fredags började han på sin första penicillinkur mot öroninflammation. Äntligen tänkte jag, nu kommer han bli bra. Och fort brukar det också gå. Det gjorde det alltid för Biffen.
Men lördagen var den sämsta dagen. David hade inte ätit sedan tisdagen och febern gav sig inte. Han var riktigt risig och sjukvårdsupplysningen tyckte att Akademiska var nästa anhalt för oss.
Men hur kul hade det varit att sitta där i ett ruttet rum en lördag. Klart att jag gör det för Davids skull. Men vi visste ju att sömn och mat skulle göra honom bättre.

David är ju inte känd för att sova och de här dagarna sov han ännu mindre och mera oroligt. Konstigt när örat gör ont!
F lyckades få David att sova en tvåtimmars och därefter kunde vi lura i honom lite mat. Han blev piggare.
Sen kom de där röda prickarna på kroppen. De blev bara fler och fler. Vattkoppor! Hjälp, nu är det bara att vänta på att resten av familjen blir sjuka, själv väntade jag mig bältros.
Vi glömde såklart penicillinkuren (Kåvepenin) igår kväll.  David sov bättre i natt men hade krafter att skrika mellan 3 och 4. Sen vaknade han kl 7, längsta sovmorgonen hittills...
De röda pricka var också borta. Så boven i dramat var Kåvepeninet. Så nu har vi avbrutit behandlingen och vi hoppas på att David inte omsjuknar.

Ett stort plus och massar rosor till vårdcentralen!

Nu sover vår lilla skatt och jag ska sätta igån med stickningen så att sockorna blir klara nångång!




Tapas

För en massa dagar sedan fick jag ju hem hett paket från Buzzador med Tapas Santa Maria. Och ännu bättre var också en liten receptbok med 41 recept.

Vi var skeptiska till att halvfabrikat kunde vara gott. Så att bjuda några vänner på tapas innan vi först hade testat var inte nån idé.
Så det fick istället bli fredagsmys med familjen.


En massa olika rätter testade vi, och det blev mat för hur många personer som helst.

Vi, Fredrik gjorde Gurktapas, grillad chorizo med escabeche, tångcaviar med ctroncreme och gräslök,jalapeno med cheddar och bacon samt skink- och ostquesadillas.

Det var över förväntan faktiskt. Vissa kombinationer var kanske inte tip topp då vissa smaker tog över. Favoriten är ändå quesadillas. Det kommer jag göra fler gånger men då tillsammas med guacemole och andra goa röror. Samt en sallad till.
Bröden, tostadios, var spröda och funkade bra. De kan man nog använda till mycket. Citroncremesröran påminde mer om röra till påsk på ägg eller liknande. Det var gott, men jag förknippar det inte alls med tapas.

Kryddpåsen, tapas spice mix, har en massa olika användningsområden, funkar att krydda det mesta med.

Jag skulle nog ge tex mex tapas från Santa Maria 3 solar av 5. Det är en massa pyssel med maten och det gäller att ha många bollar i luften samtidigt. Quesadillas kommer fortsättas göras här i familjen men det övriga får någ vara. Jag föredrar tapas med vitlök, parmaskinka och halloumi framför detta.

Är du intresserad av att testa på? Jag har några recepthäften att dela med mig av. Säg till!


9 månader

Ja, idag är dagen då David blir 9 månader. En graviditetlång. Jisses vad tiden har gått fort, och så mycket vi har fått uppleva.
Världens bästa David!




Bättre sent än aldrig

Yes! Äntligen är paketet på väg, det som skulle ha skickats för längesen...

Vem är det som ska få det? Funderar på det ni!




Luring

Då var det dags för veckans inlägg. Ja, jag hade gärna gjort flera, men det finns ju ingen tid.

I morgon ska Biffs kompis A, följa med hem efter skolan. Det är ju tisdag, och det börjar bli lite utan en tradition. =)
Förra veckan hade de en lugn stund och pärlade. Men A hann inte pärla klart sin katt, så det blir nog fortsättning i morgon. Men grejjen är att Biff hade förstört den lilla kissen, så idag pärlade hon för att laga skadan.
Sen kom hon på att hon skulle ta kort ifall A skulle säga att katten hon pärlade inte såg ut så.
Så då ska Biff bara visa kortet och säga:
- titta de är ju lika!

Så vi får se om A går på den luringen!




Dadadada

Det är mycket som bubblar från David smun just nu. Det är mycket da-da-da och ta-ta-ta. Den lilla randiga mannen tycker också att det är rätt skrämmande att vara långt från sin mamma, han ska ständigt kunna höra och känna hur jag andas. Annars har han kommit för långt bort.
Så han vill vara väldigt nära med andra ord. Det är korta stunder det är möjligt att sätta honom på golvet.




Fars dag

Igår var det fars dag. Hoppas att ni firade era pappor. Eftersom jag inte kan fira min pappa blev det lite extra till F.
Det blev både present och blommor. Blommor efter Biffens beställning.


Tavlan kommer från barntavlor


Just nu..

Just nu har jag 12 kilo katt i knä




Torsdag

Maria, storbloggaren, önskar er en trevlig dag. Här börjar andra omgången av förkylningen att sätta in. David är rödblommig och supersnorig. Jennifer klagar på att hon har ont i halsen. Vi får se hur det utvecklar sig.

Jag märkte redan igår på träningen att allt inte stod rätt till med David. Han hade sovit och ätit, men var supergrinig och höll på att somna i min famn. Det har han aldrig gjort! Nu tar han sin förmiddagslur, efter 30 minuters grin.
Själv försöker jag återställa min mail efter att den blivi kapad, det har skickats en massa junkmail från den. Jag blir galen.
Nu måste jag komma på nåt bra lösenord och sen komma ihåg det också.

Idag väntas en massa tvättande och städande. När skolan är slut så ska jag hämta Biff och A. Då är det playdate som står på schemat. Det är så himla bra att det finns fler lediga mammor i klassen, dessutom med bebisar som är en vecka äldre och några veckor yngre än David.
Det blir lite roligare då liksom...

På senaste tid har jag blivit så dålig på att ta bilder, jag måste skärpa mig. Kanske jag hittar nåt bra att visa senare..


Framsteg

Allt kretsar kring sömnen just nu. David gör framsteg men han utmanar oss också. Första natten sov han faktiskt hela natten, till kl 05.15. Han vaknade till nångång under natten men kunde då somna om själv. En stolt och relativt pigg mamma hämtade upp David som numera står i sängen så fort man kommer in.
Efter drygt en timme ville David ha sin första nap för dagen, och jag fortsatte med femminutersmetoden för att vara konsekvent.
Jag har annars läst att man ska köra det på kvällarna i första fasen. Och där kom utmaningen direkt, en timme och tjugominuter orkade han skrika och hoppas på att jag skulle blöda så mycket i hjärtat att jag skulle ta upp honom. Han var nära att vinna kan jag säga.
Samma sak hände på eftermiddagen, en supertrött David höll på ytterligare en timme och tjugo minuter innan han somnade. Halv sex, vilket jag tycker är försent för en eftermiddagslur.

Men eftersom vi också håller på att förskjuta hans dygnsrytmen gjorde det inte så mycket. Vi kunde hålla honom vaken till halv nio igår. Och vet ni vad som hände? Han gnälle lite, F fick gå in en gång. Men inom en kvart sov han. Helt otroligt.
I natt vaknade han vid två, då fick jag gå in. Jag tog en stor risk. Men det var bara att säga att det är natt och lägga handen på ryggen så somnade han om. Underbara barn!
Från kl 4 har han sovit oroligt, skrikigt med jämna mellanrum, men vi gick aldrig in. Så idag klev vi upp halv sex. Så två timmars senare sänggående på kvällen gör en halvtimme på morgonen. Gaah, hoppas det blir bättre.

Just nu sover han sin första nap, det passade riktigt bra. han somnade efter att vi lämnat på skolan, och snart ska vi åka och träna så den här napen har inte kunnat komma lägligare.

Skittråkigt att läsa om våra sömnproblem, eller hur?! Men allt jag tänker på är när jag ska få sova nästa gång... Hi  hi




På väg...

Med mitt fina guldkort får jag ju poäng för varje köp jag gör. Och ni som känner mig, vet att kortet går hett och blir avmagnetiserat mycket fort.

Idag dingde jag poängshopen för att ta hem lite sköna sängkläder från Newport. Jag kommer sova som en gudinna, hoppas jag!


Bild lånad från Newport



Dag 1

Efter 45 minuters skrik somnade han äntligen. Nu återstår det att se hur länge det varar!

Nu ska jag slänga mitt dåliga samvete för att jag skällde på mamma idag och mysa ner mig i soffan.  Kanske hinner jag bläddra i tidningen jag köpte idag.


Bild lånad härifrån

Det är snart läge för mig att sova, helt ärligt!

Go natt alla!


Sömnproblem

Jag återkommer ständigt till sömnen, men det är verkligen ett stort problem i den här familjen. Davids föräldrar har ett stort sovbehov, men lilleman har ett annat behov.
Vi försöker hitta rutiner för sovandet, men det håller aldrig i sig. Vi har ändå tyckt att han vaknat vid tre första gången och därefter vid fem.
Men igår vaknade han redan halv tolv och därefter fyra. Inte riktigt då man vill börja sin dag. Alla har varit förstörda idag, humöret har sviktat. även David har varit påverkad såklart, knappt sovit på hela dagen. Ätit har han heller inte gjort. Dessutom var stackaren hård i magen.

Nu har jag efter idé från snälla L googlat omsömn. Och har fått större förstålese varför det är så svårt att somna om vid fem, David är en morgonmänniska och för att ändra hans dygnsrytmen måste vi börja redan på kvällen.
Han ska ha så ljust som möjligt på kvällen tills det är dags för sömn och på morgonen ska det vara mörkt första timmen.
I morgen blir det en tur till Bauhaus för att köpa en byggarbetsplatslampa. Hi hi.

Dessutom påbörjade vi femminutersmetoden idag. Nu måste han lära sig att somna själv, för att underlätta nätterna. Det går ju sådär. Just nu ligger och gallskriker, jag menar verkligen gallskriker. Av vad jag har läst brukar barnen tystna inom 30 minuter första kvällen. Jo, tjena. Det tror vi inte på. David skriker mer och mer för varje gång vi har varit in.
Vi började kvart i sju, jag tror vi kommer sitta här länge och höra honom skrika.

Tänker jag mig in i hans situation gör det för ont i hjärtat. Herregud, stackaren vill ju bara ha närhet. Och den som ska ge honom den håller sig borta...
Men jag gör rätt, han måste börja sova.


Typiskt

Såg ni kalla fakta i onsdags? Det handlade om barn som råkar ut för olyckor på våra förskolor. Jag som ska börjar med förskoleträsket igen ville inte titta. Jag blir bara så rädd och vill då bara vara hemma så att David slipper förskolan.
Med Biffen har vi varit nöjda, så jag har ingen anledning att vara orolig. Men David är inte Jennifer. Jennifer var en lugn och lydig, fin liten flicka. Okej hon kallades hajen på sin första förskola för att hon bet alla. Men hon har aldrig råkat ut för en olycka.
Man vill ju inte som förälder ha det där samtalet från förskolan som meddelar att något har hänt...

Med David kommer det vara annorlunda, han far fram som en galning redan och jag vet redan nu att han kommer vara en vilde. Han kommer säkert behöva en person med sig hela tiden för att han inte ska hitta på bus.

Vi har pratat lite om att David ska få gå på förskolan som ligger precis utanför vårat hus. Men efter idag vet jag inte om jag är så säker längre...



Ja, jag vet att barn är barn och olyckor händer, men jag mår ju så dåligt av ambulanser eller av att se sjuka människor. Så det påverkar mig så mycket.
Kanske att man ska kolla olycksstatistiken hos de olika förskolorna...

Min nojja har nog lagt sig till i morgon, hoppas jag! Men visst är det typiskt att det händer efter att det fått uppmärksamhet!




Fredag

Och så var det fredag, äntligen för många av er. Här hos oss spelar det inte sån stor roll. F jobbar eftermiddag idag och natt i morgon.
Vi ser helt enkelt mer framemot nästa helg. Det är sagt att han ska vara ledig fredag, lördag och söndag då. Men som många gånger förr så har det ju ändrats. F:s arbetsgivaren gillar honom och beordrar därför en massa övertid.
Men nu ska jag inte tänka mer på det.

David har precis somnat, jag och Biff sitter i soffan. Äntligen!
Popcornen är poppade och vinet är uppkorkat. Biff har en importerad 7up. Det är lugn och ro, i love it. Vi får se hur natten blir. Det är nämligen jag som ska upp och dutta i natt. I morse klev jag upp halv fem, roligt eller hur?

Ha en supertrevlig helg gott folk!


Drömmen om ett barn

Sitter och tittar på "drömmen om ett barn" på fyran. Och inser att det där är ju jag. Så som vi kämpade och åkte känslomässig berg-och dalbana.

Jag var ju så övertygad om att nåt var galet fel hos mig, och blev bara galen när läkaren säger att allt är normalt.
Var jag FÖR normal för att kunna bli gravid? Tiden gick och när ett jobberbjudande dök upp för mig beslutade vi att det måste få ett slut. Vår familj ska bara bestå av tre personer och Boffen kommer bli så bortskämd.
Men, tre månader senare sitter jag illamående i en bil på väg till apoteket för att köpa ett test. Varför jag gjorde det har jag ingen aning om. För hur många test hade jag inte förbrukat som ändå bara visade negativt..

Det var ett bra test, den här gången. Jag skrek rakt ut och in kommer F och Jennifer. F fattar ju vad som är på gång och står bara och stirrar på mig.
Jennifer har ingen aning, och med hennes preferenser så frågar hon mig om jag har fått mask.
=)

Ja det skulle man kunna säga. Nio månader senare föds vår lilla mask.



Vårt lilla mirakel ♥


Framsteg

Den senaste veckan har jag börjat bli riktigt orolig för att David inte tar sig framåt. Han har ju haft sin ursäkter till att vara lite sen, men nu är det väl ändå dags. Dessutom går han bara på tå, han vägrar sätta ner hela foten. Gåstolen har bi plocket bort, för nu ska killen vara på golvet.
Han var så tidig med att när man höll honom i händerna, redan vid 4 månader. Sen stannade det av.

Men idag så hände nåt i alla fall. David ställer sig upp mot leklådan eller med hjälp av pappas ben, han gjorde det även i sängen nu ikväll innan han somnade.
Han har gjort det någon gång tidigare med, men det har inte räknats. Så idag, torsdag, då kan han ställa sig upp.



Undrar när krypsteget ska komma?


Vågad

Jennifer är en vågad tjej.



Hon har bytt maträtt från makaroner och köttbullar till potatismos och köttbullar. Vågat!


Leverans

Leverans ändan fram till dörren!




Tapas

Igår kom mitt paket från Buzzador. Det innehöll Tapas från Santa Maria. Hur trevlig som helst. Jag ska nog bjuda på en tapaskväll snart. vore trevligt med lite sällskap, god mat (förhoppningsvis) och lite vin och massa skvaller.



Som buzzador får jag möjlighet att testa nya produkter och tjänster, helt gratis. Det som förväntas av mig är att jag berättar vidare om produkterna/tjänsterna till vänner, antningen öga mot öga eller genom social medier.
Vill du också bli buzzador? Bli det här !


Höstlov forts.

Davi har precis somnat. Han var så himla trött stackaren, redan vid fem började gnuggandet. Jag som gärna hade haft honom vaken till halv åtta, åtta. Men, men, det är bara att ställa in sig på att kliva upp tidigt i morgon. Tack och lov kuna han somna relativt snabbt ikväll, och det var inte alls så mycket gnäll. 15 minuters duttandet och sen sov han!
Undrar om han vaknar vid 3 som han brukar göra.

Ända sedan David föddes har vi tyckt att det varit problem att åka iväg och vara ute bland människor. Men idag när vi var på Nickis så reflekterade jag just över det. Och nä, David är inte besvärlig längre. Härligt!
Biffen lekte på med nya kompisen A. Och som vanligt lämnar hon inte Nickis utan att göra illa sig. Hon gjorde illa stortån den här gången.




RSS 2.0