Shopoholics undergång

Oj oj oj!


Jag tror ärligt talat inte att jag hade köpt den om jag tittat på prislappen innan köpet.
 89:-. Stört dyrt!


Ordning och reda

Äntligen har jag hittat nåt som är perfekt till alla pennor och penslar och allt som kan tänkas vara överallt.129:- på GranitSeglivad

Blomman skulle ha slängts för längesen, men min latmask tog inte tag i saken tidigare. Och nu kan jag inte slänga den, den blommar ju igen... Den har ju vxt helt skadat, men den blommar!
Avklarat

Mitt tidigare familjeexpriment är över. Men inte för att han läste min blogg eller såg kartongen.
Han var till och med in i garderoben och flyttade på kartongen.
Det var jag som sa det till slut.

Slutsats: Nu är det bara shoppa, han märker ändå inget =)


Debatt

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6483262.ab

Jag har läst artikeln om henne (Alecandra) tidigare och har ganska starka åsikter om detta. Idag var det även två moderater skrivit en artikel. De har väckt ännu mer åsikter.
Och nu känner jag mig så feg att jag inte vågar uttala mig...
PMS?...näeKorvgrillning

Efter en smaskig semla hos Epa-familjen blev det korvgrillning i kylan.En som inte tyckte det var speciellt kallt var Bompa som vanligt..
Kalasfin

Boring söndag

Det här är nog också årets värsta dag. Så nära lön men ändå inte och fattigare än någonsin.
Det blir till att vara hemma idag.
Snart dags för korvgrillning ute. Helst vill jag bara sova!


BloggTorka

Usch och fy på mig!

Jag har ju inte bloggat på hur länge som helst. Veckan har varit stressig och tiden efter jobbet den finns liksom inte.
Idag är det lördag iaf. Resten av familjen tog sällskap av Epa-familjen till pulkabacken. Men det innebär ju inte att jag fick ledig tid.
Jag får nog inte ens sitta här nu om F fick bestämma.
Mina uppdrag är
Fixa matlista och shoppinglista
Dammsuga
Make over

Kl 2 ska Bomp iväg på kalas så presenterna ska ju också slås in.

Vad händer hos er idag?

Kram

Jag vill haMen skulle jag köpe dessa sötisar så tillhör jag väl Sveriges mest skadade shopoholic? Vad ska jag med skorna till egentligen. Ja, de är sjukt söta men jag har ju ingen bebis som kan ha de här.
Snyft!


Matlådeveckan

Nu har jag bestämt mig!

Jag ska äta matlåda varje dag, den här veckan. Ärligt talat, så tror jag inte att det har hänt det senaste året. Mina matlådor under 2009 är nog lätträknade.

Och det passar ju utmärkt att bestämma sig för något sådant på årets deppigaste dag. Söta miss K underrättade mig i detta idag. Det här är årets deppigaste dag. Det är långt till sommaren, julledigheten ligger bakom oss och det är en vecka kvar till lön, många har inte så mycket pengar kvar pga julen.

Jag tänker inte säga emot forskningen, jag bara instämmer!
Testat och gillarKöpte de Depend-knivarna idag. Testade och jag är nöjd, de funkar bra. Undrar hur länge varje kniv räcker? Nån som vet?


Ett säkert kort. I like!


Familje expriment

Januari tillhör nog årets fattigaste månad. Vi har nog inte upplevt det tidigare. Men det här månden känns det. Alla pengar ska ju till Thailand.
Jag brukar ju driva med F och säga att vi har så stora behov av allt, framförallt skor. F är ganska trött på mina shopoholicrepliker.

Jag köpte mitt livs första gummistövlar i vuxen ålder. Jag som avskydde gummistövlar som liten. Men nu har jag ett par. Och till mitt försvar säger jag. Man kan väl inte bo i hus och inte ha ett par gummistövlar. Och dessutom var det ju halva priset.

 

Jag ställde in stövlarna i walk- in closet:en här nere. Nu står de tillsammans med skridskorna.
F vet inget. Nu ska jag se hur lång tid det tar innan han upptäcker dem.
Det finns ju två sätt: läsa bloggen, vilket jag inte tror att han gör. Eller se kartongen.

Hursomhelst hoppas jag att det dröjer innan han upptäcker den, närmare våren desto bättre. För mer angeläget att köpa ett par... =)

Jag är sjuk, jag vet! =)


En dålig mamma

Jag är nog just nu världens sämsta mamma.
I veckan var det ganska stressigt, som alla andra dagar. Bompa fick äta sin gröt på hallgolvet under tiden jag klädde på henne.
Då började mitt dåliga samvete. Men efter den här dagen när jag tänker tillbaka på det, så skulle jag kalla mig en god mamma. Jag åker inte till förskolan med mitt barn utan frukost. Sättet att få i sig frukosten är nåt som kan diskuteras.
Men jag tror inte att nån kommer fästa så stor vikt vid det när, om ni läser resten.

Morgonen började bra. Bomp kommer in till mig och vi myser i sängen som vi brukar göra. Undantaget idag var att pappa redan glidit iväg till jobbet. Bompa kollar Bollibompa och jag försöker vakna till liv.
Efter frukosten säger Bompa nåt om att jag inte är snäll varje dag.
Socionomen kommer fram och MI (motiverande samtal) tillämpas. Frågar lite mer om vad hon menar och hur jag ska vara för att vara snäll.
Nu kommer det ju farm en massa saker som jag inte gör när jag är dum, men som de säkert diskuterat på förskolan.
Jag ska inte skrika
Jag ska vara glad
Jag ska inte nypas
Jag ska smeka

Vid närmare eftertanke har jag kanske inte varit så glad senaste tiden. Och Bompa har ju ändrat sitt beteende markant så nåt ligger ju i luften. Både jag och F är analytiska och letar orsaker hela tiden. Bomp kan ju när som helst få värsta raseriutbrotten. När man pratar om utbrotten vid ett senare tillfälle kan hon inte berätta varför det blev så. SKRÄMMANDE!

Jag gav mitt ord på att jag skulle göra mitt bästa för att vara glad och snäll idag. Bompa skulle sen berätta för mig hur jag hade skött mig. Jag är ju av övertygelsen att mitt beteende påverkar henne och speglar egentligen den jag är. Därför ha jag inte sagt åt henne att vara snäll, som säkert många föräldrar gör. När det gäller barnen så måste det ligga hos föräldern. Vill man åt en förändring måste man ändra sig själv och våga vara självkritisk.
Självkritisk är mitt andra namn, så jag har inga problem med det. Ibland är det bra, oftast inte =).

Bompa hade dissikerat ett pappersblad i 1000 bitar som låg utspridda på golvet. Vilket hon fick städa upp själv idag, annars är det ju jag som springer med hennes grejer. Hon tyckte inte det var så roligt, ganska jobbigt. Men hon gjorde det.
Sen gick vi upp på hennes rum och spelade en massa olika spel. Tårtspelet, In i stallet, Memo, Bamsebingo. Jempa vann tre gånger och jag vann två. Hon ville egentligen visa sin dåliga förlorar sida, men bet ihop. Jag försökte övertyga henne om att vara glad med vinnaren. Men hon blev inte övertygad.

Z-tv var igång med lite musik. Bompa fastnade vid tv:n och jag vid spegeln =). Därefter drog vi till Uppsala för att kolla hur Big Mac smakar 2010. Det var sig likt förutom ketchupen, den var ny. Och sämre tyvärr...Allt gick verkligen toppen. Vi var in på leksaksaffären. Bompa ville inte ha nåt, och jag hittade heller inget.
Så vi drog vidare. Mer vänner än nånsin förut. Allt flöt på tills klockan blev åtta.
KATASTROF

Jennifer spelade spel på datorn, jag sa efter sista gången att vi skulle se lite på AFV innan hon skulle lägga sig.
Då blev hon ledsen, jag vet inte varför. Och sen exploderade hon. Hon slog sig själv och kastade en kudde. Därefter sa hon att jag var dum och ful. Eftersom jag reagerade och sa att hon skulle säga förlåt, ändrade hon sig snabbt och sa "jag prata om mig själv". Jag är ful.
Socionomen igen: hjälp, har mitt barn dåligt självförtroende.
Nä, det fanns inget hon ville ändrade på. Hon hade bara en ful tröja på sig. Utbrott 2 eller 3, jag vet inte. Men ett utbrott till. Hon bet och slet i sin tröja.
Jag blev GALEN. Tröjan gick sönder så klart, 400:- i soporna.

Sen kommer nästa fina bekräftelse på livet som bortskämd morsa. "Du är ingen bra mamma".
Sen blev det många tårar från hennes OCH min sida.
Nu ligger hon där uppe och sover. Innan jag gick så var jag ingen dum mamma, hon hade ändrat sig, sa hon.
Hon gav mig tydliga instruktioner för att torka bort tårarna iaf.
Gå på toa, dra i pappersrullen tills det blir ränder, slit av, torka tårarna och släng pappret i rätt sophink.

Hon är min ängel och mitt allt men för bara 20 minuter sen kunde jag betala fett för den som ville ha henne. Det är tur att det inte går så snabbt att annonsera på Blocket. =)Bok

Idag kom min bok från pocketklubben


Nu återupptar jag läsande. Jag har haft en ofrivillig paus mest beroende på att jag inte haft nått bra att läsa.


Beslutsångest

Idag hände mig nåt som aldrig hänt tidigare.Under 2009 har jag bara tjänat 1000 poäng på Åhlens. Innan 19 februari ska jag ha kommit upp till 10 000 poäng annars ska jag betala 100:- för att behålla mitt medlemsskap.
Jag vet att jag inte kommer handla på Åhlens inom tidsramen, men ska jag betala 100:- och behålla mitt medlemsskap eller ska jag gå ur? Går jag ur blir jag ju av med mitt prickiga kort i plånboken, vilket i sig är bra. Jag som tidigare klagade på just förvaring av alla kort. Så att inte vara medlem skulle ju innebära ett kort mindre.
Det överväger nog att använda sunt förnuft och inte vara medlem. Då spar jag 100:- som kan läggas till Thairesan. Och eftersom jag uppbenbarligen inte handlat där så mycket så borde jag ju inte sakna det,eller?

Jag har varit medlem sedan 1997 och vad har jag fått, jo lite checkar då och då..


Till min begravning

Nä jag ska inte dö. MEN om jag gör det då ska den här spelas. Så himla underbar och fin! Jag berättat för F om mina önskemål två gånger. Andra gången var det som ny information för honom. Nu finns det iaf dokumenterat.

Underbar

Jag gillar verkligen den här låten!
Smarta Bompa!

Vi har inget badkar. Men det har vår kära EPA-familj. Bompa sprang dit idag och sa till E
Bompa: -pappa har sagt att jag ska bada här, det är min duschdag idag
E: - nä. har han det. Det tror jag inte. Ska vi ringa pappa och fråga?
Bompa: - Nä. Eller vi kan ringa honom o fråga.

Jag nattade henne efter träningen och efter min välförtjänta dusch ropar hon upp mig. Hon har nog lite svårt att sova idag. Hon ska till förskolan i morgon och det är nog lite spännande. Det var ju ett tag sedan hon träffade sina kompisar.

Bompa frågar mig helt seriöst och undrande
- Mamma, varför har man hål i snippan?

Ja, du vet.... hmmmm. vad ska man svara. För mig är det viktigt att vara ärlig men på hennes nivå. Ett snabbt svar blev
- för att bebisarna ska kunna komma ut efter de har blivit färdiga.

Det rör sig mycket i huvudet på en 4- åring.

Go natt!


Åter i arbetet

Igår började jag jobba igen efter en dryg veckas ledighet. Mot slutet av ledigheten så jag framemot att börja jobba, men inte nu längre.
Jag var helt apatisk igår, visste inte längre vad jag skulle göra och vill bara stirra in i väggen hela dagen. Det var himla roligt träffa kollegorna igen. Och igår fick jag mycket bra kritik från bossen och fick även ta del av en hemlis. Som jag inte kan berätta.. än, kanske senare. Ha ha...

Jag somnade snabbt och ovaggat igår, det kändes som det var min första dag på jobbet. Då man ska lära känna alla och veta var toa och annat nödvändigt är. Idag känns det dock som om jag inte haft någon ledighet.

E hade bokat träningspass idag, vilket jag in i det sista trodde inte skulle bli av. Vi var ju bara på reservplats, men en timme innan så har vi fått plats. BLÄ tänkte jag då. Men nu känns det riktigt skönt att ha tränat.
En timmes box!

Ha en superkväll!Uppfräschning

Den riktigt dåliga dagen har bara fortsatt. Nu har jag tagit en dusch ätit lite middag och fortsatt med det kroniska städbehovet.
En hallonpaj står i ugnen och väntar. EPA-familjen är snart på ingående. Hoppas det känns bättre snart!

See ya!


PMS

Jag lider av värsta, jag menar värsta PMS:en. Nån som inte vet skulle säga att jag var gravid varje månad. Jag bara förvandlas till ett monster med humörsvängingar och ömmande, växandebröst, och någon vecka senare pyser de ihop till sitt normala, obefintliga tillstånd igen.
Jag undrar om det smittar, för idag har Jempa haft sin värsta dag på mycket länge. Det har varit så mycket konflikter redan.
Iblande känns det som att man bråkar med en tonåring. I morse slog hon händerna i borden och skrek "stop och belägg".
Jag försökte varna henne att om hon inte visar sitt bättre sida exploderar jag och då hon blir hon rädd.
"jag blir aldrig rädd för dig".

S kom för att hon inte ville följa med mamsen och papsen till stan. Jag samlade krafter och kom med förslag om att vid skulle spela memory, vilket alla tyckte var en bra idé.
Snart inser Jempa att hon inte kommer vinna, det gör S. Jag försökte snabb ombilda lag, de mot mig. Men det gick inte. Jempa blev helt galen och jag såg på henne att hon vill slå S för att hon vann.

Är det tristessen som har drabbat oss eller drabbas vi alla av PMS?

Krma från monstret!

Söndag-dagen innan

Go morgon!

Idag är jag uppe tidigt vilket är bra, men OFRIVILLIGT. Dagarna där vi sover till 10 och är vakna till mitt i natten är förbi.
Nu ska vi tillbaka till vardagslivet.

Det är fortfarande för kallt ute.

Undrar vad vi fyller dagen med?


Somna in

Känner du igen dig? Du har lagt dig och ska sova. Men det går inte. Du vrider och vänder på dig och blir lätt irriterad över att det inte går att somna. Och just då när det kanske kan funka då börjar du tänka på jobb.
Då går hela kroppen igång och tankarna flyger iväg.

Mmm just det...

Det drabbade mig för två kvällar sen. Jag tänkte på jobbet och fick idéer om vad som skulle kunna bli bättre. Kanske att jag ska ta upp mina förslag, men jag tror inte att det är dags än. Först vill jag vänta och se vad som händer med gruppen. Vi har blivit av med en kollega, och kommer bli av med en till på fredag. Sad Sad Sad. Jag har ingen sushikompis längre....
Det kommer också tre nya. Och då blir det som en ny grupp. Det kommer nog ta en liten tid innan den har hittat formen.
Okej jag ska inte prata jobb här. Jag har faktiskt funderat på att göra en ny blogg om mitt arbete. Det finns ju så mycket negativt skrivet om mitt arbete och mina kollegor. Många saker är befogat men långt ifrån allt. Och som vi alla vet! =) Det finns alltid två sidor...Jag har dock inte bestämt mig än vad den ska ha för innehåll...


Städtant

Idag har jag varit en riktig städtant. F och Bompa stack iväg till pulkabacken. Min ursäkt var att jag skulle städa och därför följde med.
Och som vanligt går jag ju inte på detaljnivå när jag ska göra saker. Så när F kom hem var frågan "går det bra".
Jag tror inte att det var en fråga menad som han sa utan en kontrollfråga om jag gjorde nåt. För under tiden hade jag hinnit städa under kyl och frys samt i ugnen. i övrigt såg det ut som ett bombnedslag här. Jag vill bara tillägga att det var soligt idag.
Jag har kommit fram till att jag inte gillar solen. Då sätter det press på mig att städa. Städa gjorde jag, sen blev det fika i sk "huvudbyggnaden" som Mr P vill kalla sitt hus. Huset som har frost på insidan...
Lilla A var ju på topp idag, hon satt upp o lekte. Hon grinade inte en sekund, förutom när hon rycktes ifrån det roliga och skulle sova...

Därefter blev det den vanligt turen till affären för att vi skulle få nåt lördagsgodis.

Igår loosade jag pengar på poker, så idag ska jag vinna!

Go natt!


Trött

Idag är en innedag. Temperaturen är minus 22, brrr.
Efter en god frukost och kaffe vill man bara krypa tillbaka ner i sängen.

Fredagsmys
Pyssel

Okej, jag köpte världens svåraste pyssel idag. Det fick hela familjen att samlas kring bordet. Stackars J gjorde inte så mycket.. Men det skulle ju vara från 4+.


Vi skulle göra en bondgård av lera. Hästen var första projektet, vilket också syns på hästkäften. Vilket liknar en idrottrare, vem tänker jag inte säga =) Grisen blev ju faktiskt lik en gris.... Jag lyckades väl extra bra med den då gris har förföljt mig hela livet. =)


Barnshopping

Pengarna ska ju sparas för Thailand väntar ju. Men mitt tidigare problem är ju att om jag inte ska göra av med pengar måste jag ha husarrest. Och det funkar ju inte. Och på nått sätt är det alltid lättare att lägga pengarna på Bompa istället för mig. Kanske för att det också är försvarsbart, inte vet jag. Jag ser det i alla fall som ett tecken på att man tar ansvar som mamma. Kanske inte att förse barnet med en massa prylar, men att sätta det i främsta rummet.

Under F lämnade blod åkte jag och Bomp till Barnens hus.

 Jag tycker också om att strosa omkring därinne. Det finns en massa roliga leksaker att titta på. Även om mycket är nytt och lite flashigare än när en annan var liten så hittar man den massa saker som man själv hade.
Jag plockade på mig en del saker. Jennifer säger " nu handlar vi inte mer mamma".
nä, bara prova lite... =)


Blodgivare

Nä, det är inte jag som är blodgivare. Jag är alldeles för rädd för sprutor och nålar. Och ännu värre när F kom hem och såg ut så härEn stor knöl i armvecket. Jag är övertygad om att jag hade gjort det bättre.
Jo, det är sant, jag kan sticka.

Det verkar ju inte ha skrämt F i alla fall. Han tyckte nog bara att det var nice med en massa fika och egentid med mr P.
Mr P kan nog räkna med att det blir fel mysiga fikaträffar på Ackis. =)


Språkpolisen

Jennifer är en riktigt språkpolis. Bara man antyder till att man ska säga nåt som man inte borde kommer hon med: "så där får man inte säga"
Och det är ofta hon får säga det kan jag lova. I morse var hon på F med att han sa nåt dumt. " man får inte säga så, du måste lära dig det".

Lilldamen som uppfostrar familjen i språk. =) Bra jobbat Bomp, keep on going. Jag blir imponerad om du lyckas.


Vill ha

Jag hittade den här på Mio när jag var där senast. Jag är övertygad om att den skulle göra sitt bästa i min hall/vardagsrum.

Den hamnar absolut på min "vill ha" lista

 Middag
Vi trotsade vinterkylan

Vi kom iväg till pulkabacken i alla fall. Det är ju dock inte lika kallt idag som igår.

Boring

Jag vet att jag inte borde säga det, men säger det ändå. Det är boring att vara ledig. Det är ju för kallt att vara ute, tråkigt att bara vara inne.
Vad ska man då göra, shoppa kanske?! Men pengarna måste ju sparas. Om jag frågar F säger han bara att det inte finns några pengar, varken att spara eller shoppa för.
Han har inte varit sig själv sedan vi bokade resan.
I ett svagt ögonblick för två dagar sedan var vi nära att avboka resan. Men då vi insåg att vi inte skulle få tillbaka det vi hittills har betalt så ångrade vi oss.
Det är ju inga problem att få ihop pengar och leva som kungar i Thailand. Men det innebär ju att allt annat vi vill ha får skjutas på framtiden.

Okej, ledigheten är snart slut och då kommer jag undrar hur i h.... jag kunde tycka att det var boring att vara ledig.

Så nu ska jag försöka njuta av att jag faktiskt bara kan dra omkring i mysbyxor, dricka gott kaffe när jag vill och bara vara.
Men tänk o vara arbetslös, det måste vara ganska tråkigt. Så jag är glad ändå!

Mys på er!


Testat
Efter en Bompadusch testade viVilket inte alls var gott. Snacka om att slösa bort 27:- eller vad det nu kostade. Det är 1000 gånger bättre att köpa frysta bär i vanlig förpackning och blanda ner färsk banan. Det kommer inte ligga i vår frys mer.
Jag har en portionsförpackning kvar, kanske kan sälja den. =)


Kräksjukan, nä tack!

Gumsan kom fram till mig efter maten. Hon hade lämnat bordet och var på väg upp till sitt rum när hon kom tillbaka.
Jag så på henne att allt inte var som det skulle. Hon hade svårt att prata och till slut fick hon fram "jag kan inte andas". I samma sekund som jag blir rädd kräks hon mitt framför mig.
Sen blir hon så ledsen. Hon kräks så sällan och tycker att det är så fruktansvärt obehagligt.

Så här tycker hon:

 
Jag hoppas att det var för att hon ätit snabbt och inte för att A har smittat henne med nån äcklig Willys-sjuka eller att det är vinterkräksjukan.

Vid den senaste middagen hos EPA- så kräktes lilla A precis när vi skulle sätta första matlasset i munnen. Hon kräktes tydligen en gång till på natten med. Vi tror att det beror på Willysbakterierna hon fick i sig. =)
Inget ont om Willys, men i vissa områden är kunderna ibland ganska skrämmande..Ny arbetsmiljölag

Det måste finnas en lag som förbjuder oss att arbeta när det är så här kallt. Den ska också förbjuda oss att jobba när det är för varmt. Vi måste tänka på vår hälsa. Om det inte finns en proposition redan så är det här en, Reinfeldt!Nu tillhör jag inte de som börjar jobba i morgon, jag är ju ledig ända fram till måndag, men enligt Aftonbladet så ska ju kylan hålla i sig.
Jag säger som Sverker Olofsson, eller vad nu mannen heter, "ska det vara så". Ner med kylan i soptunnan. NU!


Vill ha listan

Min vill ha lista blir bara längre och längre. Vilket också innebär dyrare och dyrare. Det är andra gången vi spanar in ett nytt bord och stolar från Mio.

Jag vill ju så gärna ha.Bordet är snyggare med en iläggsskiva.

Med de här stolarna till behöver man ingen soffa.Jag vill gärna kombinera svarta och vita stolar, men ibland måste förnuftet styra. Hur skitigt kommer inte vitt att bli. Då blir det inte så  roligt.
Summa: 27 990:-


Efter Mio åkte vi till lågprisvaruhuset, Ikea, istället. Nä, det är verkligen inte ett lågprisvaruhus för min del. Jag älskar verkligen Ikea och handlar gärna där. Idag blev det inte så dyrt, det var mest en massa ljus vi skulle ha.

Lite tok på barnavdelningen blev det också


Missen
=)

Imorse vid frukosten satt Jennifer i f:s knä. Det hör till ovanligheten, men skillnaden mellan mamma och pappa börjar suddas ut. Vilket är mig mig väldigt skönt. Jag orkar inte vara den som alltid ska gälla.
Jennifer satt länge och tittade på F:s haka och säger:
" det där är stickor från granen" (om F:s tredagarsstubb).


Så himla rologt sagt.


Nu bär det av till Mios rea. Undrar om vi kommer hem med något. Igår när jag föreslog det så var det ett tvärnej, men i morse kom förslaget från F själv. Mycket märkligt att det då är okej på nåt sätt!!!! =)
För mig spelar det ingen roll, för jag får ju göra det jag vill...
Mina barn och andras ungar...

Jag förstår uttrycket. Det finns en vän till Bompi som jag tidigare också skrivit om. När de är tillsammans handlar det bara om att retas.
Tjejen är 4, snart 5 kanske. Hon börjar redan snacka skit om andra vänner. Ett känsligt ämne nu är ju vem som får komma på kalas och inte. Senaste påhittat var att en annan vän, S, har sagt till L att hon inte ska bjuda Bompi.
Sen säger L att hon ska bjuda Bompa på kalaset men det får hon inte säga till S osv. Jennifer har fullt upp med att säga "så får man inte säga", " så får man inte säga".

Är det läge att prata med hennes föräldrar eller ska man låta det passera?


Poker

Efter en tur på isen var jag ganske genomfrusen när vi kom hem. Det blev lite mellis med rostad macka och därefter dags att öka reskassan.
Jag spelade poker och det gick okej, jag kom tvåa.
Nu väntas det mat hos EPA strax. Undrar om det blir efterrätt idag?
Vi missade det igår och då hade det verkligen smakat bra.


Tidsperspektiv

Vem känner inte igen sina barn när de är hungriga och/eller trötta att de bara grinar och skriker samt tycker att allt är fel.
Trots det ska de göra en massa saker istället för att vila?

Det hände idag. S var här och ville att Bompa skulle följa med hem. Jag tyckte inte att det var en bra idé med tanke på att Bompa var så sur. S svarade snabbt med att det inte gör något om hon grinar hemma hos S, hon får vara ensam då...
Vid ett svagt ögonblick sa jag: Kom hem om en timme, säg det till S:s mamma.

Senare...
S:s mamma ringer och säger att hon har två övertygad tjejer som säger att Bompa ska hem kl 01.00.Vad kommer de "hitta på" i framtiden? =)


Skridskor

Idag var det dags för årets första familjetur med skridskor. Shit, det var säkert 20 år sedan jag åkte skridskor. Det finna många nackdelar med det,
1. Hur gammal är inte jag när jag kan relatiera till saker som hände för 20 år sen?
2. Hur vingligt är det inte på ett par skridskor?

Bompa blev nästan lika arg i års som förra året, med undantaget att det gick mycket lättare att få på henne skridskorna än förra året.
God fortsättning!Rean väntar!


Nyårsmidda´n

God fortsättning! Nu är det år 2010 och än så länge kan jag inte säga annat än att det är ett bra år. Okej, igår kanske jag inte var i form att uttrycka mig. Men nu har jag återhämtat mig.
För att fortsätta där jag slutade så ökade ångesten ju närmare klockan blev 18.
 Efter en liten fördrink så kändes det bättre. Jag blev nöjd med både sminkning och kläder.Humöret var på topp. Vi blev också de enda gästerna, vilket jag faktiskt blev lite lättad över. De andra stackarna låg hemma i kräksjukan.Kvällen blev verkligen lyckad. Jag hade riktigt trevligt och roligt. Vid tolv började det smälla utav bara den, men innan vi förstod att klockan var tolv hade det nya året börjat....


Tjejerna hade också roligt, men båda somnade i soffan till slut.

De fick läppglans av värdinnan, vilket den ena smetade på ögonen som "ögonlack" och den andra åt upp det.

Efter mycket skumpa så var det fler som blev trötta
En stund senare låg han till rätta

 Vid 04.15 var det dags för småbarnsföräldrarna att ta sig hem. F vaknade till men vägrade lyssna på att vi skulle gå hem. "Vi är redan hemma".

Jennifer sov till 11 på nyårsdagen vilket jag tackar henne sååå för. Och tack lovley grannar för en underbar nyårskväll. Riktigt bra!RSS 2.0