En dålig mamma

Jag är nog just nu världens sämsta mamma.
I veckan var det ganska stressigt, som alla andra dagar. Bompa fick äta sin gröt på hallgolvet under tiden jag klädde på henne.
Då började mitt dåliga samvete. Men efter den här dagen när jag tänker tillbaka på det, så skulle jag kalla mig en god mamma. Jag åker inte till förskolan med mitt barn utan frukost. Sättet att få i sig frukosten är nåt som kan diskuteras.
Men jag tror inte att nån kommer fästa så stor vikt vid det när, om ni läser resten.

Morgonen började bra. Bomp kommer in till mig och vi myser i sängen som vi brukar göra. Undantaget idag var att pappa redan glidit iväg till jobbet. Bompa kollar Bollibompa och jag försöker vakna till liv.
Efter frukosten säger Bompa nåt om att jag inte är snäll varje dag.
Socionomen kommer fram och MI (motiverande samtal) tillämpas. Frågar lite mer om vad hon menar och hur jag ska vara för att vara snäll.
Nu kommer det ju farm en massa saker som jag inte gör när jag är dum, men som de säkert diskuterat på förskolan.
Jag ska inte skrika
Jag ska vara glad
Jag ska inte nypas
Jag ska smeka

Vid närmare eftertanke har jag kanske inte varit så glad senaste tiden. Och Bompa har ju ändrat sitt beteende markant så nåt ligger ju i luften. Både jag och F är analytiska och letar orsaker hela tiden. Bomp kan ju när som helst få värsta raseriutbrotten. När man pratar om utbrotten vid ett senare tillfälle kan hon inte berätta varför det blev så. SKRÄMMANDE!

Jag gav mitt ord på att jag skulle göra mitt bästa för att vara glad och snäll idag. Bompa skulle sen berätta för mig hur jag hade skött mig. Jag är ju av övertygelsen att mitt beteende påverkar henne och speglar egentligen den jag är. Därför ha jag inte sagt åt henne att vara snäll, som säkert många föräldrar gör. När det gäller barnen så måste det ligga hos föräldern. Vill man åt en förändring måste man ändra sig själv och våga vara självkritisk.
Självkritisk är mitt andra namn, så jag har inga problem med det. Ibland är det bra, oftast inte =).

Bompa hade dissikerat ett pappersblad i 1000 bitar som låg utspridda på golvet. Vilket hon fick städa upp själv idag, annars är det ju jag som springer med hennes grejer. Hon tyckte inte det var så roligt, ganska jobbigt. Men hon gjorde det.
Sen gick vi upp på hennes rum och spelade en massa olika spel. Tårtspelet, In i stallet, Memo, Bamsebingo. Jempa vann tre gånger och jag vann två. Hon ville egentligen visa sin dåliga förlorar sida, men bet ihop. Jag försökte övertyga henne om att vara glad med vinnaren. Men hon blev inte övertygad.

Z-tv var igång med lite musik. Bompa fastnade vid tv:n och jag vid spegeln =). Därefter drog vi till Uppsala för att kolla hur Big Mac smakar 2010. Det var sig likt förutom ketchupen, den var ny. Och sämre tyvärr...



Allt gick verkligen toppen. Vi var in på leksaksaffären. Bompa ville inte ha nåt, och jag hittade heller inget.
Så vi drog vidare. Mer vänner än nånsin förut. Allt flöt på tills klockan blev åtta.
KATASTROF

Jennifer spelade spel på datorn, jag sa efter sista gången att vi skulle se lite på AFV innan hon skulle lägga sig.
Då blev hon ledsen, jag vet inte varför. Och sen exploderade hon. Hon slog sig själv och kastade en kudde. Därefter sa hon att jag var dum och ful. Eftersom jag reagerade och sa att hon skulle säga förlåt, ändrade hon sig snabbt och sa "jag prata om mig själv". Jag är ful.
Socionomen igen: hjälp, har mitt barn dåligt självförtroende.
Nä, det fanns inget hon ville ändrade på. Hon hade bara en ful tröja på sig. Utbrott 2 eller 3, jag vet inte. Men ett utbrott till. Hon bet och slet i sin tröja.
Jag blev GALEN. Tröjan gick sönder så klart, 400:- i soporna.

Sen kommer nästa fina bekräftelse på livet som bortskämd morsa. "Du är ingen bra mamma".
Sen blev det många tårar från hennes OCH min sida.
Nu ligger hon där uppe och sover. Innan jag gick så var jag ingen dum mamma, hon hade ändrat sig, sa hon.
Hon gav mig tydliga instruktioner för att torka bort tårarna iaf.
Gå på toa, dra i pappersrullen tills det blir ränder, slit av, torka tårarna och släng pappret i rätt sophink.

Hon är min ängel och mitt allt men för bara 20 minuter sen kunde jag betala fett för den som ville ha henne. Det är tur att det inte går så snabbt att annonsera på Blocket. =)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0