Skadad

När jag kommer på mig själv med att sitta och gunga tidningen som jag läser.


Avsändare (O)känd

Gårdagens paket innehöll som sagt presenter till våra godingar, David och Boffa. Men det fanns ingen avsändare inuti paketet heller. Men det som avslöjade farmors paket var inköpsstället..



Jennifer fick läppglans och nagellack samt en boll. David fick mysdressen från Fixoni. Det är vad jag utgår ifrån i alla fall :)
Men David fick också lite läppglans idag, skitsnyggt!


Pizzaomgång nr 2

Smartson slår på stort och söker nu 6 500 testar för Grandiosa Minipizza X-tra allt Calzone. 
Av dessa väljer de 1 000 bloggare.

Undrar hur det går för mig?

Kolla in videon här:




Nya tester på ingående

Jag fick precis meddelande från Buzzador att jag kom med i omgången av Natusan Baby oil. Det passar mig alldeles utmärkt.


Jag kommer även få lite provprodukter att dela ut, vilket passar bra eftersom varje granne har små bebisar..

Ännu en dag med posten att se framemot :)


Vem???

Vem skickar ett (mjukt)paket till Fredrik. Jag är nyfiken så jag dööör.



En avsändare hade ju stillat min nyfikenhet en aning...


Förmodligen är det någon som helt enkelt skickar ett paket till Fredrik, till personen det är avsett för.
Jag får helt enkelt vänta i en timme tills F är hemma och kan öppna det...
 Jag misstänker ändå att paketet är till 5-veckors bebisen. Men från vem???


Ni börjar förstå att jag är helt galen i post va?!?!?


Dinglisar

Igår fick David ett till par Dinglistofflor av en granne. Så himla söta!


Dom blir perfekta när de andra dinglistofflorna blir för små.
Boffa fick ett inbjudningskort, nu är det kalasdags igen!


Logiskt

Igår fick F uppgiften att ringa och boka tid för Pip. Det känns helt rått att man kan ringa och boka en tid för avlivning, men det är för hennes bästa, I know!

Det gäller också att förbereda Boffa på detta och vi berättade det för henne i går kväll. Hon hade tidigare på dagen varit ledsen och pratat mycket om det. Igår kväll hade hon kommit hem från utelek och var på topp. Då kände hon inte för att bli sentimental och ledsen så hennes kommentar blev:

Ja, för hon orkar inte leva till nästa födelsedag



Musse o jag

Nu har Musse Pigg blivit min förebild igen. I senaste numret av chefstidningen säger Anna Almberg, expert på internkommunikation:
"Musse Pigg är idealbilden av en chef
-stora öron, stora ögon och liten mun."


Det finns nog en mening med att Musse sitter på mitt ben :)

Jag vill vara en Musse!


Svårt beslut

Pip är gammal och mår inte bra. Vi tror att hon har slutat äta och hon håller sig borta från oss. En kisse som älskar att få uppmärksamhet och ska gossa tills fingrarna blöder vill inte längre. Hon är 15 år och måste få somna in.
Det har inte varit något lätt beslut, jo om man tänker på henne är det lätt. Men hon kommer bli saknad vår lilla uggla. Hon som alltid har suttit på stolen vid varje måltid för att tigga åt sig sås eller smör. Kissen som räddade fegskiten Tyson från ett överfall. Kissen med skinn på näsan. Vi som levt tillsammans i halva mitt liv, hon ska inte finnas mer.
Jennifers favoritkatt, hon är så ledsen så ledsen. Vi kommer bli en familjemedlem mindre. Det kommer blir miljoner katthår mindre, men vi kommer sakna dig PIP!



Colour Catcher

I fredags fick jag mitt paket med Colour Catcher, pappersarken som ska rädda en från missfärgade kläder.
Jag började fegt och tvättade handdukar i olika färger, vilket fungerade. Senare fick det bli en maskin med blandad 40-tvätt, och det fungerade. Helt sjukt bra måste jag säga. Tvättkorgen blev tom för första gången på jag vet inte hur länge.
Aldrig mer halvfulla maskiner, eller något enstaka plagg i tvättkorgen som måste ligga där och vänta i flera veckor på att matchas ihop med nåt annat.
Jag kommer absolut att använda colour catcher i framtiden! Bra för miljön och ekonomin. Färre tvättar mer i maskinen.

 


Helgen!

Helgen har inte innehållit något bloggande alls, kanske för att Fredrik varit ledig.
I fredags åkte jag och David till jobbet för att äta våfflor och träffa alla goa igen. Det var riktigt roligt att se alla gamla och nya, de såg ut att ha det bra. Klart att jag saknar jobbet nu när jag var där, men ska njuta ett tag till av föräldraledigheten i alla fall. En massa fina kläder fick vi också! :)

David fann sig gott hos veteranerna med barn och barnbarn. Han blev lugnet själv, tills han kom hem. Hjälp vilket kolikanfall han fick. Så det blev ju inte så mycket fredagsmys hos familjen A.

Däremot var han en annan person när han vaknade i lördags. Han låg vaken i sängen och pratade lite.
Lördagen bestod enbart av shopping. Tyvärr bara en tröja till mig själv.

Äntligen köpte jag jackan till David, den bestämde jag mig för långt innan han föddes. Om det blev en pojke skulle jackan bli hans.


Jennifer fick en Odd Molly-inspirerad jacka från HM


På Intersport hittade vi lekstället till henne. 24-timmar senar kommer hennes bästa vän hit med samma kit på sig. Det slår aldrig fel... :)

Jennifer bestämde sig för hatten!





















Klippa håret

Det låter bisarrt, men David behöver klippa sig. Håret är långt och det står rakt ut.
Men jag kan inte klippa och det låter helknasigt att ringa och boka en klipptid, men hur ska jag göra?


Morgonmys




Hjärtat i halsgropen

Det ringde och samtalet kom från "private", ett kort ögonblick övervägde jag att inte svara. Men av någon anledning så gjorde jag det.
Hennes namn kommer jag inte ihåg. Det enda jag hörde var Vårdcentralen. Läkaren sa sist att de ringer bara om provsvaren visar något.
Nu ringde de ju...



Men det var enbart för att läkaren hade missat att jag måste ha remissen med mig. Hon skulle skicka hem den, remissen får jag nästa vecka. Tack o lov för det.


Vill ha

Jag vill gärna ha ett par chinos till våren. Jag har hittat ett par på Lindex som ser ut att kunna funka
Lindex Shop Online - Chinos
Jag får nog göra ett besök i morgon och testa. De kostar bara 199 kr.
Egentligen är det nog inte så smart att handla byxor än, jag har ju några kilon till som ska bort...
Men jag vill ha!


Herregud, vad skönt det var

Idag hos BVC när hon frågade hur det var så började jag beklaga mig över mina leder och min rumpa.
Hon tog det på allvar och tyckte det var konstigt att mina leder blir sämre och sämre. Och menar att jag kanske får överväga att sluta med amningen för att kunna äta medicin. 
Dessutom berättar hon att svanskotan kan "gå sönder" vid förlossningen, och att det tar tid innan det blir bra.

Det var ju inte så roligt att höra, men herregud vad skönt det var att beklaga sig. Men att sluta amma är nog inget David skulle gilla. :) Så jag kör på, bara jag inte blir sämre. Och svanskotan fortsätter göra ont, och det blir väl till att stå ut.
David växer och väger nu drygt 4600 gram och är 58 lång. Superkillen!

 

Barnens favorit?

Nu är det dags igen för lite tester från Smartson. Den här gången söker Smartson 2000 testpiloter till Lithells Barnens Grillkorv.

Klicka på Barnens Grillkorv ovan och anmäl ditt intresse!

Kolla in videon här



Torsdag

Gaaah vad trött jag är. Varit uppe sedan 04.41, David är megatrött men vägrar somna. Nu ligger han brevid mig i soffan och kämpar mot sömnen, men han förlorar nog.

Idag blir det sista dagen för Jennifer på förskolan, i morgon ska hon iväg med pappa och bada. Så som hon har längtat. Nu är Jennifer ett 15-timmars barn och jag tycker det är riktigt jobbigt med tiderna 9-14. Det passar inte rutinerna här hemma. Tack o lov är det bara tre dagar i veckan.
När vi lämnat henne där så börjar min lattekarriär. Jag ska till grannen och mysa på morgonen. På söndag blir det Blingo-träff. Jag vet att söndagen kommer innebära mycket pengar, för jag har spanat in vårnyheterna och det finns massor som jag vill ha.

Efter myset är det dags för BVC besök, idag ska David mätas och vägas. Det ska bli spännande och se hur lång han har blivit, känns som han har dragit iväg på längden. Pyjamaserna är korta i benen...

Därefter hoppas jag på sömn!

Ha en trevlig dag


LG Optimus 2x

Smartson söker nu 5 testpiloter för nya LG Optimus 2x.

Smartson skriver på sin sida:

"Om du blir utvald Testpilot är din motprestation att blogga och betygsätta produkten här på sidan för att på så sätt dela med dig till andra läsare samt LG om dina ärliga åsikter. Vi hoppas att du vill vara med, det är som vanligt helt kostnadsfritt att vara Testpilot hos Smartson. Efter fullföljd testperiod får du behålla produkten! Obs, du använder ditt eget abonnemang under testperioden. Kika gärna närmare på mobiltelefonen här nedan i videon samt på fliken ”Om testprodukten”."

Anmäl dig senast 27 mars.





Hemklickat

Posten gör mig glad nästan varje dag.
Igår kom paketet från Strössel. Jag halkade in där i lördags för de har 20% rabatt på pyjamaser. Men jag hittade allt annat utom pyjamas såklart.





Nackspärr

David har börjat lägga till med en obekväm sovstil. Det är tungt nog att bära omkring på honom, men när han slänger huvudet bakåt så blir det ännu tyngre.
Men han verkar ju må bra och det är huvudsaken!




Dessa strumpor

Det är hur svårt som helst att få strumporna att sitta kvar på David. Jag köpte ett gäng olika strumpor innan han föddes, och mot mina principer köpte jag även lite tjockare strumpor. De som jag gillade minst att köpa är de bästa. Ge mig 100 par, jag kommer inte använda något annat.

De här är de enda strumporna som sitter kvar på fötterna.

Ett par noppriga Nowali strumpor. Helt klart mina favoriter!

Jag såg att HannaZ tipsade om Polarn o Pyrets strumpor. Som också verkar sitta på plats.




Utvecklingssprång väntar runt hörnet

eller är vi mitt i det?

Något som är helt sant är ju att David är känsligare nu än som nykläckt. Det räcker inte alltid med mat, torr blöja eller att hålla honom.

Vid 5 veckor sker det första stora utvecklingssprånget. Det är sinnen, inre organ och ämnesomsättningen som förändras.
Bland annat gråter barnet riktiga tårar, vilket jag upptäckte på David igår. Han är vaken längre stunder och ska se sig omkring. Allt enligt


Han vill gärna ligga på i famnen med huvudet hängades neråt, inte alls skönt enligt mig.

Jag väntar fortfarande på leendet, men han ler gärna precis innan han somnar in. Igår skrattade han till och med.

Matsmältningen blir bättre vilket ska resultera i mindre spyor och rapar. Jag tror David har ett tag kvar dit, eller vad säger ni?





Bästisarna

Jennifer och S är superbra kompisar. Ibland har de perioder då de inte kan slita sig från varandra. Förra onsdagen när Jennifer skulle iväg till ridningen försöker S med alla medel att få Jennifer att stanna hemma. Och  det krävdes inte så mycket förrän hon säger att hon inte vill rida.
Det hela slutade med att S följde med på ridningen istället. Vid matbordet var tjejerna lite för trötta.
Jennifer började sjunga om en naken militär med snopp och gevär som fanns under bordet. Självklart var ju snopp det roligaste.
S som är duktig på att hitta på och få det till "sanning" säger:
"När pappa är under bordet brukar vi säga att det är en huggorm där"



1 månad

Idag blir David 1 månad, hjälp vad tiden går fort! Nu är det dags att börja med D-dropparna!




Äntligen!



Äntligen! Idag kom min mobil med posten. Jag har ju varit utan i en vecka. glömde den hos min syster sist.
Tack Anso för att du skickade den! Nu kan jag börja ha kontakt med omvärlden igen :)


Rykten

Jag har varit hemma i drygt en månad, men kollar fortfarande min jobbmail, det är stört. Men jag gör inte så mycket med den, ska något åtgärdas vidarebefordrar jag det. Men jag "jobbar" inte. Ibland får jag mail från min förra kollega och vän, som jag tyvärr träffar för sällan.

Idag fanns ett sådant mail i min inbox. Jag gillar mail och blir glad när det inte står 0 i inkorgen. Idag var det ett extra roligt mail.
Världen bland "oss" är liten, man byter jobb och hittar alltid någon som känner en tidigare kollega eller nåt.
Nu hade Hanna den kontakten, en konsult som är på en arbetsplats där jag var för två eller kanske tre år sedan.
Det här är vad den konsulten hör om mig:

" de talar fortfarande om Maria Andersson och säger att hon var helt fantastisk!"

Min bild av in min insats var ju att jag "bara" gjorde mitt jobb.

Hur roligt är inte det att få höra?! Jag kommer leva på de här orden hur länge som helst!

Tack Hanna för att du berättade!


Måndag

Go morgon!

Nu är det måndag, men för mig spelar väl veckodagen ingen roll, eller? Det skulle vara för postens skull då. Idag väntar jag tillbaka min mobil, lovely! Den är saknad.

David börjar få regelbundenhet i sin nattsömn, vaknar var 3:e timme. Även idag fick jag sovmorgon till kl 6, men det berodde på att han var vaken mellan 2 och 3. Tänk att man ändå fungerar rätt okej trots brist på sömn.

Klockan är 07.20 och Jennifer börjar vakna, jag hör lite jäspningar från hennes rum. Hon är så superduktig, vid åtta säger hon till att hon vill gå o sova. Hon sover hela natten och skulle vi sova när hon vaknar så pysslar hon lite för sig själv.

Idag ska jag rensa lite i Boffas garderob och få ut lite på Tradera



Frukost på sängen

Idag blir pappa serverad frukost på sängen.
Visst är vi snälla!? :)




Tävling-Strössel

Var med och tävla om ett valfritt barnplagg hos Strössel



Just nu har de också 20% rabatt på alla pyjamaser och nattlinnen. Jag kunde inte låta bli, jag har redan klickat hem lite kläder!



Hur kan han

Jaha, då var det lördagkväll då. Kvällen som jag oroat mig för. Fredrik är ute med sina jobbarkompisar, Y-fest. Jag har sedan David föddes somnat vid åtta varje kväll, det är innan någon annan i familjen somnat.
Hur bra känns det när både Jennifer och David är vaken längre...
Men ikväll var det bara att bita ihop, så jag har städat och tvättat. Det är förenat med sovfara för mig att titta på tv.
David somnade vid sextiden efter att ha ätit massor. Han gnällde till en stund senare, jag sprang inte till honom.
Senare gick jag för att titta till honom. Det är helt galet, men ibland när han sover får jag abstinens och måste fram och titta,känna och lukta på honom.
Men med tanke på vad jag hittade, ville jag varken känna eller lukta på honom. HERREGUD vilken kräka.



I morgon kanske det blir ett sånt här kort men på en något äldre man, ha ha.
Han tror att han ska få sova och bara mysa runt, men det kan han glömma!

Som ni förstår har David badat ikväll och tvättmaskinen går för fullt.

För någon natt sedan vaknade jag mitt i natten av att han kräktes, jag tände lampan och hittade en pöl i ögat, David fortsatte bara sova...


Nya tester på gång

Jag har fått möjlighet att testa Colour Catcher genom Smartson

 


Så nu ska jag blanda alla möjliga färger i tvätten och slippa missfärgningar. Jippie!

Hoppas att det fungerar bara! Någon som testat?

Paketet kommer under nästa vecka så jag återkommer med resultat senare.



Bloggtävling

När vi ändå är i gång, så varför inte vara med och tävla om 1 000 kr på HM? Gärna för mig!

Besök Tourn och följ intstruktionerna.



Tävla- doppresent

Vill du också vinna en snygg pall från Bonde of Sweden? Var med och tävla!

Pallen är så otroligt fin, vinner du väljer du namn i pallen!






Utfrågning

Höger- eller vänsterhänt:
Vänster!
Hårfärg?
Mörk
Ögonfärg?
Grön
Soluppgång eller solnedgång?
Solnedgång!
Syskon?
Japp, minst bland alla
Favoritmånad?
Augusti. Sol och värme 
Vem ringde du senast?
Mamma så klart
Vem ringde dig senast?
Amanda
Hur löd ditt senaste sms och till vem?
Hmm… "Vi kommer om fem min"
Vad är dagens planer?
Bada David och handla, fredagsmys
Föredrar du att ringa eller skicka sms?
sms faktiskt, men drt beror på till vem
Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda?
Skilda, pappsen lever inte längre =(
När såg du senast din mamma?
Det är inte ofta, men i söndags träffade jag henne!
När vaknade du idag?
Har jag sovit???
Vem fick dig att skratta senast?
Sveriges värsta bilförare
Är du för ung för att äga vinylskivor?
Tyvärr inte
Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar!
Sover du med eller utan kläder?
Jag tycker bäst om utan, men nu sover jag med. Det är så kallt att kliva upp på natten
Hur många landskap har du bott i?
Ehhh… Få se nu… Gästrikland, Hälsingland, Götaland, Stockholm och Uppland, 5!
Har du någon gång spytt på fyllan?
Ja, alldeles för många gånger. Dom tiderna är över nu!
Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Barfota!
Humör just nu:
Trött, va tror du!?
Favoritgodis:
Allt!
Är det nåt du absolut inte äter:
Matrester
Vad sa du senast:
Hur ska jag komma ihåg det?
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då:
Ingen aning
Sommarplaner:
Njuta av sommaren tillsammans med familjen, var? Ingen aning
Fisk eller badkruka:
Badkruka, det är för kallt i vattnet
Hur många kuddar sover du med:
en!
Favoritväder:
Sol o värme så klart!
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med:
Mobil, dator och Fredrik som kan rädda mig!
Spelar du nåt instrument:

Morgon- eller nattmänniska:
Morgonmänniska, men nu är jag en dygnetrunt människa ha -ha
Sparare eller slösare:
Slösa ekonomiskt!
Bästa film:
Gillar inte film
Tror på liv på andra planeter:
Ja!
Tror du på mirakel:
Ja!
Ser du dig själv som tolerant mot andra:
Ja, ibland för tolerant
Är du kittlig:
Ja!
Snarkar du?
Ja!
Stjärntecken?
Jungfru
Rädd för insekter?
Ja ganska, de är mest äckliga
Äckligaste insekten:
Spindel!
Största svaghet:
Vill vara snäll mot alla
Det här är jag bra på:
Shoppa, putsa fönster och analysera sönder mig
Bästa bok?
Stieg Larssons
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?
Flyga!
Vad vill du jobba som?
Hemmafru :)
Pizza eller hamburgare?
Pizza!
Skriver du dagbok?
Bloggar
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans?
Har redan åkt dit, två tatueringar och 3 piercingar, inga piercingar kvar dock
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.)
Välstädat!
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump?
Aldrig
Vilken hand håller du gaffeln i ?
Vänster
Är du rädd för blod?
JA
Saltar du på maten?
Bara tomater o keso
Gillar du att sjunga?

Anser du att du är stark?
Ja, psykiskt
Brukar du sola?
Mmm
Vad gör du om du får hicka?
Hickar
Använder du knark?
Nä!
Kaffe, te eller inget?
Kaffe o te
Har du en besatthet?
Godis



Prioritera

Vad svårt det är att prioritera sin tid. Nu har David äntligen somnat, jag borde städa och har lusten. Men jag vill också ha lite tid framför datorn, att bara sitta ner och koppla av.
Hur ska jag få det att gå ihop?

Men jag får nog börja med städningen.


Inredningsbloggar

Spana in inredningsbloggar och låt dig inspireras.

Inredningsbloggar



 

Fortsatt oro

David skötte sig fint hos barnvakterna, han sov när jag kom tillbaka. Det var klockan 9, nu, nästan halv ett lyckades jag få honom att sova igen.
Den större damen skötte sig mindre bra, hon och Alma bråkar ganska ofta. Och till förskolan gick Jennifer 500 meter före Alma. De är söta de små tjejerna, ena minuten är de bästisar och nästa så bråkar dom.
Alma blev väldigt ledsen när jag skulle gå hem, inte för att hon inte fick följa med, utan för att David skulle följa med mig. Min, min säger hon och tårarna rinner ner för kinderna.
Alma får vänta några veckor till sen får hon en egen lillebror.

Hos doktorn gick det snabbt. Jag fick inte vänta i mer än 5 minuter, dessutom var det doktorn själv som hämtade mig.
Han klämde lite och beslutade sig för att remittera mig för punktion biopsier (vävnadsprov). Jag har ångest!
Dels för att resultatet kan vara skrämmande, men också för att undersökningen är smärtsam.

Så här står det på Vårdguiden:

Biopsi (vävnadsprov)

Biopsi är ett vävnadsprov som tas från kroppens organ. Provet undersöks sedan i mikroskop, där läkaren kan se om det finns någon sjuklig förändring i organet. En del biopsier tas utan bedövning, andra under lokalbedövning eller narkos. Det finns en liten risk för inre blödning vid vissa biopsier. Därför får du kanske ligga kvar en stund för observation.

Det finns olika sätt att ta en biopsi beroende på vilken del av kroppen som ska undersökas. När man tar cellprov från inre organ, till exempel prostata, lever, bukspottkörtel eller lungor, men också från bröst, används ofta en fin nål kopplad till en spruta som suger upp celler. Metoden kallas finnålsbiopsi eller punktionsbiopsi. Om ett större vävnadsprov ska tas används en grövre nål, kniv eller tång.


Jag lämnade också ett blodprov. Jag var helt ensam och rädd! När jag skulle stickas ville jag bara ringa mamma. Vilken tönt jag är.
Nu kommer jag har oro och ångest som förföljer mig till nästa vecka då jag ska ta detta hemska prov.

På vägen hem var jag tvungen att muntra upp mig själv, det fick bli tulpaner till barnvakterna och persikakvistar till mig själv.
I morgon ska det komma snö, men jag vill ha vår! Mycket färg ska det vara, därför passar dessa




Dr besök

Go morgon!

Den här natten har varit okej, men det är inte okej att jag ska gå o sova kl åtta varje kväll. Ändå sov jag två timmar på dagen igår, hur skönt som helst.

Idag, snart, ska jag iväg till doktorn. Jag tog tag i mitt liv och bokade en tid. Knölen ska undersökas, det är inte utan ångest. Men jag vet att det är det enda rätt, face the truth!
Det brukar ju bara vara normalt med mig när jag till slut går iväg till doktorn, så jag hoppas innerligt att det är normalt idag med.
David ska jag lämna till barnvakt för första gången. Hoppas att det går bra. mitt probelm är bara att tajma in amningen så sent som möjligt.

Idag hinner jag inte med någon vila, det är städning som står på agendan. I morgon kommer svärisarna. Vore ju trevlig om det såg okej ut i alla fall!

Wish me good luck!


Försvar

Jag gjorde ett tidigare inlägg om att pappa kommer undan lätt, men riktigt så är det inte. Det var skrivet tidigt på morgonen och med en stor portion egoism.
Jag tyckte nog bara synd om mig själv där en liten stund.
Okej att jag tar nätterna och är aptrött. Men vi har det nog himla jämställt ändå. Det finns liksom inga andra krav på mig, att disken ska vara fixad, eller att tvätten ska vara tvättat, vikt, manglad och inlagd i skåp, eller att maten ska stå på bordet. Så han kommer faktiskt inte undan så lätt! :)
Fredrik vill bara att jag ska hitta tillfällen på dagen då jag faktiskt kan sova. Det är heller inte han som försvarar sig med det dåliga humöret, det är jag som valt att göra så här för att jag ska slippa bli arg på honom på natten.
Dessutom jobbar ju han heltid och mer än så, och om han inte får sova så kan ju konsekvensen bli att flygsäkerheten drabbas, vilket jag inte vill ha på mitt samvete.
Jag beundrar er andra som ändå lyckas hitta sätt att dela natten. Fredriks nattarbete väntar några månader till!


Fredrik är bäst!


Tidsbrist

Usch, jag har inte bloggat på flera dagar. Det beror inte på att jag haft en bloggtorka, det beror helt enkelt på en sak, DAVID!
Vår smekmånad är över och han är vaken twentyfour och gnäller mest hela tiden.
Nu har jag lyckats få honom att sova i vagnen, ute! Hoppas han sover länge för jag har mycket att göra och han har mycket sömn att ta igen.

I söndags var vi på släktträff, träffade syskon med familjer. David och Jennifer fick en massa presenter, mest kläder, vilket är uppskattat.
Igår var det dags att ha den första outfiten på sig.



Men en tvättmaskin senare så såg det ut så här:


Jennifer blev ju heller inte utan paket. Hon fick bland annat ett par coola solglasögon.
Hon gjorde sommar direkt, klänning och solbrillor.


Hon är sååå snygg!


Mama Mia

Jennifer sjunger Mama Mia:

Mama Mia, here i go again, lutti lutti raj raj.


Pappa kommer undan lätt

Hemma i vår familj, där kommer pappa undan alldeles för lätt. Vi har tidigare haft diskussionen om att han sover hela nätterna och att jag är trött på dagarna.
Han hävdar bestämt att det inte finns så mycket för honom att göra på natten. Det är ändå bara amning som gäller.
Visserligen ska det ammas, men det är ju inte så att det bara är att lägga tillbaka bebis i sängen och somna om.
Vid vakenperioden kl 5 är han vaken 1,5 timme, men ammar i tio minuter kanske. Här finns det mycket pappainsats att göra.

Det här måste jag ändra på, kanske. För jag vet att F inte är den trevligaste att vara med när han är trött. Lilla minsta skrik så blir han galen. Och då vaknar jag och är tokirriterad. Så det kanske är bäst att jag tar natten ändå! :)

Hur funkar det hos er?


5 är tiden

Ska vi börja tala om några sovrutiner så är ett säkert, vakna vid 5 och fortsätta vara vaken.

Jag som är ovan att vakna på nätterna har länge tyckt att David vaknar lite för ofta. Men när jag tänker efter så är det faktiskt bara 3 eller fyra gånger per natt. Vid tolv, sen vid tre. Då är det inga problem att få honom att somna om.
Sen vaknar han vid 5, då är det bajsrace. Då behöver jag inte ens tänka på att försöka få honom att somna om, det är bara att kliva upp. Och med den inställningen så går det lättare att vara vaken.
Nu är klockan halv sex, så om en halvtimme, timme, så sover han igen. Själv har jag redan startat dagen, första maskinen tvätt är igång.
Det är ingen idé för mig att sova mer, vi ska ju ändå upp vid sju. Vår ambition är att komma iväg vid 9, då åker vi mot Sandviken! :)

Nu ska jag gå iväg och byta tredje dijonsenapsblöjan!

Go morgon på er!



Oro och ångest

Igår fick jag en otrolig ångest när jag väntade på parkeringen. Det som utlåste ångesten var ett pensionärspar som parkerade bilen brevid.
Jag fick ångest när jag tänkte på att jag också kommer bli gammal med krämpor. Hela dagarna består av att äta mediciner och känna smärta.
Jag vet att det inte behöver bli så, men att vara gammal innebär ju närmare döden om man nu ska dö av ålderdom.
Jag tror att det hänger ihop med den smärta jag haft efter förlossningen, foglossning. Det har varit fruktansvärt, mycket värre än under graviditeten. Min tröst har hela tiden varit att det blir bättre, men det blir det ju inte som pensionär.
Usch, ångest igen!

Jag går också och oroar mig för knölen jag hittat under armen, tänk att få beskedet att det är cancer eller något. Fruktansvärt att få beskedet att det är obotligt. Så på måndag ska jag ringa och beställa en tid hos en läkare.

Jag hoppas att det här också är dessa förbannade hormoner som spökar och att det blir bättre.

Nu ska jag lördagsmysa med familjen, det blev inte så mycket fredagsmys. Jag gick nämligen till sängs kl åtta igår.
Och så ser jag framemot morgondagen då vi ska hälsa på mina syskon och syskonbarn. Det ska bli riktigt skoj!

Go kväll!


Tävlar

Nu hoppas jag på en mössa från Newbie, Kapp Ahls märke.





Var med och tävla du också!



Cult

Om jag har problem med att shoppa kläder och skor så har jag inget problem att shoppa inredning.
Besökte min älsklingsbutik igår, lite snabbt, och fick ihop lite saker.

En ny tvålflaska, nu är det vår och då får det bli rosa.


Den gröna jag hade tidigare fick flytta upp till badrummet. Så dit behöver jag köpa en svart för tandborstar. Den känns lite övergiven som ensam.

Till fönstret fick det bli dessa ljushållare


Dem ska jag köpa mer, det får plats flera och det finns ju fler fönster!


Kjell

Vi har en Kjell i vår familj, Tyson. Plasta e va fan de e (Kjell Ullared). Tyson älskar allt som helter plast. Varje gång vi kommer hem med påsar från ica eller nån annan affär hoppar han på påsarna och slickar och slickar.

Idag hörde jag ljudet, men visste inte varifrån det kom, för i hallen där han brukar gå till attack fanns inga påsar och där stod ju jag. Kollad in i köket och hittade honom vid spisen




Pimpad lillebror

Jennifer pimpade lillebror i morse




Bebisbrev





To do



Tuttar

Idag efter Jennifers duschning kom jag in med David på armen. Jennifer hade en handduk om sig, den åkte ner. Hon säger
- Hjälp, han får inte se mina tuttar.


Mysstund



En är gladare än den andra :)

Herregud vad jag älskar er!




Snabb leverans-I like

För några år sedan var jag verkligen en shopoholic, det har lugnat ner sig. Jag vet inte hur många gånger jag har knappat hem en massa saker från nätet, men när jag kommer till kassan och ska betala, då stänger jag ner allt. Sen står jag i min garderob varje morgon och svär över att jag inte har några kläder att ha på mig.
Det är ett stort irritationsmoment, att jag som gillar nya kläder och skor inte shoppar.

Men i förrgår så slog jag till, för att bygga upp vårgarderoben. Jag klickade hem två klännigar från Nelly på rean.
Och redan igår så låg paketet i brevlådan. Jag gillar snabb leverans! Det blir lite roligare att shoppa då liksom :)





Soldyrkare

Det är säkert 30 grader i huset nu när solen skiner. Man söker sig till skuggiga platser och önskar ibland att man hade mindre kläder på sig.
Men det finns två hårbollar som söker sig till de soliga platserna, de borde ju stekas i solen..



Grattis Pip, du är 15 år idag. Hipp hipp hurra!
I morgon väntas en annan födelsedag, Sandra!


2 veckor

Tiden går sjukt fort, idag är David 2 veckor. Men det känns som att han varit hos oss mycket längre.

Ibland blir jag lite sentimental och får ångest för att tiden går just så fort. Det här är sista dagen jag håller i en bebis som är två veckor. Det är ju så mysigt. Men varje sak har ju sin charm, det är klart att det också finns stunder som jag ser framemot att han faktiskt kommer reagera med ett leende när han ser mig. Men jag älskar verkligen de små bebisarna, framförallt fötterna.
Fötter är för mig annars något äckligt, men bebisfötter mmmm så gossigt.



David är grinigare nu än tidigare och jag kan liksom inte göra honom nöjd. Tack o lov så är det ingen stressfaktor för mig, men det är aldrig roligt att ha en ledsen bebis.


Sova

Min plan för dagen var att kliva upp tidigt för att sova efter att Jennifer gått till förskolan. Nu är klockan 12 och jag har fortfarande inte sovit.
Det är så typiskt. Det är både mitt och Davids fel. Han sover kortare perioder och själv hittade jag en massa tvätt och disk att ta hand om. Dessutom fick jag tillfälle att ringa Anso, det var inte igår. Att ha kontakt med vänner är så viktigt, men jag är så dålig på det.
Ett samtal avklarat! Få se om jag nu kommer ihåg att ringa Alex ikväll :)

Dessutom ska jag väl höra av mig till syskonen med! Herregud vad samtal det blev helt plötsligt!


Föräldrabibeln

Tack o lov, jag hittade boken. Det är verkligen läge att läsa boken igen. Den var till stor hjälp när Jennifer var liten, och den kommer nog vara till stor hjälp nu med.

Ett måste i varje förälders bokhylla.



Växa och upptäcka världen är namnet på boken.


volvo

Här är den, vår nya bil. Bilden är kass, men hur bra kan en Volvo göra sig på bild? :)






Tidig morgon

Vi är uppe innan 6 idag. Herregud vad tidigt! Men jag planerar verkligen för att sova när Boffa är på förskolan, hon ska dit kl 9. Det är bra att David också är vaken nu, större chans att han faktiskt också sover då. Annars blir det ju kört för mig. Fredrik är på jobbet och vardagen börjar krypa på.



Tävlar



Jag tävlar hos Theodora


Hela helgens bloggande

Nu har jag nog bloggat för hela helgen.
Jag har dock någonting att visa min bror, han vill se bilen. Jag kommer nog fixa det, men inte när Fredrik är i närheten, han blir så stolt då. Han håller fortfarande på att visa mig alla finesser med slagskeppet. Jag kommer ha fullt upp med att undvika att repa bilen.


Shoppat

I fredags fick jag ju tillfälle att shoppa lite. Men jag dödade glädjen rätt snabbt. Ja, faktiskt redan efter första affären.
Jag hittade två bodys och två byxor samt lite wallies. Redan där blev jag rånad, 1 000 kr fattigare. Precis brevid ligger en jättefin inredninsbutik som jag hade tänkt spanat in, men nä! Inte heller blev det barnaffären brevid
heller.

 

Tvättstugen blev fin i alla fall


Det blev raka vägen till HM.
Där blev det pyjamas för hela slanten. Det behövs mer pyjamaser än kläder här hemma. Att amma i mörker är inte vad jag klarar. Därför innebär det en ny pyjamas efter varje amning.

 


Egenvald outfit

Så här blir det när Boffa får välja sin egen outfit.



Hon som var sjuk tidigare i veckan, en liten förkylning. Men icke. Jag om någon borde ju förstå att det bara var början.
Vi har varit uppe sedan halv fyra i natt, Boffa har råkat ut för en öroninflammation och har jätteont.
Nu blir det till att besöka en akutmottagning och få lite mediciner.

Fredrik får vakna först, han får ta henne dit. Han är värre en ett spädbarn på att sova nu. Han sover 21 till 9 varje dag och är helt trött på dagarna. Jag förstår inte varför?
Det är ju jag som är uppe på nätterna och springer upp och ner för att serva bebisarna.
Män alltså... :)


Vitlök

Tillhör du den som alltid kontrollerar kvitto eller kollar priset på varorna i butiken? Det gör inte vi. Vi tittar på datum det är allt. Men sen får saker och ting kosta vad det kostar.
Men i fredags när jag var o handlade ensam tyckte Fredrik att det blev sjukt dyrt. Av någon anledning så stoppade jag på mig kvittot och tittade.

Jag hade tydligen handlag 5 kilo vitlök, vem f-n använder 5 kilo vitlök. Inte konstigt att det blev dyrt.
Jag var där igår för att få tillbaka lite pengar. Min vitlök kostade 4 kr.



Undrar hur många gånger vi har betalt för mycket av någonting? Jag ska nog börja titta på kvittot i framtiden!


Smartson

Igår testade jag Dr Oetkers pizza, speciale. Jag är ingen digger av djupfrysta pizzor. Ungefär lika lite som uppvärmd mat, alltså matrester.
Jag tillhör världseliten på köpelunch, allt för att inte äta matlåda.

Men jag måste säga att jag är positivt överraskad. Botten var fluffig och god, jag gillade verkligen den här pizzan. Den kan jag absolut tänka mig att köpa i framtiden. Smarr!




Väntar på våren

Igår gjorde jag ett litet besök på Lindex. Jag hade 30% rabatt på ett plagg, så jag passade på liksom.
Det hade ju kommit in hur mycket fint som helst, både till mig och till mina bebisar. Jennifer hittade ett par skor hon blev helt kär i.
Jag hade lite bråttom, och prova skor brukar ta sin tid. Jag sa att vi kan köpa skorna en annan dag. Men hon kontrade snabbt med att då är nog skorna borta.
Så det var ju bara till att testa skorna. Och de fick följa med oss hem!



Nu väntar hon på våren!


Äntligen

Det känns riktigt bra att jag kan slänga min muddbyxor. En vecka och två dagar efter förlossningen är jag i mina byxor igen.

Även om jag känner mig som en mjölkkossa, så har det ju sina fördelar.




FREDAG

Äntligen fredag! Även om jag är hemma så är det ändå skönt att det är fredag. Fredagsmys och vi är lediga tillsammans, chanserna för shopping ökar :)
Å idag är ingen vanligt dag, för idag ska vi hämta vår nya bil! Jag bryr mig inte så mycket, men jag vet att mannen i huset är nog glad hela dagen idag. Men det innebär också att jag har en bil och att jag kan shoppa lite extra utan att han blir galen.

I förrgår när vi var på NetOnNet så gick jag direkt till det vi skulle ha. F fastnade någonstans i butiken, när jag hittade på honom så säger han
Det är ett kanonpris på den där 55 tums led:tv.
Jasså.
Men vi får inte plats med den i bilen.
Vadå kanonpris, 12 000 kr. Herregud när jag köper en tröja för 70 kr så har vi inga pengar. Men när män spontanshoppar eller hittar något, då finns det alltid en slant att lägga undan! Märkligt!!!


Nu vill jag att klockan går så att jag får höra något från EPA-familjen.


Just nu sover männen där uppe och vi tjejer är uppe med tuppen. Men det största och bästa av allt var att David sov i sin egen säng i natt, hela natten! :) Duktig du är David!


Överraskning

Som hemmatant på heltid brukar ju posten vara en rolig sak som händer i mitt liv. Säger en hel del om mitt liv, men jag gillar att få post!
Och idag var det extra roligt, det låg ett megastort paket i brevlådan. Jag förstår inte hur det kom in, för jag fick inte ut paketet. Men med lite våld så fick jag det i min hand.
Paketet kom från Göteborg och familjen Jurenson/Larsson. Så överraskande och roligt. Ett paket till Jennifer och ett till David.
Jag har ju inte haft någon grinperiod efter förlossningen, men när jag hade paketet i min hand så kom tårarna. Tänk att vi har så många fina människor omkring oss. Då tänker jag inte bara på de som skickar paket så klart, utan på alla som på olika sätt har grattat och hälsat.
Några tårar senare njöt jag av en promenad i solen och snöslasket. Jag har aldrig gillat slask men idag var det riktigt härligt att plaska runt! Jag vill ha vår nu!



Jennifer blev jätteglad över att ha fått paket. Och pärlorna är uppskattat.
Efter en stund frågade hon
-Varför köpte de pärlor?

SuperTACK!




Egentid

Ha, jag har hittat sättet! David har börjat få lite mer vakentider, vilket är roligt. Han tittar sig omkring och vill liksom vara med. Hans ögon har blivit annorlunda på en vecka bara. Från det där dimmiga till lite klarare blick. Nu väntas leendet också när han ser en. Om jag nu är nåt att le mot :)
Det finns tusen fina bilder på mammor som ammar sina barn, och det är en härlig stund. Men inte hos oss, för här är det vilkanutbrott varje gång amningen kommer igång och alla blir nersölade. Lilleman vill gärna amma och sen göra ett break, sen precis när han ska till att somna så ska han amma igen. Men bara för att sätta igång vilkanen, inte för att han vill ha mat.
Napp var lite för tidigt att ge, han tappade tekniken med att amma. Idag har jag prövat andra metoder för att få honom att somna ändå. Vi har myst i sängen tillsammans, han har legat i sin säng, han har blivit dragen i barnvagnen. Tror ni nåt hjälpte?
Nä, jag gav upp och satte honom i babysittern för att jag var tvungen att fixa med tvätten. David har inte ett rent plagg kvar. Han fick helt enkelt sitta i tvättstugan och titta på. Vilket han var supernöjd med. Och vad händer? jo jag startar torktumlare och tvättmaskin, vänder mig om för att titta på sötnosen och då sover han! :) ♥




Så mycket känslor

Att den här godingen flyttade in till oss skapar känslosvall hos alla. Vem kunde tro det?



Katterna är helt tossiga och skriker och jamar omvartannat. Pappsen är väl den som är som vanligt, förutom att han klagar över ryggvärk. Men ingetning ska väl vara som det var tidigare.
Själv slits jag med dåligt samvete hela dagarna. Jag har stora förväntningar på Jennifer och vi hamnar i konflikter hela tiden, vilket efteråt ger mig dåligt samvete. Hon hade ju faktiskt hoppats på en glad mamma när bebis hade kommit. Men det är inte riktigt så än. Jag ser henne så stor och tycker hon ska klara av mer saker än vad hon gör. När jag tänker efter så är det mer saker än vad jag förväntade mig för två veckor sen. Så det är mina krav som är orimliga. Jennifer pillar och fixar mycket med honom och jag blir som en hönsmamma som måste bevaka. Jag är livrädd att hon ska göra honom illa, men jag vet att hon inte skulle göra det. Hon förstår vad som är att göra illa. Men jag kan ändå inte släppa det. Hon själv tycker att jag bara skäller på henne.
Idag när hennes kompis var här fick hon värsta känsloutbrottet. Kompisen ville hämta Davids strumpa och då blev hon mycket ledsen. Det var inte hennes lillebror och inte huset heller. Hon har mer känslor för nykomlingen än vad jag trodde. Det blev liksom inte frid o fröjd. Hon blir arg på sina kompisar och jag blir arg på henne. Sen blir jag arg på mig själv som beter mig så. Hur svårt ska det vara att vara mamma?

I det stora hela fungerar det bra. Nu har hon åkt iväg med pappa på ridskola, få se hur kvällen fortsätter.
Själv ligger lilleman i soffan och sover, så jag ska passa på att ringa mamma. Sen ska jag samla mig och vara den pedagogiska mamman resten av kvällen.

Ha en trevlig kväll!


Sol

Den här natten var bättre, och Jennifer mår bättre. Vilket hon gärna påtalar för då kan hon pussa på lillebror mer än ofta.
David har nog bara varit vaken vid tre tillfällen, eftersom jag är ovan så tycker jag att det är mycket. Men så är det bara att tänka tillbaka då Jennifer var liten, där var jag vaken en gång i timmen.
Däremot tycker jag att David är känsligare och snuttigare än Jennifer. Är det manligt och kvinnligt kanske :)
Sötnosen sover nu och jag ska försöka hinna borsta tänderna innan lunch idag. Jag och Jennifer ska ta en promenad med David. Premiär för promenad i området! Idag lyser solen äntligen och nu väntar jag bara på plusgraderna.




Present

David har fått en del presenter från de vi hittills har träffat. Goda bullar från grannen, sångbökcer och dinglisar och kläder. Alltid roligt och uppskattat. Tack alla!
Igår kom F hem från jobbet och hade fått en snuttefilt av sin chef, oväntat men roligt. En Thildesnuttis, jättefin. nästan för fin för att använda den till en snuttis med allt klegg som kommer hamna på den.




Smartson

Igår kom det hem ett brev från Smartson.  Det var inte mer spännande än att jag ska testa Dr Oetkers pizza tradizionale.
Men vem passar inte det bättre, än mig. En ammande kossa som äter allt som går att tugga sönder.


På självaste varchecken står det dock att den inlöses mot kladdkaka, så vi får se vad jag kommer hem med. Kladdkaka är ju inte fel det heller!


Klädproblem

Jag har enorma klädproblem och skulle faktiskt kunna hamna i en depression på grund av detta. Det är inte mig vi prata om nu. Det är kläder till David, varför skulle det nu bli en pojke när jag ville handla tjejkläder?

Vi köpte en "liten" garderob innan David föddes, med de få könsneutrala kläder som fanns. Det blev så klart mycket svart, vitt och randigt (svart, grått). För överenskommelsen var att så fort bebis kommit skulle jag shoppa.
Och det tillfället fick jag ju också. Men herregud det fanns ju inga plagg över huvudtaget. Jag hittade inte ett enda plagg. Allt jag så var de söta tjejklänningarna och kjolar. Jag har inget emot att David har något rosa på sig, men att ha klänning är inte riktigt rätt, känner jag.

Nu letar jag lite på nätet, för det brukar vara min räddning.

Det här kan vara något:

Okay Baby Body SEK 159, Me Too - NELLY.COM John Ls T-shirt SEK 149, Fixoni - NELLY.COMBear Pants SEK 249, Ej Sikke Lej - NELLY.COM

Allt från Nelly


Gillar

Jag har hittat ett jättefiint överkast till Jennifers säng. Det kommer från Zara home och finns att köpa på Ellos.




Lite konstigt att Ellos fungerar som postorder igen. Det var ju inte riktigt därifrån man ville ha sina kläder när man gick i skolan precis...


1 vecka

Tänk, David har hunnit bli en vecka. Det är med rasande fart det går. Det är verkligen bland det bästa som finns, att få ett barn.
Nu har vi två underbara barn och jag njuter verkligen av varje sekund. Men känslorna är många, vilket också kan ge mig dåligt samvete ibland. Men jag är snabb nog att komma på att det är hormonernas fel.

David och jag har inte riktigt kommit överens om när vi sover, han sover hela dagarna för att ha sina vakenperioder på natten. Men han är lättsam, han skriker faktiskt bara när det är dags för mat, eller när det kniper i magen.
Att vara hos mig är bäst, och äter gör han mer än gärna.

Fredrik har varit ledig i en vecka och det har verkligen varit skönt. Han jobbar sin första dag idag och då blir ju Jennifer sjuk så klart. Hon har skrikit hela natten och varit vaken oftare än David. Hjälp hur gör man? I natt fick jag sova mellan sjuklingen och David, det var bara att vända sig om varannan gång. Fredrik skickade jag in i gästrummet. Romantiskt, jag vet! <3
Jag har länge beundrat ensamstående föräldrar, och efter den här natten gör jag det ännu mer! En guldstjärna till alla ensamstående som fixar det!

Nu ska jag försöka hinna planera en matsedel för några dagar framåt innan det är dags att ta fram mjölkmaskinen igen.


Ha ha, man ser hur trött Jennifer ser ut, gissa hur jag ser ut ? :)


Smartson söker testpiloter

Smartson söker testpiloter, bli en!

Just nu söker de testpiloter för Rydbergs Bearnaisesåser


RSS 2.0