Veckans företag

tretti.se är just nu det bästa stället att handla på. I alla fall om man tänker service. För cirka en månad sen köpte vi en blender, jag är supernöjde med den. Men tyvärr så blev det en spricka i kannan så den har stått i några dagar.
I förrgår mailade jag tretti.se och undrade vad jag skulle göra. Jag fick extremt bra service och de svarade snabbt.
I går pingade det till i telefonen från posten" Ditt paket från tretti.se finns att hämta på.." WHAT???

Tretti.se skickade helt enkelt en ny blender till oss. Herregud, det var inte vad jag hade förväntat mig. De frågade inte ens efter bilder på att kannan verkligen var trasig. Tänk om jag ljög?
Riktig bra service. Så nu har vi 1 ½ blender. Så om jag är rädd om kannan kan vi bara byta ut motordelen när den slackar efter.
Och det blir långt fram i tiden eftersom det är 5 års garanti på motorn.

Veckans företag är helt klart tretti.se




Hittegods

Go morgon. Nu är det sig likt i familjen igen. Det är bara jag som är vaken. =) Det är bäst att låta sötisarna sova tills de vaknar, annars blir de på dåligt humör.

Igår somnade David rekordfort, men vaknade också rekordsnabbt. Och det gick inte att få honom att somna om igen.
Vid niotiden gjorde vi försök två, men han låg bara i sängen och sprattlade med armar och ben med ett leende på läpparna. Jag kallade in styrkan och F tog över. Efter 20 minuter lyckades han få David att somna. Och han sov länge dessutom.
I natt har han vaknat vid två tillfällen enbart. Han hade en liten vakisperiod vid fyra, det var mindre roligt. Jag vakande till hans glada stämma när han låg i sängen och viftade med armarna och benen. Han var toppenglad. Men med lite mys i min säng så somnade han. Själv fick jag lägga mig på golvet för att på plats. Vad gör man inte för sina barn?

Igår hittade vi en Iphone i p-huset. Vi förskte som CSI-team lista ut hur vi skulle på tag på ägaren. Telefonboken innehöll en massa smeknamn på alla. Men det fanns en Nadja som ägaren, vi utgick från en man, hade ringt 5 gånger.
F tänkte att det var flickvännen. Och hon presenterade sig som hans flickvän. Hon skulle möte oss för att hämta telefonen.
Mina terorier spann vidare och jag ville ha det bekräftat. Tänk om det hade varit ett ex som nu tog tillfället i akt och snodde telefonen och förstörde den???
Så därför ringde vi "Tommy", som var ett missat samtal. Det var en vän till ägaren som bekräftade att "Nadja" var flickvännen.
Telefonen lämnades tillbaka och Nadja var glad. Det visade sig att hon ägde en hudvårdssalong, som jag nu har fått numret till och ska få behandling.
Hur bra som helst....


Ovanlig fredag

Redan fredag, helgen väntar. Klockan är nio, David sover sin första nap. Inga konstigheter, men att både Jennifer och Fredrik är uppe är mer ovanligt.
Just nu sitter F med sin telefon, Jennifer har tagit min för att spela MoonChaser. Så alternativet för mig är enkelt, blogga! HaHa

I morse sov David till sju och jag vaknade av att han låg i sin säng hur glad som helst och pratade och skrattade. Man blir så glad när man hör honom. =)
Nattninarna går fortare o fortare, kanske för att han nu börjar känna igen kvällsrutinen. Han burkar somna i vår säng. Han har tidigare haft svårt att komma till ro i sin säng. Igår låg han bara och snurrade runt i vår säng, han somnade aldrig. Men jag såg på honom att han var trött.
Då lagde jag över honom i sin säng och på vägen dit så somnade han.... Alla knep är bra utom dom dåliga...
David har även börjat sträcka ut armarna mot mig när han vill komma, hur underbart är inte det?

Idag är det tvättning och renovering som står på schemat. Renovering är kanske att ta i, huset är 3 år gammalt. Men i Davids rum ska det slipas, målas och tapetseras.


http://gosms.en.3g.cn/D?f=396YHVOO2U_ViaGo...

http://gosms.en.3g.cn/D?f=396YHVOO2U_ViaGoSMS Det ska byggas lyxhus i området, tydligen har husen kommit


Tävlar hos Korb

Jag hittade en tävling hos Familjen Korb som passar mig. 500kr från Sovetx kan man vinna, jippie!




Sova

David har en massa timmar han borde sova. Men han vaknade nyss, efter 40 minuters nap. Men med lite amning så verkar han ha somnat igen. Jippie!
Hoppas att han vaknar pigg och utvilad om en lååång stund!
I alla fall hoppas jag på att få äta frukost i lugnan ro.



Gammal?

Jag fick ju min nya mobil i måndags. Och jag verkligen älskar den. F har däremot fått vänta på sin. Stackaren, det var han som fixade nya mobiler till oss och så är det han som får vänta. Det är han som fixar pensionssparande åt oss, det är hans sparande som går sämre än mitt....
Han fick i alla fall hämta sin telefon igår, det visade sig att den hade skickats till vår gamla adress.



Jag känner mig inte så gammal, men när det kommer till tekninken så är jag helt grön och känner mig som min mamma. Hon kan ju inte skicka sms än. Jag kunde inte svara i min telefon. Ha Ha. Jag kanske borde ha en grå telefon med snurrplatta.
När jag kollade i HM-katalogen och kom in på Divided-sidorna så trodde jag först att jag hade kommit till barnsidorna, men så var det inte..
Herregud, har jag åldrats över natten?? Är det nu det är dags att boka tider för fotvård och köpa dosett..


Tävlar

Jag är med och tävlar hos Emma om hemliga produkter från ELF.




God morgon

F jobbar sin sista dag idag innan semestern. Men det är med stor reservartion jag säger det, förvånar mig inte om det blir övertid de få dagarna som är kvar... grr

David har nästintill smärtfritt somnat igen, den här gången i sängen. Jennifer har inte vaknat än. Här sitter jag ensam med nyhetsmorgon och bloggen. Det är skönt att få den här tiden för sig själv. Annars är det håll i gång hela dagarna. 40 000 tusen frågor från Jennifer hela dagarna.
Jag måste också ge David beröm för natten som var, han sov relativt långa perioder fram till småtimmarna och dessutom i sin säng.
Sömnen blir helt förstörd när han sover i min säng.

Idag förväntade jag mig sol och värme, men det ser mer ut att bli regn. Nåja, det ska väl inte hända så jättemycket idag. Det passar bra att börja röja i Davids rum. Där ska det slipas, målas och tapetseras. Sen återstår det roliga, inreda!!



Läxinlämning

Det är redan onsdag. I morgon kommer en ny läxa från Happy Days. Det blir spännande. Veckans uppgift var att fånga barn på bild. Lättare sagt en gjort...








Tyson the hunter

Tyson har alltid varit en feg skit, så fort det kommer någon och hälsar på springer han upp till vår säng och ligger där beredd att fly igen om någon går i trappen.
Han kryper ibland på golvet om det rör sig människor utanför...Ni förstår. Han är feg. Nu börjar han bli 4 år och har tuffat till sig en massa.
Han är ofta ute på nätterna och den här sommaren har det inte varit ovanligt att man hittat döda djur på gräsmattan.


igår var det dags att spärra av igen.


Supershopping

Supershopping, låter bra, och man kan tro att jag blir glad att få post från Supershopping. Men jag gillar inte Supershopping. De mailar mig 20 gånger per dag om en massa vinster och finaler jag har kommit med i. Ingenting stämmer, för allt de vill är att jag klickar i en massa dåliga erbjudanden. Känner ni igen?

För två dagar sen kom ett brev från supershopping i min låda. Va i..... I brevet låg ett brev med välkommen som prenemerant samt en påse tabletter. Såklart också en faktura för frakt. Satan. Jag vill inte ha och ta bort mig från mailinglistan.
Brevet kommer åka tillbaka illa kvickt, sen hoppas jag att jag aldrig ser mer från Supershopping. Är det inte irriterande?




Lyckliga måndag

Vem bryr sig att det regnar och att räkningarna ska betalas när paketet jag väntat på så länge kom?? Idag, äntligen fick jag min telefon, en Samsung Galaxy S II. Jag är så nöjd med den, kär är nog rätta ordet.

Innan jag blev så lyckliga tog vi en tur till Uppsala, tapeterna skulle hämtas. Vi började med en sväng på Bauhaus. Vi ska köpa duschhörna och är på jakt efter fina dörrar. Fina dörrar till billig peng. Dessutom efterlyser vi någon som kan sätta upp dörrarna i vårt badrum. Känner du någon? Skicka hit han eller henne på direkten. =)
Jag fick en halvtimme på Lindex med, hittade mest kläder till David. Han fick sig en onepiece =)Lindex Shop Online - Jump in . Lindex Shop Online - Joggingbyxa

Jag köpte dräkten i stl 74 för att han ska kunna ha den i vinter eller senhöst. Nu lever han enbart i en blöja, lilleman är så varm av sig att det fungerar inte med några kläder. Linnebodies är vad han har när vi lämnar huset för att vara lite civiliserade =)

Nu ska jag ha lite Boffamys innan vi somnar. I morgon ska vi ta hand om mamma som kommer o hälsar på. Och vet ni, då får jag även tillbaka alla mina kontakter igen. Jag gav ju henne min mobil sist, det jaginte tänkte på var att alla kontakter fanns i telefonen...smart!

Ha en supertrevlig kväll!




Måndag

Go morgon. Regnet öser ner, jag och Boffa somnade nästan som ovänner och räkningarna ska betalas. vilken dag!
Ha ha. Men idag är det post igen, hoppas min telefon kommer idag. Nu har jag varit utan telefon i snart en vecka och jag blir stressad när jag tänker på vad jag kan ha missat för meddelanden... Ta tre betala för två, 100 kr rabatt vi köp av två par skor, rean fortsätter 25% ytterligare på reapriset m m... Viktiga saker!



Tyvärr ser inte min räkningslåda ut så här, det ligger en bunt med räkningar att betala. Varje gång tänker jag på Malin. Hon var så söt när hon skrev i sin blogg att hon skulle betala räkningar (hon hade en räkning). Fatta vilket underbart liv om man bara hade en räkning. I wish...

Hoppas ni får en fortsatt trevlig vecka och att solen strålar på er snart!


Mattor

Spanade runt lite för att hitta lite mattor. Hittade såklart en massa mattor med stjärnmotiv på. Tror ni det blir för mycket? En fondvägg som är 1 m hög med stjärnor samt en matta, hinner säkert bli lite till. Men är det inte så att vad man än bestämmer sig för kommer man tröttna?







Vilken tycker ni? 1,2 eller 3?


Söndag

Nu börjar nattningarna ta form. Efter lite gröt och mys i sängen somnar han ganska fort faktiskt. Det känns så härligt att veta att man har lite kväll, framförallt om det har varit en klängig dag.
Jennifer har återhämtat sig efter cykelolyckan, vilket känns himla bra. Hon är fortfarande halt, men tydligen har hon gjort illa sig i studsmattan idag.
Nu sitter hon här med sin (reserv) kompis E. Nyss ringde det på dörren och in kommer en annan tjej som jag aldrig sett. Jennifer sa bara att det kommer en tjej, jag vet inte vad hon heter.
Nu sitter hon i alla fall i vår soffa tillsammans med de andra två tjejerna och tittar på Piff och Puff. Hon har inte sagt ett ord än..
E, som reservkompis. Jo, det är faktiskt så, för hade S varit hemma hade inte de här två tjejerna suttit här nu. För det är verkligen bara en som gäller. De andra barnen i området "duger" när S inte är tillgänglig.

Igår hade fialotta även bokat in färgning av håret. Hon kom hem igår och berättade att hon skulle färga håret idag kl 15. Så när jag hämtade hem henne vid 17 för middag så var hon rosa i håret. Börjas i tid =)

Pappsen har redan åkt iväg till jobbet för att jobba sin tredje natt. Hoppas att han är lite mer piggelin i morgon än idag, men varför skulle han?

Själv har jag redan förstört mixern som vi fick hem för någon vecka sedan. Kannan sprack när jag skulle göra en shake. Jag tog den från diskmaskinen, då var den fortfarande lite varm. Sen hällde jag i glass och mjölk och körde järnet, då sprack kannan. Vad annars! Inget gott att läska sig med ikväll.
Jag får hålla till godo med rulltårtan som jag gjorde tidigare idag. Jag har aldrig tidigare gjort rulltårta, men gav mig på det idag.
Smarrigt värre, F sa till och med att det var nog den godaste han hade ätit. =) 



Receptet hittar du här


Ljuvali

Stina-Lee, en bloggare, har startat en webshop, Ljuvali. Hon säljer underbara saker till köket, mest från danska märket Ib Laursen.

Det finns underbara skålar och former som ska ha en plats i mitt kök.
Jag ska nog börja med att klicka hem denna.


Bild lånad från Ljuvali.


Glass kanske

Gratis glass! Först till kvarn gäller!


Projekt inredning

Igår blev det tapeter beställda till Davids nya rum. Det blev ett bar mörkblåa tapeter med vita stjärnor på. Tapeter kommer från Midbec Hearts and Hereos.
Tapeten kommer sitta på en liten vägg som har ett sluttande tak. Tapetseringen och målning i rummet kommer nog göras när F har semester.

Har då även lyckats hitta fina saker att pimpa sängen, det är ju också en del utav inredningen.


Jag är även på jakt efter fina möbler, mattor och/eller hyllor.
Tidigare hittade jag fina tavlor som ska upp på väggen. Kolla här



Roulette

Visste du att Roulette uppfanns redan på 1700-talet? Spelet har några år på nacken med andra ord, och än i dag verkar det vara populärt. Kanske att det få ny skjuts framåt när det är möjligt att spela online.
Jag har en sambo som tänker väldigt mycket och haft en teori om hur man ska spela just Roulette och förhoppningsvis gå vinnande därifrån. Han har aldrig provat, eftersom han inte riktigt tror på idén.
Han menar att i så fall skulle flera ha vunnit en massa pengar på Roulette. Jag har heller aldrig testat min tur i Roulette, spel brukar ju inte vara min grej.
Jag kikade in på en Roulettesida och upptäcker att det också finns olika spel i Rolulette, kanske jag borde ha förstått!
Däremot har jag besökt Casinot i Göteborg för att titta på när andra spelat. Jag har själv inte spelat live på Casino, men däremot via nätet (poker). Jag har även testat black jack, vilket jag blir frustrerad av att spela. blir galen när jag förlorar. Dessutom har jag inte fattat alla regler, när man ska splita eller inte. Inte konstigt att jag inte vunnit något.
Besök på Casino och spel online just på sådana här spel känns lite farligt, lätt att man satsar mer pengar än man har råd med...
Spela försiktigt!


Olycka

Igår gjorde Jennifer sin första ordentliga vurpa på cykeln. Hjälmen flög av och ansiktet åkte i marken, ut flög en tand och hela ansiktet var fullt med blod.
Konstiogt nog fick hon inga skrapmärken förutom ett litet på knä. Så klart blev det en fläskläpp. Idag klagar hon på en ond fot och har svårt att gå. Få se om det blir bättre eller om det blir ett besök hos doktorn.

Jag är glad att det här hände halvtimmen innan F åkte till jobbet. Jag hade inte fixat att ta hand om henne. Jag mår så himla dåligt när sånt här händer. Jag hade nog skickat någon granne att ta hand om henne... Usch och fy, stackars barn!

Men vi omringas verkligen av gulliga grannar, för när Boffen hade ramlat och tagit sig upp på benen flög en gullig granne ut och bar upp henne för att ge henne till F. Tack snälla L ♥


God fortsättning på 5 månader

De senaste nätterna har David somnat vid 19.30. Vi påbörjar läggningen strax innan sju. Då är han riktigt trött. Han har vaknat vid halv sju, sju. Vilket jag har tyckt varit helt okej. Men så i morse då fortsätter han bara att sova och sova. Så vi klev upp kl nio idag. Hur bra är inte det?
Ja ja, vi har ju ammat sju åtta gånger under natten och småtimmarna, men ändå! Blir det så här bra från 5 månaders ålder?
Hoppas!!!!


Lampa

Igår gjorde jag en lampa, ett projekt som jag hade planerat att göra för längesen. Bättre sent än aldrig...



Du behöver
En badboll (som inte kan användas mer)
Papperssnöre
Barnolja
Decoupagelack
Ståltråd till lampupphängningen

Gör så här:
Blås upp bollen. Jag använde en badboll med diameter på 20 cm, vill du göra mindre lampor går ballonger lika bra.
Smörj in bollen med barnolja så lossnar snörena lättare.
Ta några meter snöre åt gången och lägg i lacket. Dra av överflödigt lack innan du snörar bollen.
Kom ihåg att lämna ett hål till lampan i ena änden. Låt lampan torka. Klipp sen sönder badbollen så att du får ut den ur lampan. Fäst lampsladden med ståltråd. Se till att lampan inte ligger mot snöret.

Ett tips är att vara två, för att kunna snöra och dra av limmet från snöret.


David 5 månader

Idag, igår blev David 5 månader, helt galet vad snabbt det går. Det har hänt så mycket på den tiden.
Plutten var ju så liten men har nu vuxit på sig. Han lämnade spädbarnslooken tidigt och blev snabbt en bebis.
För ungefär två veckor sedan började han kunna sitt själv, korta stunder och med stor fallrisk! Men han kan sitta.
Jag läste i någon bok igår att vid 6 månaders ålder kontrollerar BVC om barnen bland annat kan rulla från mage till rygg och tvärt om.
Där kommer David på underkänt, han har den senaste tiden fått panik om han hamnat i lodrät ställning med golvet. Helt allvarligt. Han drar sig upp med huvudet och försöker ta sig upp, men det blir bara en sit ups. Han håller sitt 6-pack i trim på det här sättet. Ha Ha.

Smakisarna introducerade vi vid fyra månaders ålder, vilket har gått himla bra hittills. Han är riktigt nyfiken på mat, bästa av allt är vatten i vattenflaskan. Han gillar att tugga på själva nappen.
Jag har länge trott att tänderna varit på g, så som han dreglar och hugger efter något att bita i. Men än syns inga tänder. Däremot känns det knöligt långt in i munnen.

Bästa grejen är gåstolen, utan den hade David blivit galen tror jag. Han gillar verkligen att stå och gå. Han är inte så haj på att gå än, men bakåt kommer han. Och av någon anledning kommer han alltid till de stora blommorna som står på golvet. Vi har redan börjat med ajabaja.
Men det är så töntigt, för hur ska han förstå att vi menar "inte röra", när vi säger ajabaja med våra lena röster. Knäppa föräldrar!

Det största som hänt under den här tiden är ändock operationen som David gjorde i juni. Vår lilleman, su duktig han va.

Nu har han även lämna "new baby" blöjorna och kör på active fit. Det är stort! Men det är mer ombytligt för mig att byta blöja nu när det är olika motiv på blöjorna. Jag gillar baby dry bättre, för de har ännu sötare motiv.
Jag kanske är den enda vuxna människa som bryr mig om motiven på pampers, this is me!




Uppdateringar

Nu håller jag på att ändra min blogg igen. Om du inte ser det nya tryck F5 för att uppdatera.

Håller på att ladda hem teckensnitt från DaFont, bland annat "set fire to the rain".



BOB Be Natural

Jag har som Smartsons testpilot nu fått möjlighet att testa BOB Be Natural. BOB Be Natural finns som saft, marmelad eller sylt.
Jag valde en flaska saft, apelsin/passion. Flaskan är mindre än andra saftflaskor, men ska ändå ge 4 liter saft. Den ska vara innehålla naturliga ingridienser.
Den är så klart något dyrare än vanlig saft, men de naturliga ingridienserna kan ju överväga priset. Flaskan är tilltalande.
Den innehåller fruktkött varför man ska skaka den först, något jag missat hittills. Den är hållbar i cirka en månad efter öppnad flaska. Men det är nog inga problem att göra slut på den.

Jag är inget saftlover, vill ha så svagt som möjligt. Så därför känner jag inte riktigt smaken och eftersom jag missat fruktköttet får jag nog blanda mig ett glas nu...

Jag gillar BOB Be Natural, den smakar inte annorlunda än annan saft men att den inte innhåller några konsveringsmedel är ett stort plus. Det känns lite nyttigare än vanlig saft. Apelsin/passion är en bra kombination, apelsinsmaken är dominant.
Jag kan absolut tänka mig att köpa saften igen.




Idiotkunskap

Visste du:

Flera tillverkar av blöjor har sin forskning och utvecklingsavdelning i Tyskland därför att de tyska barnen kissar hårdast.

Att från o med 30 års ålder blir du kortare ovh kortare för varje år

Att du gör av med 50 toarullar per år. (undantag för våra förra grannar, som förbrukade en bal i veckan)

Det går att tatuera tungan

Man sliter ut sulan på höger sko snabbare

Du går snabbare än vanligt om du pratar i mobil

Män har bröstvårtor för att under de första sex veckorna utvecklas alla foster till att bli kvinnor

För att inte få några luftburna snuskisar från toaletten som kan fastna på tandborsten ska tandborsten vara två meter ifrån toastolen

Cirka 80% av de som skjuts med pistol överlever

Kvinnor gårter som mest mellan kl 19-22

Man hör sämre efter att ha ätit sig riktigt mätt

Män tillbringar sammanlagt 1 år av sitt liv med att spana på kvinnor. De presterar dessutom 15% bättre på gymmet om de tränar framför tjejer

Om man tog alla pengar son finns i hela världen och delade pengarna på alla människor skulle vi få 200 kr





Idiotkunskap är ett spel från kylskåpspoesi. Du hittar spelet här

Coop

Nu är det krig med Coop. Jag brukar inte handla där, men ibland när jag ändå är i Boländerna så känns det onödigt att åka till Gränby. Men nu får omvägen dit vara värt varje krona.
Tidigare har jag berättat om vilöken som kostade 350 kr, en annan gång var det något annat jag fick betala för som jag inte hade handlat.
Nu har det hänt igen. Tydligen fick jag betala två-pack bröd, trots att jag bara köpte ett paket. Det har hänt tre gånger inom kort.
Nu tror jag inte att det bara är av "misstag" längre. Nu är jag övertygad om att det är deras idé. Sedan Citygross öppnade på andra sidan gatan har de tappat kunder kanske..

Jag blir också arg på mig själv eftersom jag inte kontrollerar kvittot förrän jag har kommit hem..

Bojkotta är ordet! Nu ska jag ta reda på kontaktuppgifterna och ringa och klaga, vilket inte tillhör mig.




Smakis

Nu har David ätit smakisar i snart en månad, han har iinte fått det varje dag. Men fick han bestämma så skulle han nog äta varje dag.
Han är riktigt intresserad utav mat. Smakisarna har än så länge bara fungerat som förrätt till amningen. När David har ätit klart börjar han hugga direkt efter bröstet. Ha Ha, han är galen.
David har hittills bara gapat och verkligen tyckt om allt. Det har varit mango, gröt, morot, majs och igår blev det även lite blåbär.



Idag så testade vi med biffstroganoff för 5-6 månader. Det gick i men var lite annorlunda eftersom det är lite större bitar. Inte något som han är vad vid direkt.

När han ser att det är mat på gång lyser han upp med hela ansiktet. Går det för sakta blir han galen och börjar skrika.
Till skillnad från Jennifer så gapar David i rätt stund. Jennifer gapade fram tills skeden skulle in i munnen, då stängde hon munnen.


Fattig höst

Hjälp. igår fick jag HM-katalogen. Hjälp, jag kommer bli fattig. Det finns så mycket fint.




Alla städar idag tydligen

dsc02993 (MMS)

Alla städar idag tydligen


Fotoskolan 4

Den här veckan är jag tidigare med min läxa. Förra veckan var jag ute i sista minuten.

Det blir bara roligare och roligare att ta bilder. Och lite mer kunskap faller på plats.

Den här veckan handlar det om porträttfotografering. Här är mina bilder:









Nu undrar jag bara varför jag inte kan få ett lägre bländartal än F 4.0?


Rutiner

Vilken skillnad det är mellan barn 1 och 2. Med Jennifer hade jag totalkoll på varje utvecklingsfas, vad som händer dag för dag och vad de bör kunna göra vid olika åldrar. Dessutom var jag helt nojjig när jag inte hade några rutiner.
Med David är det helt annorlunda. Det är knappt så att jag vet hur gammal han är längre. I går slog det mig att det är nog på tiden att börja med lite kvällsrutiner, framförallt för min skull.
Nattningen kan inte ta två timmar varje kväll och vagnen kan inte vara den enda plats David sover på.
Jag vet inte ens hur ofta han äter, för han äter jämt! Det är inte var tredje timme eller efter något annat bestämt. Jo, innan han sover, efter han sover. Oavsett hur kort napen varit, det är säkert!

Så nu har vi infört en liten kvällsrutin som förhoppningsvis får honom om några dagar att varva ner och förstå att sängen är nära.
Vi börjar med ett kvällsbad, därefter blir det gröt och sen lite mys. Sen blir det amning i sängen och sen sova.
Igår var David så trött så vi kunde inte hålla ut till 19 som vi tänkte. Vi hoppade även gröten. Efter badet blev det amning och sen sova i sängen.
Badet gjorde susen, nattningen tog 15 minuter, han somnade utan skrik. Men det höll sig inte så länge. För mellan 19 och 20 hade han redan vaknat 2 gånger. Och så fortsatte han till kl 8 i morse. Vi fick flytta in i gästrummet någon gång i natt när han fick för sig att vara vaken, allt för att F skulle få sova. Han började ju arbeta idag.
Så så gick det med den rutinen!
När David hade vaknat för 711:e gången då skriker Jennifer: Mami, mami mami. Eftersom jag inte kom gick hon på toa själv. Det är första gången. Andra gånger har hon sprungit runt på nedervåningen och skrikit bara. Hon skriker av panik, men hon är inte tillräckligt vaken för att förstå att hon ska på toa.
Men i natt var första gången, så snart fixar hon det nog helt själv.

Och för att nämna hennes humör de senaste dagarna har det varit dåligt. Men F hade svaret, S har inte varit hemma, de har inte sett varandra på en vecka. Gissa vilka som leker nu???




Idag bestämde jag mig för att han skulle ta sin dagsnap i sängen. Annars har han bara sovit vagnen på dagarna. Men jag hade liksom inte tid att ta en promenad. Men jag lovar, det hade gått fortare. Det tog en timme för David att somna i sin säng idag. Nu hoppas jag på en lång nap så jag hinner göra lite saker här hemma.




Kamera

Jag har precis upptäckt alla dessa olika inställningar med kameran. Synd bara att jag inte kommer ihåg vilken inställning som passar bäst till olika motiv... Poletten kanske trillar ner någongång. Ha Ha.



Söndagen ser ut att bjuda på sol och värme. Inga planer för dagen, men önskar en shoppingtur. Men först önskar jag påfyllning på kortet =)
Och när jag tänker pengar kommer jag på Försäkringskassan. Vilket system har de egentligen?
Vi fixar allt via nätet och det står klart och tydligt att det ska ta högst 30 dagar när ansökan/begäran är komplett.
Så vad händer när dessa dagar har gått? Man väntar och väntar....snålar och snålar. Tills man får nog.
Jag ringde dit igår och fick sitta i kö, såklart. När jag väl kommer fram lägger jag alltid till med mitt förstående socionomhumör. Varför kan jag aldrig vara lite otålig?
Kvinnan i kundtjänst var ju i alla fall trevlig, hon tittade på mitt ärende och kunde bara konstatera att allt var klar, men inga pengar på väg. Men hon klickade iväg pengarna, så nu får jag dom till veckan.
Varför har man gjort klart mitt ärende, men inte klickat på knappen, skicka? Skummaste systemet.
Och det är ju inte en tillfällighet, för samma sak hände för F. Han ringde tio minuter efter mig och fick samma hjälp.
Varför då inte skicka pengarna när det är klart för att kunna stänga ärendet, istället för att låta det ligga och skvalpa i systemet??
En svår nöt att knäcka!

Nu blir det Boffa jakt, igår vågade hon inte gå ut för hon hade hört talas om en barntagaren, nu har hon lämnat området med killen som hon igår inte ville leka med för att han bara jagar henne! Barn är konstiga!



Lördag

Igår var en hemmadag utan att jag kände av stressen. Ofta när vi inte har något planerat blir jag tokstressad och tycker att allt blir tråkigt. Men igår kände jag den inre friden och tyckte att det var skön. Ha Ha.
Idag har vi heller inget planerat vilket gör mig lite stressad. Ska nog försöka komma på något, vädret är inte så bra vilket begränsar alternativen..

Igår gjorde jag och Boffa lite chokladbollar i alla fall. Nästan så att de ser proffsiga ut, ha ha. Tänk på att det är jag som har gjort dom...


Goda blev de också..

Jag testade nu att smälta smöret istället för att köra det rumsvarmt. Smeten fick stå i kylen en timme innan vi rullade bollarna. Dessutom körde jag havregryn, socker, kakao och vaniljsocker i mixern. Jag gillar inte hela havregryn. Det är ett tips!


Sova

David är nog mitt i en utvecklingsfas. Det är kinkigt och svårt att komma till ro för att sova. Inte ens vagnen fungerar som ett vapen.
Idag fick jag ta en liten längre promenad för att han skulle somna. Jag gav upp och gick hem. När jag tittade ner i vagnen så hade han ju somnat. Men eftersom han höll i foten så var jag övertygad om att han var vaken.
Hur sött är det inte, sova och hålla i sin fot.




Fredag, snart åter till vardagen

Usch, vad fort tre veckor har gått. På måndag är det dags för F att börja jobba igen. Tack o lov är det bara två veckor, sen går han på semster.
Livet blir så mycket bättre när alla är hemma och lediga tillsammans.

Idag regnar det och vi blir bara hemma idag. Det får bli en mysdag helt enkelt. Vad vi ska fylla den med får vi se. Men lite pyssel, chokladbollar och film blir det säkert. Allt beror ju på David såklart.
Igår hade han en riktigt jobbig dag. Han var supertrött hela dagen, men sov bara 20 minuters nap. Resten av tiden gnuggade han ögnonen och var ledsen.
Än så länge ser den här dagen ut att börja bättre. Håll tummarna.

Nu måste jag bara tipsa om världens bästa hårprodukt!
Igår köpte jag, F en olja till mitt hår. Mitt hår är sjukt tovigt och något balsam i världen har onte hjälpt. Mitt hår blir så slitet av borstning eftersom jag verkligen drar ut håret. Jag avskyr att borsta håret eftersom det gör så ont.
Nu efter 32 år har jag hittat lösningen.

Nashi Argan från Landoll! Så bra!
Jag har bara använt det en gång, men jag är helt såld. Jag behövde inte ens borsta håret! Nu är håret mjukt, härligt och luktar gott.
Pris; Gratis för mig =), men den kostar nog runt 240 kr.


Sommar

Nu är jag ute i sista minuten med fotoskolan. Men jag har ju liksom inte haft tid.


Bländartal: 13
Exponeringstid: 1/200
ISO: 400

Nu hoppas jag på godkänt =) Det är så mycket roligare att ta kort när man kan lite om inställningarna..


Jag måste äta o får inte åka karusellooken

dsc02987 (MMS)

Jag måste äta o får inte åka karusellooken


Göteborg

Natten närmar sig. I morgon gör vi ett försök att ta oss till Göteborg. Jag borde vara van att packa, men icke. Jag undrar hur mycket som glöms. He he. Go natt. Det här är ett inlägg från mobilen, varför det kanske ser lite skumt ut.

Fynd

Det var roligare än jag trodde, att plocka ner kartonger från vinden med kläder från Boffas bebistid. Jag hittade en massa smått och gott som David kommer använda. Det fanns en hel massa märken, PoP, Kik kid, Shampoodle, Kativig m.m.
Inte visste jag att jag var en sådan storshoppare på den tiden...




Ny telefon

Det är precis vad jag skulle behöva. Jag tillhör nog den sista människan som inte har en Iphone eller Android. Jag hoppas nu på Smartson och LG Optimus 3D.



Då skulle jag synka mer med min Garmin dessutom.

Nu är det bara vänta o hoppas.


Min bästa vän

Idag är det lördag, vilket innebär godisdagen om vi frågar Jennifer.

I går blev jag överraskad av posten, igen. Där låg ett brev/kupong från Smartson.



Idag när lördagsgodiset inhandlas hämtar jag nog även en flaska saft. Perfekt att ha på picknick.
Jag hade inte väntat mig att få testa detta, eftersom jag precis fick min Garmin GTU-10.
Ännu mer överraskad blev jag när jag kollade min mail nyss, jag är dessutom en av nio nominerade att testa LGs nya 3D tv. Hur coolt vore inte det?

Man kan säga att Smartson är min bästa vän. :)


Fredag

Jag lever! Jag har saknat min blogg, och gör det fortfarande. Men jag har inget att blogga om..

Igår ägnade jag hela dagen åt en systemåterställning, det blev så mycket bättre... Borde har gjort det för längesen men har inte orkat. Hoppas nu bara att jag kom ihåg att spara allt jag behövde spara.

Idag är det fredag och på söndag åker vi till Gbg. Eller rättare sagt, Floda. Jag hoppas på dåligt väder då, annars vet jag inte hur vi gör. David klarar liksom inte av livet i en bil. Han blir galen och helt blöt av svett. Det känns som jag misshandlar honom genom att sätta honom i bilen.
Det var inte helt lätt när vi åkte till Östhammar, han kan inte sova när han väl känner av paniken. Någon som har tips..
Det känns inte riktigt tillräckligt med att stanna ofta, för det är 45 mil. Man vill ju komma fram nångång..


Heja Erik Saade

dsc02982 (MMS)

Heja Erik Saade


Rosa lurar för David ikväll :-)

dsc02981 (MMS)

Rosa lurar för David ikväll :-)


Uppdatering

Idag har det gått 4 veckor sedan operationen och nu är tejpen borta. Det känns så himla skönt, framförallt för David tror jag.
De ringde från plastikkliniken idag för att kolla läget, vilket var himla bra gjort.
Vi har varit lite försiktiga med att ha David på magen. Dels för att han inte fick de första två veckorna men senare också för att jag har varit osäker på om han har ont.

Men idag fick han se världen från ett annat perspektiv.


Stygnen har försvunnit. Läppen är fortfarande röd, men vad jag har förstått så kan det ta månader innan det försvinner.
Man ser ett litet "jack" i läppen, vilket jag hoppas bara beror på den sugblåsa David har på läppen. Annars får doktor Malin mer att göra... Men inte förrän David säger att han själv vill göra en operation.

Det är så häftigt med bebis och de framsteg de gör. Helt plötsligt så kan de bara göra det..
Dagen efter operationen var det första gången David grappade och sträckte sig efter saker.
I förrgår morse tog han tag i sina fötter när vi skulle byta blöja, precis som att han alltid har kunnat göra det.

Ikväll somnade han vid 19, lite mer lagot för en grabb i hans ålder. Han vaknade nyss för ett litet mål mat, men jag hoppas att han fortsätter sova. Vore skönt med en kväll som innehöll soffligg, mer tid till Jennifer och tv-tittande.


Är med o tävlar

"Jag är med och tävlar hos Happy Days om sjal från Ester Elenora i sammarbete med Creative Lounge, var med och tävla här du också!"


fotoskola del 2

Andra veckan med fotoskolan hos HappyDays, det viktig ljuset.

Motljus, medljus och sidoljus









Höger och vänster

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden igen, tillfälligt i alla fall.

I morse hade jag och Jennifer lite lektion i höger och vänster. Det var lite svårt för henne att förstå det spegelvända.
Hon menade att om hennes vänsta ben var mittemot Davids så är ju det också vänster.
Jag säger nej, det är höger.
Hon ser lugnt oh seriöst
Mä, då är det ju fel på David




RSS 2.0