Walk in-closet

Äntligen börjar det hända något med förvaringen här hemma. Det har tagit tid, men det är väl för att det ska bli bra....hoppas jag.


nu är det bara resten kvar..


Söndagsmiddag

Efter en lång stund på Bauhaus med grabbarna fick vi till slut njuta av mat.Kyckling i ugn med potatis, tomater och bönor.


Solros

Jennifers egna solros blommar äntligen....
Glasögonorm
Pizza

Efter en katastrof kväll så kommer min underbara Fredrik hem. Han och Bompa snackar hemlisar och bestämmer att vi ska köpa pizza.

Bompa viskar till pappa
- Säg inte till mamma, jag ska ha skinka på min pizza. Säg inte till mamma, säg det till kocken.
Kocken svarade nog: 15 minuter, en kvart =)

Meningslös utbildningsdag

Jag som  bestämde mig förut att jag inte skulle blogga om mitt jobb. Men det är oundvikligt...
Den här veckan är som värst på mitt jobb, ångest hela tiden för att man inte räcker till och vill hinna mer. Just den här veckan i månaden är det utbildning.
Utbildningsdagar för att bemöta kvinnor som utsätts för våld i nära relationer. Vi har idag pumpats med information och kunskap som vi redan har men inte kan göra något åt.
Syftet med dagen har säkert inte varit att ge oss en smocka för att vi inte hjälper dessa kvinnor tillräckligt. Men det är min summering av dagen, och det var jag tydlig med i utvärderingen som jag lämnade.

Vi sitter redan med den här kunskapen, vi vet vad kvinnorna är i behov av och vad för stöd som är till hjälp. MEN! Om det finns en organisation som inte prioriterar detta arbete är det inte lätt. Det finns inga förutsättningar för oss att vara där för kvinnan och barnen i den utsträckning som är nödvändigt. För många av oss ska ordna detta arbete utöver vårt vanliga. Och vår arbetsbelastning är redan för hög.
Min sammanfattning är, kompetensen finns men inte förutsättningarna för det. Det var många fina exempel på kommuner där det fungerar. En gemensam nämnare var att de hade särksilda resurser för att arbete med detta. de har inte 80 andra ärenden med annan problematik som de ansvarar för.

Kort o gott, en bortkastad dag för mig som är stressad. Jag vet inte om jag är extra kritisk för att det var fel vecka att ha utbildning på.. Nu återstår tre dagar till, hoppas dessa kommer ge mig något som blir användbart.

Blir du utsatt för hot och kränkning eller känner någon som blir det; ring Kvinnofridslinjen


Kärlek

Ett samtal om kärlek med en fyraåring kan inte vara annat än mysigt....

Jennifer till sin mamma:

- Har du kärlek?

Mamma svarar
- Dig och pappa, har du kärlek?
- L, om jag pussar honom är det kärlek.

L är Bompas nära killkompis på sin första förskola.

Hon är ju så söööt! Måste skicka sms till L:s mamma och berätta.

När hon fyllde år fick hon ett rött sammetskort med två silverhjärtan på av just honom. Han sa att det var hans och Bompas hjärta på kortet.

ÄKTA KÄRLEK. Så myyysigt!


Är han inte fin så säg...tassarna är så goooooosiga... MMMMEn sann djurvän


Jennifer är en sann djurvän som bjuder på buffé på kalastallrikar.Tävling

Jag är med och tävlar

 http://saos.blogg.se

Jag kunde inte länka bilden =(

hoppas att jag har tur...

 


Vill
Jag vill väldigt gärna åka på en västindienkryssning. Kan nån tänka sig att följa med?


Bild: http://www.royalcaribbean.se/


 


Mary kay-kväll

Jag ska försöka hålla i slantarna, men kan inget lova.


Bild: Mary kay


Dagens outfit

Valt själv av en 4-åring.
Allt från HM

Vitt linne från sommaren 2009, rosa kjol höst -09, rosa kalsonger med hjärtan höst -09, rosa kittystrumpor höst 09.
Självklart ska det vara kitty i håret med. Också från HM

Shoppingdag idag

Grattis älskling!

Vill ha

Het debatt, äntligen!

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article5775281.ab

Idag finns det en debattartikel om socialbidraget. Äntligen äntligen! Ett plus till Anna och Peter som skrivit debattartikeln. Äntligen några socionomer som bryter tystnaden. Varför är socinomerna så tysta?

Jag vet om jag håller med om allt. Och vad jag inte kan förstå är att vår regering får ta så mycket skit för det här. Vem tror att det är Sveriges regeringen som skapade en lågkonjuktur världen över? Ibland låter det som det, när man lyssnar på vissa.
Det är tuffa tider, människor har inte rätt till ersättning från vårt socialförsäkringssystem eller A-kassa. Många som inte har rätt till A-kassa är de som inte ens är medlem i A-kassa. Inte så konstigt då. Men vem har från början gjort valet att inte vara med i A-kassa? Jo, den enskilde. Och vi ska inte glömma att vi alla har ett eget ansvar för vår situation och vårat liv. Och våra val får också olika konsekvenser. Skyll inte det på samhället.

Jag har inte levt på socialbidragsnivån, men kan av min erfarenhet sätta mig in i situationen. Det är inte lätt att överleva på nivån. MEN, vi har socialbidraget som det yttersta skyddsnätet här i Sverige. Och när vi hamnar i en ekonomisk kris så finns hjälp. Oftast även för de som valt att inte vara medlem i A-kassa eller av andra anledningar inte omfattas av andra skyddsnät. Ett unikt system.
Vi kan heller inte dra alla människor över en kam. Det finns alla typer av människor som söker ekonomisk hjälp. De som av yttre orsaker verkligen inte har något annat val. Och det är precis för dessa människor som socialtjänstens socialbidrag finns. Dessa människor är också de som oftast är mycket tacksamma för hjälpen och som verkligen visar sina ansträngningar till en förändring.
Det finns människor som också tycker det är bekvämt med socialbidrag och ser det som en "rättighet", men som också ibland kanske får inkomst på annat håll.
Vi kommer inte ifrån att det är skillnader i samhället och så kommer det att förbli...

Jag vill också ändra på socialtjänstens sätt gällande socialbidrag. Debattörerna i artikeln som jag inledde med, menar att bidragsnivån bör höjas. Framförallt för barnens bästa.
De kräver av regering och riksdag...
Jag tycker att kommunerna bör prioritera detta med socialbidrag. De som arbetar med socialbidrag är en viktigt representant för samhället som gör ett jäkla bra jobb (i de allra flesta fall).
Socialtjänstlagen och normnivån är väldigt flexibla. Jag anser inte att det ska behövas en regering som säger till hur det ska vara. Lagstiftarna har ju redan lämnat ett utrymme för varje kommun att själv bestämma över arbetet och nivån på socialbidraget.
Vi behöver chefer och politiker i kommunerna som lyfter upp arbetet med socialbidrag och ser vilka samhällsvinster vi får. Och vilka vinster blir det inte för individen själv?!

Arbetet med socialbidrag är verkligen inte bara att räkna normöverskott eller normunderskott. Det är så mycket annat som jag inte kan förklara här. Men om det här skulle vara ett prioriterat område så skulle socialsekreteraren få större möjlighet att hjälpa dessa människor till självförsörjning. Med det menar jag samarbete med andra aktörer och ett flexiblare tänk. Inte att bevilja försörjningsstöd. Vi ska inte sträva efter att människor ska leva på socialbidrag och därför höja nivån/normen. Vi ska inom socialtjänsten hitta arbetssätt och insatser som hjälper människorna vidare utifrån deras förutsättningar. Under tiden hjälper vi dem med socialbidrag. Blir de ändå långvarigt beroende och påvisar att de arbetar för förändring tycker jag absolut att de sökande bör beviljas ett högre bistånd.

Jag tror inte att alla människor kan bli eller kommer att vara självförsörjande. Men varför då inte acceptera detta och införa en högre norm för dessa människor? Ett exempel, om jag nu får generalisera, är en invandrare som saknar arbetsförmåga vilket är konstaterat av läkare men som inte har rätt till sjukersättning från Försäkringskassan därför att personen i fråga var sjuk redan innan flytt till Sverige. Han/hon kan inte göra något annat för att klara sig själv. För honom eller henne och dennes familj är det inte skäligt att leva på försörjningsstödsnivå till pensionsålder. Höj normen, vänta inte på att riksdag eller regering säger till. Kommunerna har ju egen handlingsfrihet. Ta ansvar och tänk på samhället i stort.Jag är ingen debattör och det här är skrivit väldigt spontant och osorterat.Orolig

Inskolningen med Bompa gick ju så bra, men nu vill hon inte vara på förskolan mer. Varför? Det är så svårt att lämna henne nrä hon gråter och försöker ta sig ut från grinden.
Det har aldrig varit så här förr...


Trevlig lunch

Idag fick jag äntligen träffa Anna. Vi åt lunch tillsammans. Hon är så himla söt och go. Men vi ska nog inte shoppa tillsammans, det kan bli farligt...


Blossa09

Nu har jag förhandsbokat 2 flaskor av Blossa 09, med smak av clementin.
 En flaska till oss, en att ge bort.


Livet som bortskämd

... det är nog över nu.

06.30 snooze-dags
08.00 jobba
16.00 hämta på dagis
16.30 laga mat
17.30 lämna bompa för att åka o träna
19.00 hämta bompa, kvällsnattning
20.00 läggdags för bompa, sent idag också
20.15 duschning


Just nu känner jag mig inte så bortskämd. Trots att jag fick en shoppinglördag på Vingåker förra helgen..


Zzzzzova gott ikväll


4-års kontroll

Jag och Jennifer i väntrummet  på BVC med en bilderbok.
Vi bläddrar upp den gula sidan och hon pekar på bananerna
Jag frågar:
- vem äter bananer?
Jennifer säger:
-Pe....Apor.

Härligt att hon först associerar att Mr P i Epa -familjen äter bananer framför aporna..


Kräftfesten...De var galet goda och dyra!!
RSS 2.0