Zleeepy

David sover fortfarande. Alltså, jag menar, han har sovit i en timme nu. Det är nästan så att jag vill gå in för att titta till honom. Men måste låta bli.
Förhoppningsvis kan jag hålla honom vaken till åtta ikväll, vår förhoppning är att han ska sova längre på morgonen.
I morse var jag upp kl. fem och gav honom gröt. Elller rättare sagt en betongklump. Inte så lätt att dosera pulver med grus i ögonen i ett svart kök.

Nu, dags att tända lamporna i huset. Det är ruskigt mörkt ute.
Höstlov

Hur hinner alla morsor med att blogga, hur gör ni? Jag önskar jag kunde sitta mer framför datorn, men det finns liksom inte tid.
Nu är det höstlov så den här veckan är även Biff hemma. Vi startade veckan lite lugnt med öppna förskolan och sen en tur till Uppsala.
Jennifer har fått för sig att hon vill ha playdoolera, vilket hon också fick. Det var roligt i fem minuter, du ligger leran någonstans och torkar säkert...Bortskämda fis!

Om det nu var någon som var avundsjuk på mig för att jag tidigare berättade om hur vi lyckades få David att sova. Du behöver inte vara det längre. David sover kasst igen. Han vaknar vid tre tiden och vägrar somna om, minst en timme får man stå där hos honom. Han skriker och virder och vänder på sig hela tiden. Tröttsamt. För när man har lagt ner honom för sjuttioelfter gången så somnar han bara. Varför inte från första stund??
Dessutom är han uppe med tuppen och det stämmer inte alls med oss övriga i familjen. Hur länge ska det hålla i sig?
Det här fick jag nog bara för att jag berättade just om sömnrutinerna, vilket bryter mot mina principer.
Just nu sover han i alla fall.
Så, jag behöver väl inte nämna att utvecklingen har stannat av.


Sent, tidigt. Tidigt sent?

Inte vet jag, men där här låg i alla fall i brödskåpet i affären när jag handlade senast, igår..
Sömn

Ny vecka och nytt liv för mig. I helgen hände det, det som vi pratat om så länge men som vi inte orkat ta tag i.

David sover på natten!

Det började natten till fredagen. David sov i sin säng fram till halv tre, sen ville han över till vår säng. Men min mamma var här, så gästsängen var upptagen och F sov i sin säng. Det fanns ingen plats. Men David gav sig inte. Inte vi heller. Så efter två timmar av skrik somnade han i sängen med F. Jag hade rullat ner på en madrass på golvet.
40 minuter senare vaknade monstret igen. Då kastades han ner till mig, sen sov vi vidare till halv åtta.
Natten till lördagen checkade jag in hos Boffen. Fredrik fick sova hos David. Allt för att underlätta för David att glömma mig och att amma är mysigt på natten. Den natten sov han två timmar, vaken och skrek en timme. Så höll han på hela natten. Vid sex kände jag att amning är okej.
Så natten till söndagen slog han alla rekord. Då sov han från sju till halv tre utan ett ljud. Därefter vaknade han men skrek inte alls så mycket som nätterna innan. Fredrik buttade lite och David somnade.
Natten till måndagen forsatte han sova bra, vår lille älskling. Han sov inte så länge som 6,5 timmar i sträck men det räckte bara med en hand på ryggen för att på han att somna om. Och efter tre var Fredrik inte upp en enda gång när David skrek. Då somnade han om själv.

Jag börjar tro på mirakel!!!

Så igår blev det något nytt igen, jag skulle sova i sovrummet. Så som det ska vara. Barnet i sin säng och föräldrarna i sin säng...Ha Ha
David vaknade första gången vid elvatiden, då räckte det inte med att jag klappade på honom. Så Fredrik fick kliva upp och det räckte med lite buff. Jag trodde det var kört, back to old...
Men så var det inte. David vaknade två gånger till men då dög det med min hand på ryggen.

Fattar ni! David sover, mamma får sova och livet är underbart. David har ju inte sovit riktigt på åtta månader. Och de små liven måste ju sova för att utvecklas. Jag har haft en teori om att David har stannat av lite i utvecklingen just på grund av sömnen.
Och vet ni vad? Jag tror det stämmer för på de här dagarna har han börjat ställa sig själv i krypställning och kan nu resa sig själv till stående om han håller i nån.
Inte nog med det så äter han bättre på dagarna och är lättare att lägga.
Gossenossen somnade precis, det var lite bök innan, men hallelulja så lätt om jag jämför med tidigare.

Varför, varför väntade vi så länge? Ett tips till alla sömnlösa föräldrar, testa detta! Och gör det tidigt, vänta inte.
Bebisarna klarar sig utan mat på natten från sex månader, så kör igång bara. Allt blir så mycket lättare och roligare när man vaknar utvilad.
Dessutom så fungerar andra saker som matning och läggning bättre.
Just nu...


Datum: 2011-10-19
Bana: Solvalla
Spelform: V64, omg. 41

Avd     Ordinarie hästar (Res.)
1     2, 7
2     7
3     1, 12
4     2, 10, 11
5     2, 5
6     1, 4, 5, 6

96 rader x 1 x 1,00 kr =  
96,00 kr


Jag är med och spelar om miljonas, alla rätt hittills. 1 lopp är kört. Ha ha ha!

Gnägg gnäggSjukdom?!?

Jennifer har dragit på sig en förkylning efter Östersjöns bollhav. Bara väntat, antar jag.
Men att hon skulle vara så krass att inte kunna gå i skolan, det är jag tveksam till. Så jag masade iväg henne till skolan i alla fall.
Berättade för henne att hon får säga till lärarna om hon inte mår bra och behöver gå hem. En timme senare ringer skolan, Biffen har ont i huvudet och vill gå hem.

Så nu är hon hemma igen, men jag tror inte att hon är så sjuk faktiskt. Jag kanske är en dålig mamma, men jag har snarare en känsla av att det var inte så roligt i skolan och då passade hon på att utnyttja sin förkylning.
Här hemma är det som vanligt, skriker och gapar och ska leka....
Den här dagen kommer bli hennes tråkigaste, ingen ridning, ingen lek med kompisar. Bara vara inne. Fixar hon det ja, då är hon sjuk.


Kommunikation

David har varit en pratig liten kille sedan tidigt, säkert från två månaders ålder. Det är inte alltid att han jollrar, han har liksom sitt egna lilla sätt att kommunicera på. Till en början var det med öppen mun och skrik, samtidigt som han högg efter en.
Nu, senaste tiden har han börjat klicka med tungan. Han kan sitta så hur länge som helst, oftast gör han det när han är nöjd och glad. Det låter ganska roligt faktiskt.

Och vet ni vad, det har kommit ännu mera tänder. Sidotanden på höger sida i överkäken samt den högra framtanden. Jag upptäckte tänderna för en vecka sedan. Få se om det kommer några tänder på andra sidan snart.
Jag är lite orolig över tänderna med tanke på spalten.
Det förekommer ju att spaltbarn saknar en tand vid spalten, eller ibland kan de också få en tand för mycket.
Ja ja det är bara vänta och se. Nu hoppas vi ju att käken inte alls är drabbad.

Jag ska försöka fånga klickljudet på film, tills dess bjuder jag på en ytterligare trött David som tycker syrran är asrolig!
Partynisse

Vi var iväg på en liten kryssning i söndags. Fram och tillbaka till Åbo med smurfarna på 23 timmar. Kameran glömde jag hemma, men det finns några kassa bilder tagna med F:s mobil.
Bland annat när David gör sin premiär i bollhavet.

Biffen var som en ko som kom ut på vårbetet, helt galen. Upp och ner på väggar och fönster i hytten, kunde liksom inte sitta still. Inte ens speal Nintendo som hon brukar kunna göra i timmar annars. Jag tror hon hade roligt i alla fall. Hon blev himla överraskad när vi packade för att åka.

David spanade på allt och alla så att ögonen höll på att ramla ur. Idag har han varit så trött. Som att han partat på kryssningen twentyfour. Ha Ha. Eller så är han i jetlag.
Han somnade vid halv sex idag, men jag har redan varit upp en gång, och nu är det dags igen hör jag.

Jag blir GALEN!


Glada nyheter

Alltid roligt att få brev som informerar om att månadsutgifterna minskar.Nu är det ju inte min a-kassa, men i alla fall!

Förra veckan fick jag ett roligt samtal från något låneinstitut. De som aldrig ger sig. De börjar alltid så trevligt med att jag har svarat på någon undersökning på internet. Jag svarar alltid nej på dessa undersökningar, men ändå så ringer de. Ska börjar ge fel mobilnummer tror jag!

Hur som helst, killen i luren informerade mig om att han skulle kunna sänka mina lånekostnader och det är ju roligt tyckte han.
K: Vad har du för lån?
J (jag): Bolån
K; ja, där har man ju redan ganska bra villkor
J: Ja
K: Har du några andra lån?
J: Studielån
K: Inga andra?
J: Nej
K: Inga krediter
J:Ett kreditkort, men jag utnyttjar aldrig krediten
K: Inga andra lån eller kort som Ellos, Halens bla bla
J: Nä
K: Okej, det låter som att du har bra kontroll på din ekonomi, jag får önska dig en fortsatt trevlig dag! Klick

Varför, varför ska de envisas med att ringa! Jag ogillar


Så där ja!Nu har jag den! Den efterlängtade Edbladsringen.

I´m so happy!!


Jacka vs. Overall

Jag är lite utav en overallallergiker, men tycker samtidigt att det är det klart smidigaste plagget på de små. Men det är ju inte alltid man faktiskt behöver en overall. Så jag är nog på jakt efter både jacka och overall. Overall är ju ganska lätt att hitta, det finns överallt. Men jacka, det är supersvårt.

Kikade in på babyshop nyss och hittade lite alternativ, tyvärr dyra.

1099 kr

En sån här borde ju Boffen ha eller hur?!

3995 kr, något dyr!
Behöver nog förmedela detta till F innan jag klickar hem något! =)

Till min fördel har jag; snabb leverans, och fri frakt.Frukosttips

På baksidan av mjölkpaketen från Arla finns ett gott smoothie recept, drömgubben. Jag gillade den, Biffen ogillar, David älskar.


1½ dl apelsinjuice
½ dl yoggi dröm jordgubb
1 dl frysta hallon
1 dl frysta jordgubbar
1 dl galiamelon i tärningar

Mixa allt och njut!Massage för foten?

Så här ser det ut i Biffens skor varje dag. Snart har vi ett eget grustag på gården.Tror ni hon tömmer skorna nästa gång hon ska ha dom? Nä, hon känner tydligen inte hur obevämt det är med stenar i skorna....


Täck en fläck

Jag kan rekommendera täck en fläck. Det är precis vad det heter, fina figurer du stryker på för att täcka en fläck som inte försvinner. Eller varför inte bara hotta upp plagg? Kan även användas för att gömma ett litet hål.
Hur enkelt som helst att använda, bara klippa ur motivet, stryka på det på plagget, vips så är det klart!

Jag pimpade ett par leggins och tvättat plagget två gånger. Motiven sitter kvar.


Erbjudande till Epaa!

Här kommer ett erbjudande till Epaa- familjen.

Jag "råkade" köpa lite kläder till David, men bodyn är för tight. Jag tror att den passar lilla A bättre. Vad sägs om detta i ett paket med en 50-lapp?

David har haft den i tio minuter. Bodyn kommer från Name It och är stl 74.


Kvällslek

Brrr vad kallt det har blivit. Det har blåst isande vindar idag, jag fryser långt in i benmärgen.
Men jag trotsade vädret för Biffens skull. Vi drog till lekplatsen efter middagen.

Förra gången var det ett blöjbyte som räddade mig. Den här gången hann vi heller inte med så mycket. Biffen skulle hoppa över ett vattendrag. Men hon plufsade i såklart.


Mamma-David 1-1

Go morgon! Jag kan ju bara konstatera att mitt chokladbegär fortsätter idag också. Igår smällde jag i mig en chokladboll, en plopp och några kokostoppar. Så idag måste jag bara hålla mig borta från allt gott.

Chokladbegäret är nog symtom på PMS och att jag tycker lite synd om mig själv. David har ju senaste dagarna varit ett eftermiddags/kvällsmonster. Jag har dessutom varit ensam med honom. Han ska bara bli buren, inte ens gåstolen är lattjo.
När mitt tålamod är slut regriderar jag till tonåren igen och ska ge igen. Och det gjorde jag igår vid nattningen. Jag bestämde mig för att han skulle sova i sin säng, så att F fick en chans att sova i sin säng. Nattningen tog tid, men inte alls så lång tid som jag tänkt. Surprise!
David skrek så klart, men jag höll mig till ett annat rum och Facebook. Han tystnade snabbt och somnade faktiskt. Sen sov han i 2 ½ timme innan första skriket.
Och jag lyckades lägga tillbaka honom i sängen två gånger i natt innan David kom på att han inte skulle sova sin säng mer.
Om det inte vore för att F skulle upp o jobba kanske jag hade försökt lite till. Men när F börjar släcka och tända lampan utan att veta vad han håller på med, då är det lika bra att ta David under armen och gå...
Så resultatet blev att jag loosade även denna gång. Pappa flyttade in till sin säng och vi flyttade ut, in till gästrummet.

Nu på morgonen gjorde jag ett nytt försök och lyckades få David att somna i sin säng. Hoppas hoppas. I morgon ska vi utsätta honom för ett nytt försök.
På onsdagarna är det F som lägger David eftersom jag är på ridskolan med Biff. Så när han somnar vet han att jag inte är hemma. Så när han vaknar senare på kvällen får F fortsätta gå upp till honom, tidigare har jag sprungit upp.
Det kanske kan hjälpa oss att få sova en natt.
Snälla 1 natt är allt jag begär!


Sötnosen!

När han ligger där och är så söt vill man ju vara gosa, men hur smart är det? Konstigt, för två minuter tidigare var han en annonsvara på Blocket. Mammas älskling!


Nya rutiner

Jag har precis vunnit kampen mot David. Nu har han slocknat i sin säng, vi får se hur länge han sover där.

Idag när vi lekte på mattan försökte han ställa sig upp mot lekbacken. Han har försökt länge, men idag kom han ganska långt. David är fortfarande vinglig, undrar när han ska hitta balansen.
Barnpassning

Sedan slutet av september har ASFAB varit här och fixat med vägarna, byggt farthinder och asfalterat. Det har inte alltid varit så roligt att på morgonen komma ner och se "gubbarna" utanför fönstret. Men David han har ju gillat det, framförallt maskinen med alla blinkande lampor.
Han och jag har ägnat många timmar i fönstret för att titta på maskinen, inte gubbarna! Jag undrar snarare vad "gubbarna" tänkt, ett freak i fönstret.
Det har till och med varit så bra att David har suttit själv i stolen vid fönstret för att titta.

Nu på senaste tiden syns de inte till lika ofta så de kommer bli saknade när de försvinner för gott. David har lärt sig känna igen ljudet från maskinen, för om han hör maskinen när han t ex. ligger i sängen ser han sig om efter den.
Idag fick han första parkett till och med...Det får nog bli en liten grävmaskin till herren i julklapp. Kanske till och med en tavla på en grävmaskin. Ha haNappflaskor

Jag tror jag har fått mani på nappflaskor. Den ena efter den andra köps. Idag blev det en rosa till och med. Hur söt som helst. Klart David "vill" ha en sån.Gungan

Igår förberedde jag mig psykiskt för att stå emot kylan i lekparken. Vi klädde på oss och vandrade iväg. Som vanligt var vi ju inte ensamma där borta.
David vill inte sitta vagnen så han stoppade vi ner i gungan. Det var en höjdare!Men så såg David till att ett blöjbyte blev nödvändigt. Så det var bara att gå hem igen!
Lekkompisar

För varje dag som går märker jag fler och fler fördelar med att det ändå skiljer 5 ½ år mellan Biffen och David. Biffen är ju en liten barnvakt och lekkompis med David. Hon förstår ju inte att han inte riktigt förstår vad de gör, han hänger bara på. Och därför går det så bra, för David förstår inte att han ska vara med och bestämma! Jennifer bestämmer allt.
Så för att ge sina underbara föräldrar en liten stund att äta så leker ofta Biffen och David. Favoriten just nu är att köra bil!

Jennifer först, David susar efter! Det ser hur roligt ut som helst.. Ska försöka fånga det på film.
En lugn stund

Vad var det som hände här då?
När jag och Boffen var på funkykidz somnade David i famnen. Det är första gången på 7 månader. Han somnade i famnen de första veckorna, men inte utan att ammas såklart. Men så igår somnade han hos pappsen. Hur sött som helst.
Vanligtvis kan David bara sova på tre ställen, i vår säng, i vagnen eller i bilen.
Jag var nära att kolla om grabben hade fått feber!

David är ju inte känd för att vara den som sover, han sover sina 20 minuter två gånger om dagen. Ibland kan han slå på stort och sova i en timme, men det är sällan.Sömn-ge mig

Nu är nog alla gravid och/eller amningshormoner slut. För jag är så trött. Herregud, David sov en natt för guds skull.
I måndags när F var på resande fot, nattade jag ovanligt tidigit. Kvart över åtta gjorde jag mig klar för sängen. Okej, jag kan somna tidigt annars med, men då är det i soffan helt ofrivilligt. Nu hade jag gjort mig klar för att sova.

Som vanligt vaknade jag efter en stund, kände mig kanske utvilad. Men eftersom det var svart som natten ute och David inte hade skrikit till så var det bara att sova vidare. Skönt! Sen vaknade jag igen, David fortsätter sova, så nåt är knas. Jag går upp för att släcka lampan efter Boffen och dricker vatten. För törstig på natten det är jag fortfarande.
Men herregud, jag var för pigg. Det kändes som att jag hade sovit i tio timmar. Och varför har inte David vaknat?
Kollar på klockan, 23.40.
OMG!
Jag var så pigg, hade inget att göra. Tänkte att natten skulle bli lång. David sov sitt rekordlånga, från halv åtta till tolv. För han vaknade såklart strax efter. Efter ganska mycket krångel kunde han somna om och resten av natten var precis som vanligt.

Jag lider nog fortfarande men efter natten, känner mig sliten och får jag inte sova på dagen blir jag en zoombie.
Mitt sömnbehov är som ett spädbarns, inte Davids då. Jag var på öppna förskolan i förmiddags och efter stimmet där är jag helt mojjig i knoppen.
Det kommer nog bli en tidig kväll i kväll- idag också!


Överrsakning

Idag slog vi till, vi ska på kryssning! Varken jag eller F är några kryssningsmänniskor. Men nu ska vi iväg.

Jag fick ett erbjudande genom Biffens medlemskap hos Br om gratis kryssning med smurfarna. Klart att det inte blev gratis. Vi ville inte bo i C-hytt och lite mat är ju trevligt ombord. Men det blev ändå en "billig" minisemester.
Så den 16 oktober bär det iväg.


Bild från vikingline.se

Boffa vet inget, och kommer inte få veta förrän vi kommer till färjeterminalen.


Ny look igen

Idag var det Biffens tur att få en ny look. I morse skulle hon bara klippa topparna och fortsätta spara luggen.
Men riktigt så blev det ju inte....En page med lugg. A i klassen hade klippt av sitt hår igår, och då var Biff inte sen att hänga på.
Och kan ni se vad som sitter i örat?


Jajamen, två hål i öronen blev det med.

Allt på hennes namnsdag! Grattis gumman, vi älskar dig så! ♥


Ny look

Efter fyra månaders tjat om att David behöver ett frisörbesök gav F äntligen med sig. Men inte utan protester, hans förslag var nämligen att köpa en trimmer och dra av håret.
Nä, inte min gossetosse, han fick ett besök hos frisören istället. Och inte blev det med en trimmer heller.


De sista mörka föll av med saxen. Nu är David blond och hjälp vad annorlunda han blev. Håret som är kvar är tjockt så snart åker nog de första stylingprodukterna i också! =)

Mammas sötnos ♥


Pyssel

Mitt pyssel går sakta men säkert framåt. Raggisarna är på g, kudden är på g och lådorna är på g. En låda har jag gjort i alla fall.
Ta mig aldrig härifrån

Åh, vad jag älskar mitt hem och området där jag bor. Förutom ett litet hus som gärna vara någonannanstans och ett annat som skulle vara i en annan färg. Men annars är allt perfekt.
Jag kan inte tänka mig att flytta härifrån. Vart skulle jag då bo? Här finns underbara grannar, en som håller i träningen så att jag håller mig i trim, en annan som pysslar om Biffen, tredje som alltid har en nyckel till huset när jag inte har någon. Andra som bjuder till klädvisning så att barnen inte går nakna. Och en massa andra goa egenskaper.
Häromdagen kom en granne förbi med en kasse leksaker som passar perfekt till David. Hur snällt är inte det?Ta mig aldrig härifrån!


Framförhållning

Att jobba vid ett företag som har anknytning till Arlanda är en sak, men att leva med en person som arbetar hos företaget är något helt annat.

Jag måste bara få beklaga mig lite, tycker lite synd om mig själv här i höstrusket.

Att planera och se framemot lite ledighet är inte en förmån. Det är snabba kast och mycket jobb. Ett nytt schema varje månad som faktisk inte ser så illa ut, tills telefonen börjar ringa, dag som natt. Att man är frisk eller sjuk spelar ingen roll.

Mmm, det har hänt, i går kväll kom det där samtalet igen. Och vad är resultatet? Jo, här sitter jag ensam med mina ögonstenar och har tråkigt. Söndagsmys, vad är det?
Jag ska också dras med en 12 kilos klump till katt som sitter och stirrar och glor för att han inte får någon fisk.

Tack o lov är David på glatt humör, och han får mig att smälta med sina ansiktsuttryck.
RSS 2.0