Buzzador

Idag när jag kom hem så hade jag ett paket. Tänk att det är så roligt att få paket. Jag blev jätteglad, som ett litet barn.

 

Snart snart kommer jag lotta ut dessa produkter!

 

 


Jennifer förklarar

Jennifer fick Junior Alias i julklapp, ett bildförklaringsspel. Hon gillade verkligen spelet, trots att det inte stod på hennes önskelista.
Vi har spelat det varje morgon, tyvärr har vi redan kört igenom alla kort. Med hennes minne använder och dessutom samma förklaring till saker och ting.

Men ibland får hon till variationer och associationer som är helt galna.

Ledtråd                                             Bild
Lever inte i Sverige                         Dinosaurie
Ser ut som regn, röd o grön             Jordgubbe
Åker man i när man inte har bil           Buss
Lever i jorden                                    Morot
Kan man köpa på disney on ice           Popcorn
Flyger i luften                                     Fjäril

Inte helt lätt att gissa eller vad tycker du?

Hon är riktigt grym på att veta vad det är man förklarar. Hon har ju sitt ord för kikare
Tjuvkikare




Shoppat



Åhlens har jättefina barnkläder!


Avprickat

Nu kan jag pricka av ytterligare en sak  i från min vill ha lista. Det är det sjukt snygga pekboken.





Julen 2010

I år var varken jag eller F riktigt sugen på jul. Jag kanske hade lite mer känsla än vad F hade. Vi var sena med allt, förberedde ingenting. Vi bojkottade julskinkan och hade ett minimalt julbord. Men ändå blev det för mycket mat och nu vill jag inte se korv, köttbullar eller ribbs på länge, väldigt länge...

Nästan alla grannar lämnade sina hem över jul och att anlita F som tomte i år hade inte fungerat. Då hade han blivit avslöjad direkt. Jag blev dessutom irriterad över att tomten ska komma. Tomten är ju bara en lögn, tänk vilken besvikelse det blir den dagen J kommer på det. Så varför ha tomte?
Jag har ju uppfostrat henne till att inte ljuga. Nä skit i tomten. Jag ska inte ha mer tomte.

Kanske min irritation beror på hormoner. Men i år blev det ingen tomte i alla fall. Men jag kunde ändå inte med att berätta för F att tomten inte finns. Så på morgonen när hon såg att julklapparna låg under granen sa hon spontatnt
- Åhhh jag som vill träffa tomten.

Jag förklarade för henne att tomten nog har mycket att göra och ibland så lämnar han julklapparna utanför dörren. Vilket han gjorde hos oss i år.

- Var är säcken?

-I garaget bland soporna. Vill du öppna ett paket?


Många paket blev det. Det första och andra paketet var enligt hennes önskelista. Tredje paketet som inte tillhörde önskelistan slängdes bakom ryggen med kommentaren
- Det här hade jag inte önskat mig.
 Fröken J som heter bortskämd i andra namn.



Och det är ju bara jag som skämmer bort henne!


Efterrätt

Jag vill bara tipsa om en smarrig efterrätt. Pannacotta med stjärnanis och vanilj, karamelliserade valnötter och päronkompott.

Det är även matyoghurt i panacottan, varför den blev krämigare och inte alls så mastig som vanlig panacotta.



Recept för 4 personer:
1 gelatinblad
½ vaniljstång
1½ dl grädde
0.25 dl strösocker
1 stjänranis
1 dl matyoghurt

Karamelliserade valnötter:
0.25 dl strösocker
25 g valnötter

Päronkompott
1 ½ st päron
1 msk smör

Lägg gelatinblad i kallt vatten, cirka 5 minuter. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna.
Koka upp grädden med socker, vaniljstång och vaniljfrön och stjärnanis. Ta kastrullen åt sidan.
Ta upp och smält geltinbladet i gräddblandningen. Tillsätt yoghurten och sila genom en finmaskig sil. Fördela i glas och ställ i kylskåpet minst 4 timmar.

Valnötter
Smält socker i en kastrull tills det blir ljust brunt. Tillsätt valnötterna och vänd om tills de blir täckta av smält socker. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna.

Päronkompott
Skala och fintärna päron, dela i små tärningar. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt päronen och låt koka under lock i cirka 3-5 minuter. Låt kallna

Receptet hittade jag på alltommat.se


Tävling

Nu är jag med o tävlar om en goodiebag.
Hoppas hoppas att den blir min.




sööööt

Jag fick ett litet paket för någon dag sedan. Och det är ju så sött! Undrar bara hur tjejerna hade tänkt att Bebis ska få plats med fötterna, med tanke på att Bebis är Bigfoot! =)

Ähhh det är nog bara att vika tårna, för bebisar är mjuka! =)



TACK!


Omtanke

Det var nog lite svårare att somna igår än vad det brukar. För idag är det ju julafton och det är väl en spännande dag. Det är den här dagen alla ska vara trevliga och (Scheisebilliga) gulliga mot varandra. Allt ska vara så familjekärt att det faktiskt är äckligt.
För mig är det som en vanlig helg, men med förbud mot att gå ut. Jag avskyr inte julen, den är trevlig och mysig på många sätt. Jag ska vara glad att jag har det så bra.
Tänk på alla de barn som nu sitter med ont i magen för att föräldrar och släkt är fulla och bråkar. Barnen kanske inte ens får mat eller någon som helst julklapp. Vad ska dessa barn berätta om när de kommer tillbaka till förskola/skola?
Det här brukar vara en helg då många barn och ungdomar ringar BRIS. Så varför sitter jag här och trackar ner på min jul. Jag vet att jag kan ge Boffa en trygg jul och det borde räcka för att jag ska vara nöjd.

Som sagt, Boffa hade nog lite svårar att somna igår. Jag hörde hur hon och fixade inne på sitt rum. Och vad hon gjorde, det fick jag reda på när lampan skulle släckas.


Alla ska få sova gott!


Det blir en pojke

Nu är jag övertygad. Jag läste senaste forskningen. Det blir en pojke.
Jag förstår att det blev en tjej förra gången. Men dessa dagara är förbi =)


Väntas hem

Det var längesen, men nu är det dags.

Det här väntar jag inom kort



En liten julgåva!


Myssöndag

Vädret är ju så där. Det snöar och blåser. Men när man är inne så blir det genast mysigt.

Jennifer och jag har spelat lite spel, vilket inte hände igår. Idag när vi hämtade barnvagnen så stannade vi till bland spelen. Jennifer plockade på sig ett och menade att det var det hon "behövde". Tidigare år jag har inte kunnat säga nej även om det varit så nära jul. Men idag kunde jag det. Kanske beroende på mina gravidhormoner =)
Det blev heller inget större bråk i affären. Bara ett litet. Men nu återgår jag snabbt till myssöndagen.

Vi har skruvat ihop ett skötbord och fixat vagnen. Och det känns ju himla speciellt att göra i ordning saker för någon som ska komma och flytta in hos oss. Men som vi inte har någon aning om vem det är.
Visst är det helt fantastiskt att man bara älskar någon som man inte vet med det är?


Go kväll från sentimentala mig...


Marias kom ihåg

Livet som gravid är snart över för min del. Det kanske borde vara med viss ledsamhet eftersom det aldrig kommer hända igen. Men så är det inte.
Jag ska verkligen aldrig mer vara gravid, jag kommer vara nöjd med två barn ( om det nu går som det ska).
Det finaste som finns är gravida kvinnor. Magen är liten och lätt. Man kan förställa sig hur lugnt och skönt det är hemma när mamman sitter hemma på kvällen och smeker sin mage samtidigt som hon tittar på sin älskade man med ett leende på läpparna.

Jag vill verkligen ha barn. Men jag vill verkligen inte vara gravid. Det här inlägget kommer påminna om varför. Om jag någon gång i framtiden skulle överväga något annat.

Det är två månader kvar på denna långa graviditet och jag har ju mått så där.
Klart att jag blev överlycklig när stickan visade plus. Det första jag uttryckte var att jag aldrig någonsin kommer klaga över någon smärta eller illamående som gravid. Det gick ju så där. Det kanske höll i två dagar.
Illamåendet kom direkt, varför jag inte kunde hålla det hemligt på jobbet.
Därefter började jag känna av tidiga foglossningar och sammandragningar. Semesterna blev ett hot och de provsvar jag lämnade tydde på diabetes. Högt blodtryck var också något jag fick.

Med ett lugnare tempo på jobbet fick jag ordning på blodtrycket och diabetesen kunde uteslutas. Det är jag så himla glad för.
Efter semestern kände jag mig nästa i trim. Det vara bara en mage som var tung.
Men så fel jag hade. Nu är magen i vägen och trycker på de mest ömma punkterna. Jag sväller och känner mig som en valross. Jag kan inte sitta för magen, lägger jag mig kommer illamåendet. Står jag får jag ont i både ben och fötter. Ryggen värker och värkarna känns annorlunda. Ibland så att jag tror att det ska sätta igång något, men det är väl "förvärkar" som det så fint heter. Dessutom trycker det på ichiasnerven så en galen smärta strålar ut i benen.
Humöret kanske jag ska låta Fredrik berätta om =) Jag är galet irriterad och tålamodet är slut så fort jag tänker...
Något som höll på att gå riktigt illa var när jag hörde F och J äta vitkål. OMG vad irriterande det var.. =) Helt sjukt.
En guldmedalj till F och J som står ut med mig och fortfarande älskar mig.
Jag kommer bli en bättre människa när bebis har kommit. Det är jag helt övertygad om.
Kan inte jag bli den lycklige som får bebis lite tidigare, måste jag gå tiden ut? Ja, egentligen, för jag har en massa att göra på jobbet innan jag ska gå på ledighet.

Det här är bara en påminnelse till mig själv om jag någongång i framtiden överhuduvtaget ens tänker tanken på hur mysigt det är att vara gravid.
Det finns ju många, jag har har några runtomkring mig, som är gravida där det verkligen är mysigt. De mår toppen och kan njuta av var dag. Så bli inte avskräckt. För det som väntar är sjukt fantastiskt.



Dagens bästa

Ibland kommer det så himla härliga funderingar och tankar från barn. Idag hade Jennifer en rolig kommentar.
Vi var på en parkering och mötte en traktor som sandade trottoarerna.
Jennifer säger: Man vill inte bli överkörd av den där traktorn.
Nä säger både jag och Fredrik i kör.
Jennifer fortsätter med: Då får man grus i ögonen.

Jag undrar om det är det största problemet med att bli överkörd av en traktor...

=)



Nu sitter jag på nätet och letar efter en overall till bebis. Har ni något tips? Hjälp mig gärna!


Shoppingspärr

Vi bestämde för länge sen att bebissakerna ska inhandlas efter semestern. Och det har vi kunnat hålla.
Sedan i fredags har vi kollat in lite vagnar och kläder. Fredrik blir upprörd och kan inte hitta ord för vad allt kostar.
Jag vill egentligen inte veta om det är en pojke eller flicka som ska komma i februari. Det blir en bra överraskning, men när jag nu ska handla kläder och annat inser jag att det vore praktiskt. Det är svårt att hitta könsneutrala kläder.

Men lite hittade jag idag, tyvärr får man också vara beredd att betala. Jag har nog glömt bort hur kort tid bebisar faktiskt kan använda sina kläder...





Kolla in tryckknappen, visst är det den som gör hela bodyn!

Något som Fredrik inte vet ännu är ju att det är han som kommer få byta blöjer på natten och trösta när koliken kommer. Därför passar pyjamasen från HM med texten " My daddy love me".
När han ser det klockan 3 på natten så kan han väl inte bli arg?


HM kan ha fina och kläder till bra pris, men min favvobutik är ändå




Min nästa trosa

Det är det här jag har att vänta!



Bild från Aftonbladet


RSS 2.0