Efterrätt

Jag vill bara tipsa om en smarrig efterrätt. Pannacotta med stjärnanis och vanilj, karamelliserade valnötter och päronkompott.

Det är även matyoghurt i panacottan, varför den blev krämigare och inte alls så mastig som vanlig panacotta.



Recept för 4 personer:
1 gelatinblad
½ vaniljstång
1½ dl grädde
0.25 dl strösocker
1 stjänranis
1 dl matyoghurt

Karamelliserade valnötter:
0.25 dl strösocker
25 g valnötter

Päronkompott
1 ½ st päron
1 msk smör

Lägg gelatinblad i kallt vatten, cirka 5 minuter. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna.
Koka upp grädden med socker, vaniljstång och vaniljfrön och stjärnanis. Ta kastrullen åt sidan.
Ta upp och smält geltinbladet i gräddblandningen. Tillsätt yoghurten och sila genom en finmaskig sil. Fördela i glas och ställ i kylskåpet minst 4 timmar.

Valnötter
Smält socker i en kastrull tills det blir ljust brunt. Tillsätt valnötterna och vänd om tills de blir täckta av smält socker. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna.

Päronkompott
Skala och fintärna päron, dela i små tärningar. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt päronen och låt koka under lock i cirka 3-5 minuter. Låt kallna

Receptet hittade jag på alltommat.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0